Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elvált Apa

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időkben igen izgalmas napokat élhettünk át. Az Unicef világszervezet Magyar képviselete "hogy lehet" 1% kampányával kiverte a biztosítékot amint elkezdték mozikban is adni "figyelemfelhívó" reklámjaikat. Addig senkinek se tűnt fel, hogy a neten már fent van, miszerint kriminalizálják az…..
Elvált Apa 2016.05.21 20:12:35
Nagyon kár, hogy több apajogi kezdeményezés, facebook-fórum, ennyire elfogultan, felkészületlenül, a gyermekek érdekét ennyire figyelmen kívül hagyva reagált a kampányfilmekre, ahogy ez a blog is. Van olyan érték, érdek, ami fontosabb, mint az apajogi képviselők minél több médiaszerepése. Sokan alapvető dolgokat nem értettek meg a kampányfilmek kapcsán, ezért ezeket most lassan írom le, hogy mindenki megértse:
- a filmek nem gyerekeknek készültek, hanem felnőtteknek
- egy tévedés következtében vetítették gyerekfilmek előtt, amint kiderült, ki is vonták onnan
- a filmek üzenete nem az, hogy az erőszak ellen bezárkózással, kipárnázással kell védekezni
- a filmek üzenete épp az, hogy a felnőttek segítségére van szükségük a bántalmazott gyerekeknek
- a gyerekeket legtöbbször közvetlen környezetükben élő felnőttek, szülők, rokonok, tanárok, papok, edzők bántalmazzák - ez tény
- a bántalmazás különböző formáiban eltér az elkövetők nemi aránya, minden statisztika és kutatási adat nélkül is tudható, hogy a szexuális és a fizikai bántalmazók között több a férfi, a csecsemőgyilkosságok elkövetői és az elidegenítők között több a nő
A kisfilmeknek sem célja, sem üzenete nem az apák démonizálása, ezt a filmek első megjelenésekor kommentálók még tökéletesen értették. Az apajogi aktivisták célzott kampánya következtében jött be ez az értelmezés, amit átvett a hozzá nem értő média és az ez után kommentálók is.
Ha az apajogi aktivistáknak is a gyerekek lennének a legfontosabbak, mint az UNiCEF-nek, akkor ezt a médiafigyelmet nem arra használták volna fel, hogy egyfajta sérelmi politikai érveléssel az UNICEF-et támadják, és az apák sérelmeit helyezzék előtérbe, hanem arra, hogy kiegészítsék a gyermekek bántalmazásának értelmezését a fizikai mellett a lelki bántalmazással, az elidegenítéssel. Egyetlen apajogi képviselőtől sem hallottam a hangos kampányban, hogy ők mit tesznek a gyermekek bántalmazása ellen. Monitoroznak-e, jelzik-e a hatóságoknak a tudomásukra jutott (anyák, nevelőapák által elkövetett) bántalmazásokat. Kikkel állnak partnerségben ebben az ügyben, pl. anyamozgalmakkal, gyermekjogi szervezetekkel, köztük az UNICEF-fel?
Jellemző, magyar, negatív, sérelmi, támadó reakció, semmi segítség, semmi együttműködési gesztus, üzenet.
Nem képviselitek jól se az apákat, se az apáktól megfosztott gyerekeket, gondolkozzatok el, és szégyelljétek magatokat!
Elvált Apa 2016.05.22 12:19:21
Előre bocsátom, a Unicef munkája fontos és csodálatos, és a fejlettnek nevezett világnak feladata és kötelessége támogatni a nyomorban élőket más kontinenseken. Nem ezzel van a gond. De kezdem egy kicsit messzebbről. Szinte minden reggel megállítanak munkába menet a WWF-es fiatal…..
Elvált Apa 2016.05.21 21:25:10
Nagyon nincs igazad, és leírom, miért. Az UNICEF magyar szervezete azért nem gyűjthet magyarországi programokra, mert Magyarország a világ leggazdagabb országai közé tartozik. Igen. A leggazdagabb 50 ország között van a 210 ország közül, tehát van elég saját erőforrása, hogy a saját gyerekeit ellássa. Lakással, étellel, itallal, ruhával, iskolával, kórházzal, játéklehetőséggel, bábszínházzal. Ha nem látja el őket, az a saját hibája. A magyar kormányé, a magyar önkormányzatoké, a "társadalomé", legyen az civil szervezet, iskola, egyház, sportegyesület, család, bárki. A magyarországi gyerekszegénység nem az ENSZ-t minősíti, nem az UNICEF-et, hanem a magyarokat. Engem, téged, és a többieket. Az UNICEF nem magyar szervezet, hanem világszervezet, globális feladattal, felelősséggel, hogy ott segítsen, ahol a legnagyobb a szükség. Magyarország nem egy külön glóbusz, egy elszigetelt univerzum, ahol a Szíriuszról származó magyarok csak egymást és egymás köldökét nézik, hanem a Föld nevű bolygó egyik országa, az ENSZ tagállama, az Európai Unió tagja, amelyik sokat profitál a szegényebb országokból érkező olcsó kakaóból, kávéból, teából, pamutáruból, banánból, abból, hogy nem kell megfizetnie a társadalmi és környezeti árát sok-sok terméknek, míg az itt gyártott cikkeket, autókat, egyebet rendes áron meg kell fizetniük másoknak. Ha az UNICEF-et támogatod, azzal csak azt jelzed, hogy nem csak a magyar gyermekekkel vagy szolidáris (egyébként a befizetett adóiddal már az vagy, és a kormányodnak kötelessége lenne azokból felszámolni a hazai gyerekszegénységet, nem mélyíteni), hanem az emberi fajod, a bolygód többi gyermekével is. Hogy nem egy önző, köldöknéző, bezárkózó nacionalista vagy, hanem egy humanista polgár, aki tudatában van annak, hogy "nem csak Magyarországon van élet", ha érted, mire utalok...