Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veszprémi Gergő

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szivárványzászló két dolgot is jelent. Egyben az LMBTQI mozgalom és a béke szimbólumai is. A most elhunyt Gilbert Baker által tervezett zászló 1978-ban San Francisco-ban debütált. Nézzük végig, honnan jött az ötlet. Miért pont szivárvány? Miért nem egy szimpla pink vagy lila zászló képviseli…..
Ha még mindig úgy csinálod mint 7.osztályos korodban, akkor ezt el kellene olvasnod … A legtöbb férfi gyorsan és csöndben tanul meg maszturbálni. Mivel a tesztoszteronnal túlfűtött kamaszkorban még aggódnak azért, nehogy megzavarja őket az arra kószáló szülő vagy testvér...
Január 23-án volt az ősbemutatója a tehetséges szegedi fiatalokból álló társulat, a Genéziusz színház legújabb darabjának. Nem egy könnyű darab a Good day today!. A gyermekbántalmazás témájára hívja fel a figyelmet, valamint arra, hogy merjünk beszélni róla. Nincs cicoma, nincsenek köntörfalak.…..
A nemrégiben 60 évesen szívrohamban elhunyt Carrie Fisher nem csak színésznő, író, hanem a nők jogaiért és mentális egészségért küzdő aktivista is volt. Nyilvános hozzászólásaival felakarta hívni Hollywood figyelmét a nemek közötti gazdasági, foglalkoztatottsági egyenlőtlenségekre, és hogy mennyien…..
Idén ősszel került nyilvánosságra második cím nélküli stúdióalbuma a dán gettópunk kisangyalának” is nevezett Karen Marie Ørsted – nek. Népszerűbb nevén MØ-nak. Üzlettársa és barátja az „élő slágergyáros” Diplo produceri segítségével. A lázadó tini imázsból átlényegülve a mainstream vonalba...
David Robert Jones, azaz a legendás David Bowie, az év elején adta ki 50 éves karrierjét lezáró nagylemezét, a Blackstart. Az album ez tökéletes befejezése egy tökéletes életműnek...
Magyarországon már vagy 5 éve hódít a cosplay szubkultúra, amely jelmezbe bújtatott előadó-művészetet jelent. Japánból indult hódító útjára az ’90-es években, s mára elérte Amerikát és Európát is. Egyszerre szerepjáték és képzőművészet. Elsősorban a japán manga, anime és az amerikai képregény-,…..
Több felmérés bizonyítja, hogy a homoszexuális fiatalok boldogtalanabbak a heteroszexuális társaiknál. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden heteroszexuális boldog lenne, hanem csak arra hívja fel a figyelmet, nincs az életük azzal is megnehezítve, hogy szexuális orientációjuk miatt…..
Abban biztos vagyok, hogy senkinek sem kell őt bemutatnom. Olasz bevándorlók gyermeke, Stefani Joanne Angelina Germanotta,művésznevén Lady Gaga. Az extrém stílusáról elhíresült amerikai énekesnő, dalszerző és színésznő új albumot dobott a piacra, a Joanne-t, ami október  12-én jelent meg, és…..
Valami egészen „új identitás” születésének lehetünk tanúi vagy mindig is velünk volt, csak nem vettünk róla tudomást? Miért nem elég a férfi és női identitás? Ez csak a 21. századi individualizmus következménye? A válasz egyszerű: szükség van rá. A társadalmunk okkal alakul át...
Összeállítottunk egy listát arról, hogy milyen szempontok alapján tanácsos számokat összeraknod ahhoz, hogy ne baszd el, a baszó-időt. Szóval csapjunk is bele! ..
A korszakalkotó, 1990-1991-es David Lynch és Mark Frost által jegyzett tévé sorozat, a Twin Peaks szerelmesei örülhetnek, mert már biztosan érkezik jövő tavasszal a 3. évad. Ehhez a még élő, eredeti szereplők is közreműködnek majd. „Találkozunk 25 év múlva Cooper ügynök!”..
Immáron 6. évadjánál tartó Golden Globe-díjas sorozat saga, az American Horror Story már 2011 óta váltja valóra borzalmasabbnál borzalmasabb rémálmainkat a képernyőn. Minden évadban más történettel, más karakterekkel, de többnyire ugyanazokkal a színészekkel. Egyesek szerint egy „kliséhalmaz” az…..
Az amerikai média attól vízhangzott, hogy ez a sorozat egy „új kulturális jelenség”. Valóban kilóg a sorból, mert ehhez hasonlót még nem láthattunk, egyszerre modern és klasszikus; egy 21. századi szatíra, horror és komédia. Mondanám, hogy fekete komédia, de annál határozottabban véresebb. Az…..
Az ifjúsági könyvek piacán az utóbbi években középpontba kerültek a kamaszok valódi problémái. A misztikus, fantasztikus irodalom mellett megjelentek a pszichológiai segítő kisregények. Ez a mű az egyéniség felvállalásáról, a hagyományos nemi szerepek és a heteronormativitás megkérdőjelezéséről…..
 A Capa Központban október 2-ig még megtekinthető a Total Records című kiállítás, amely kihagyhatatlan a popkultúra kedvelőinek. Kezdve a rock ’n’ rolltól, a beaten, rockon, alternatívon a popig bezáródva egy időutazáson vehetünk részt. Nemcsak az évtizedeken és zenei stílusokon át, hanem a…..