Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildi701

3 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CSIVICSUVI 314. SZURI 2017.04.06 17:34:11
Akkor most elmesélem a tegnapi kirándulásunkat, bár túl sok mesélnivaló nincs rajta, hála Istennek. Az egésznek az átkozott időjárás volt a legérdekesebb része, mert hiába tudom, hogy nálam pechesebb banya a világon nincs, azért ekkora orrbavágásra nem számítottam, sőt ha más mesélné ugyanezt,…..
CSIVICSUVI 312. CSEMEGE 2017.03.31 23:33:00
A képes vendégkönyvben épp ma állapítottam meg, hogy Ildi cicája és Csivike szépen harmonizálnak egymással gömbölyűségben - hát akkor essen szó a picinyeim legújabb evési szokásairól, mert ezeket már amúgy is meg akartam örökíteni az utókor számára. *   Kezdjük mindjárt Csivikével és egy…..
CSIVICSUVI 310. REND 2017.03.15 21:04:00
Bizony, kérem, mese nincs : rend a lelke mindennek ! Legalábbis Csuvicsek, mint a ház ura és egyetlen férfi családtag, így gondolja. Alig hittem a szememnek tegnapelőtt, amikor ő urasága bebizonyította, hogy a megszokotthoz való görcsös ragaszkodásban még rajtam is túltesz. *   Az történt,…..
CSIVICSUVI 305. VAKIZÓS 2017.02.18 19:44:00
Ez a hetünk sem telt izgalom nélkül (bár még nincs vége, ma szombatot írunk) : szegény Csuvi gyerekből hullik az áldás rendesen, megtalálta őt megint a vedlés. Ez idáig rendben is volna : szorgosan szedegetem az etetőkből a pici pihéket, nehogy a csőröcskékbe kerüljenek véletlenül – Csuvika pedig…..
CSIVICSUVI 302. GÁCSI 2017.02.09 18:01:00
* Nincs kedvem megírni ezt a bejegyzést, mint ahogy semmi máshoz sincs kedvem, már két napja. Nincs miért leülni a géphez, nincs miért megnyitni a blogot, nincs miért megnézni a leveleimet : tulajdonképpen fölkelni sincs miért reggel, hisz tudom, hogy jó hírekre már nem számíthatok, a…..
CSIVICSUVI 303. CALCI-LUX 2017.02.12 20:25:00
Címek azt is írhattam volna, hogy “Herdálás hete”. Mert bizony egész héten mást se csináltam (a rengeteg aggódáson és a Gácsi miatti búslakodáson kívül), csak dobáltam kifelé a pénzt az ablakon. *   Időrendben az utolsó, de pocséklásban kétségtelenül első a CALCI-LUX volt, a PRESTIGE…..
CSIVICSUVI 300. CSUVI URASÁG 2017.02.04 03:45:02
Azt hittem, tündéri édes filmecskét mutatok ma nektek (bár már nem friss, pár nappal ezelőtti), ám sajnos tévedtem : szegény kis videónak nincs hangja. El nem tudom képzelni, mit műveltem vele : alighanem befogtam az ujjammal a fényképezőgép mikrofonját. Határozottan fejlődöm (visszafelé), mert…..
CSIVICSUVI 298. ÖNFEJ 2017.01.29 21:07:00
Hát most nézzétek ezt a lökött kis tyúkot, mit művelt már megint ! *   Miközben tart a doki tanácsára megkezdett homok-elvonókúra, önfejű Banyácskám úgy döntött, hogy homok híján más módon gondoskodik róla, nehogy a zúzájából-begyecskéjéből kifogyjon a rengeteg mész, amitől olyan rémisztően…..
Ildi701 2017.02.03 20:17:32
Kedves Ági néni!

Kész a csirkehálós leválasztás a kacsapalotában, úgyhogy ahogy ígértem, most végre beszámolok Blogocskán is a fejleményekről.

Úgy vettem észre, hogy Böbémnek jót tett, hogy itt van mellette a gácsér. Mielőtt meghoztuk a kacsauraságot, minden nap korábban vonult be a helyére Böbi, a gácsérom érkezése előtti napon már fél egykor bebandukolt szegény a kacsapalotába.
Amióta viszont itt van kacsauraság, egyre később mentek be, tegnap már napnyugtakor, háromnegyed ötkor.
Valamint Böbém már nem fújja fel magát, amikor beteszem a vizet és a tápot neki.

Múltkor pedig elkezdett tollászkodni, és emiatt legalább 20 percig hagyta, hogy benn legyen a gácsér a vízben. Persze, aztán kiüldözte a patakból. Olyan is előfordult már, nem is egyszer, hogy a gácsér boldogan elkezdett fürdeni, mire Böbike is elkezdte.
A kacsaúrfi is boldognak tűnik. Már láttam depressziós kacsát, Icike pl. akkor volt az, amikor egész nap a tojásokon ült Böbike, és ezért szinte soha nem voltak együtt. Ici akkor pár méterre lefeküdt tőle, és szinte egész nap ott volt. A színe is megváltozott: a szép sötétzöld nyaka és feje megfakult: olyan őszes vagy barnás lett.

Tehát mindent összevetve jól alakulnak a dolgok, ha igen lassan is, de úgy néz ki, Böbi egyre jobban tolerálja gácsérka jelenlétét.

A kacsauraság egyébként most 10 hónapos. Azt nem tudom, hogy pontosan mennyi idősen válnak ivaréretté a futókacsák, de talán a tőkés récéhez hasonlóan 1 évesen.
Ha majd elkezd udvarolni a gácsérom Böbének, biztos tényleg megváltozik a helyzet jó irányban. A Nagy Szakértőnek is az a véleménye, hogy ha még nem ivarérett a gácsér, akkor Böbi nem úgy tekint rá, mint leendő párjára, és ezért viselkedik így vele.

Mivel Böbém csipkedné a kacsapalotában a gácsért, ma végre leválasztottuk csirkehálóval két részre a kacsapalotát. Böbém hamar bement, a kacsaúrfi esetében kellett pár perc, mire be tudtam terelni.
Holnap képek is lesznek.

Jóéjszakát Neked és a kis drágáidnak!
Ildi
Ildi701 2017.02.04 23:55:38
Kedves Ági néni!

Köszi, hogy így aggódsz értünk, hála Istennek épp jó idő volt, a napon a kinti hőmérő 20 fokot mutatott. A nap is sütött, nekem melegem volt.

A kacsatojást volt úgy, hogy felhasználtuk, volt úgy, hogy nem.
Én is úgy tudom, hogy sokáig kell főzni, 30 percig.

Itt vannak a képecskék:

www.dropbox.com/sh/0i5fm8y0hvy62m2/AACOkKqjt4Fzwynxf5-p4TeEa?dl=0

És egy videó:

www.dropbox.com/s/9brwgoctxx32l0u/VID_20170204_094059.mp4?dl=0

Icikém is gyakran csinálta ezt, amit ez a kacsauraság, hogy vakarózott egy sort, majd a talpát csipkedte. Pl. Böbémnél sokkal ritkábban látom ezt.

Ma délután naplementekor megyek ki, nem láttam a kacsáimat. Megyek a kacsapalotához, hát az én okos kacsáim már benn voltak, ugyanúgy, ahogy napok óta, a gácsér a bal oldalon, Böbi a másikon. Bementek maguktól oda, ahová napok óta tereltem őket.
Azért írtam, hogy napok óta, mert a csirkeháló előtt jobb híján dobozokkal választottam le, hogy ne csipkedje Böbi a gácséromat.

Jóéjt a Csicsu-családnak!
Ildi
CSIVICSUVI 299. ZAVAROS 2017.02.01 19:34:00
Mármint a levelek zavarosak,amiket tegnap és ma küldözgettem, Csivikém vérvételének eredményével kapcsolatban. Mivel a zavar a fejemben e pillanatban se kisebb, idemásolom őket sorban, úgy, ahogy születtek. Talán nagyjából ki lehet belőlük hámozni a lényeget. *   Az első kis helyzetjelentés…..
CSIVICSUVI 297. KALCIUM 2017.01.27 23:04:00
Hogy mekkora ökör vagyok, Kedveskéim, azt egyszerűen nem hiszem el ! Végül is (talán) nem lett baj abból, amit műveltem, de ez nem rajtam múlt : még ha nem is rontottam vele Csivike állapotán, alapvetően értettem félre múlt héten a doki szavait, illetve kérdését - és ez bizony félelmetes, nem…..
CSIVICSUVI 296. BÚS ÖRÖM 2017.01.25 23:54:00
Lehetne akár vidám bejegyzés is ez a mai, mert a madárkákról jó híreim vannak - de nem lehet mégsem, mert újabb tragédia történt a mi kis blogos családunkban, és e mellett már nem lehet elmenni szó nélkül, csak úgy a vendégkönyvben említve. Drusza Pehelykéjének halála se volt kisebb csapás, nem…..
CSIVICSUVI 293. IZGALMAK 2017.01.18 23:02:00
Azt hittem, az egy nagyon vidám bejegyzés lesz, amiben majd beszámolok arról, hogy Blogocska magához tért. Részletesen el akartam mesélni, mi minden történt, míg hallgattam, és egekig készültem magasztalni Ildit, aki majd’ egy hétig ült velem a blogon éjjel-nappal, és kereste a hibát. Egyszer…..
Ildi701 2017.01.19 17:04:35
@Klári Bodó:
Kedves Klári!

Természetes anyagból vannak a spárgák, len vagy kender. Szárnyatlan biztos az idegeskedés miatt nem válaszolta meg.

Szép napot!
Ildi
Papagáj 2017.01.14 22:46:10
Papagáj 2017.01.14 12:50:28
CSIVICSUVI 292. ROMBOLÓ 2017.01.09 23:40:00
Ezt a mesét még tavaly kezdtem írni, a szilveszter előtti napon, de valamiért félbehagytam. Alighanem azért, mert rájöttem, hogy úgyse nagyon olvasná senki, ha kevéssel utána megjelenik a BÚÉK-os oldal. Most viszont nekiültem, hogy befejezzem - bár lehet, hogy veszni hagyni se lett volna túl…..
Ildi701 2017.01.11 11:42:31
Kedves Ági néni!

Nekem úgy tűnik, hogy amint már korábban is írtam, Csivi pipinek nagyon érzékeny "antennája" van a Te hangulatodra.

Remélem, hamarosan jobb kedvre derülsz, hátha akkor Csivike repülési kedve is visszatér. Szerintem ha ez így lesz, akkor tényleg nagyon valószínű, hogy Banyácskád hiperérzékenyen reagál a Te kedélyállapotodra.

A kis Csivi mester tényleg egy kis sztahanovista, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora csőrkoptatót el tudott tüntetni. Jól teszed szerintem is, hogy ezeket a kis mészdarabokat ilyen biztonságosan rögzíted, ismerve Csivikét.

Szerintem ha ki fog repülni Csivike hosszabb időre is, akkor lehet, hogy már nem fog ennyit foglalkozni a kölesdobálással.

A videót még nem tudtam elkészíteni, mivel Maxikét nem tudtam eddig rávenni arra, hogy nyissa ki az ajtót. Ha mindketten kint vagyunk, nem nyitja ki, hiába kérlelem, azt várja, hogy én tegyem ezt meg.

Ma reggelre a tegnap még egyáltalán nem fagyott patakunk nagy része be volt fagyva, úgyhogy vagy egy órát töltöttem a jég feltörésével. A kis jégdarabokat még odébb is gereblyéztem, illetve a hólapáttal is rásegítettem, így most már a nagy része jégmentes.
Kb. 3 napja megjelent egy cankó pár a patakban, itt halásznak. A MME oldalán egy youtube videó is van róla:

www.youtube.com/watch?v=Ju1j5cxB9pg

Tavaly és azelőtti télen egy gyönyörű nagy kócsag járt ide, belinkelek róla is egy kisvideót:

www.youtube.com/watch?v=Ju1j5cxB9pg

Szép napot Neked és a kis drágáidnak, és mielőbbi kirepülési kedvet nekik!
Ildi
Ildi701 2017.01.11 17:01:12
Kedves Ági néni!

Nagyon aranyos vagy hogy így aggódsz értem, hála Istennek semmi nagy probléma nincs.

Itt van egy kisvideó a kócsagról:
www.youtube.com/watch?v=WVdw7mpTUOI

Itt nagyon hideg volt reggel, majd lefagyott a kezem, muszáj voltam kesztyűt húzni. Éppen ezért megmaradt a múltkor leesett hó. A kacsáim egész nap benn vannak a patakban, a cicám és a kutyákok is az idő nagy részét a lakásban töltik. Bár most Sheila éppen napozik kinn a kanapén, pont oda süt a nap, mivel déli tájolású a terasz. Reggel még -17 fok volt itt, de a napocska hatására sokat enyhült az idő. A kinti hőmérő szerint napos területen 6 fok van. Én szeretem a napsütést, de hát nem vagyunk egyformák.

Remélem, a kis drágáid repülési kedve mielőbb visszatér, de jó volna, ha úgy szárnyalnának megint, mint nemrég az ünnepekkor!
Szép napot a Csicsu-családnak!
Ildi