Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sáfián Fanni

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
videó Az Energiaklub oldalain elsősorban energiatermelésről- és fogyasztásról, energiapolitikáról szoktunk írni, pedig a mindennapi vásárlási szokásainkkal sokkal nagyobb mértékben hatunk az energiagazdaságra, mint gondolnánk.   Minden termék, szolgáltatás alapanyagainak…..
Augusztus közepén kezdődött el az a fél év kutatói ösztöndíj, amelynek segítségével Wuppetalban, a Wuppertal Intézetben lesz lehetőségem együtt dolgozni az ottani szakemberekkel fenntartható energiarendszerek modellezésén regionális szinten. Az ösztöndíjat a német DBU-tól nyertem, a nyolc magyar,…..
Németújvár (Güssing) néhány kilométerre fekszik a magyar határtól, elszigetelt, elmaradott település volt néhány évtizeddel ezelőtt, ma azonban virágzó település, innovációs és ökoturisztikai központ – és mindezt energiahatékonysággal és a helyi megújuló energiaforrások hasznosításával sikerült…..
Szerző: Sáfián FanniA szélerőművek ügyében – melyről korábban már írtunk  – a napokban a Miniszterelnökség is megszólalt, mi pedig már nagyon vártuk az észérveket: miért is üzent hadat a szélnek a magyar kormány? Sajnos nem lettünk sokkal okosabbak...
Energiabox Szabad, csak nem lehet 2016.09.16 16:44:16
Szerző: Sáfián FanniA tegnapi és mai nap folyamán újabb rendeletmódosítások jelentek meg a Magyar Közlönyben a szélerőművek telepíthetősége kapcsán. Egyelőre azokban a „finomságokban” ne is mélyedjünk el, hogy Magyarországon ezentúl csak olyan szélerőművek telepíthetők, amelyek kb. öt-tíz évvel…..
Szerző: Sáfián FanniMilyen erőművek működnek majd 2050-ben Magyarországon? Még mindig fogunk akkor használni szenet, olajat, földgázt? És mi lesz a helyzet a megújulókkal? Az Energiaklub a német Wuppertal Instituttal közösen készítette el Magyarország energiarendszerének jövőbeli modelljeit 2050-re.…..
Szerző: Sáfián FanniA dán alternatív energetikai szabadságharcos professzor, Henrik Lund legújabb munkájáról szóló könyvismertető elolvasható a Corvinus Egyetem Kovász folyóiratának legfrissebb számában...
Szerző: Sáfián Fanni2013 óta a nukleáris fűtőelemek utána újra a szén a legnagyobb (energia)mennyiségben felhasznált energiahordozó Magyarországon, átvéve az egy évtizedes sikertörténete után a földgáztól a vezető szerepet...