Regisztráció Blogot indítok
Adatok
velocigiraffe

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
velocigiraffe Digitális útvesztő 2024.01.05 11:14:25
Ma már szinte mindannyiunk zsebében ott lapul az okostelefon, vagy legfeljebb egy karnyújtásnyira van tőlünk. A reggelt az online hírek olvasgatásával kezdjük, a munkahelyen hosszú órákat töltünk a számítógép előtt, este a közösségi média böngészésével zárunk egy hosszú napot. Az internet ilyen…..
Számos művészi hatás ér minket életünk során, ami folyamatosan jelen van és alakít bennünket. Lehet az egy rádióban hallott zene, egy utcai graffiti vagy egy Instagramot pörgetve látott alkotás, ami mind-mind megérinthet bennünket. Amikor fényképeket posztolunk vagy aszerint alakítjuk profilunkat,…..
Fejlett önkontrollal nem csak különböző csábítást jelentő helyzeteknek, dolgoknak tudunk ellenállni, hanem hatékony tevékenységeket, szokásokat alakíthatunk ki. Így életünk folyamán nem a krízisek elhárítására kell koncentrálnunk, helyette képessé válhatunk arra, hogy megelőzzük azokat. Ezáltal…..
A történelem során a zene minden kultúrában fontos szerepet játszott, ősidők óta az ember életének része. De vajon miért találják az emberek olyan élvezetesnek és fontosnak a zenét? A zene az agy egy ősi nyelvének tekinthető. Az első ehhez köthető eszközök - csontból készült furulyák, ütős…..
Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 12. rész   Teljesen természetes,…..
  Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 11. rész   A gyermekek…..
Döntési nehézségek, halogatás, félelem. Belekezdeni valami újba sokszor szorongató érzéssel járhat. Vajon sikerülni fog? Mi van, ha kudarcot vallunk? Mi lesz, ha nem jön össze? A kudarctól való félelem sokunk mindennapjait megnehezíti, bénítóan hathat ránk. Ebben a cikkünkben arról lesz szó,…..
  Egyre többet olvashatunk arról, hogy a valódi változások, a nagy eredmények, illetve az egészséges életmód titka nem a rendkívüli célokban, hanem a jó szokások kialakításában rejlik: abban, hogy egy viselkedést rendszeresen és kitartóan végzünk. A szokások azért is olyan hatékonyak, mert ahogy…..
Telefonok, táblagépek, tévék és számítógépek. Az életünkben egyre jobban jelenlévő eszközök, amelyek nélkül szinte elképzelhetetlenek lassan a mindennapjaink. Elgondolkodtató, vajon napi szinten mennyit ülünk képernyők előtt. Kutatások szerint akár 6-9 óra is lehet ez a szám (Gowrisankaran és mtsi.,…..
  Cikkünk első felében a túlzásba vitt felelősségteljességről esett szó, most pedig a felelőtlenség és a halogatás okait járjuk körül, és hogy melyek azok a módszerek, amik segíthetnek felülkerekedni ezeken.   Felelőtlenség és halogatás   Felelőtlenné válhat az a személy, akiben valami miatt…..
Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 11. rész   Azokban a…..
Az alkoholfogyasztás Magyarországon meghatározó részét képezi a társasági életnek, családi összejöveteleknek, különböző beavatási rítusoknak. Gondoljunk csak a 18. születésnap betöltésére, a házasságkötésre vagy a felnőtté válás, a függetlenedés előkapujára - a főiskolai/egyetemi gólyatáborokra. A…..
Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 10. rész   Mint ahogy az ember…..
Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 9. rész   Egy személy…..
velocigiraffe EGY ÚJABB DERŰS NAP 2021.05.31 14:03:47
  Előfordulhat, hogy úgy érezzük, összecsapnak fejünk felett a hullámok. Ilyenkor mérhetetlenül elkeseredhetünk, kilátástalannak vélhetjük az aktuális helyzetet. Ez a cikk arról szól, mit tehetünk önmagunkért vagy egy barátunkért, hozzátartozónkért, ha azt látjuk, hogy hasonló gonddal küzd. Az…..
Gyakran láthatunk energiaitalos dobozt fiatalok, fiatal felnőttek kezében. De vajon az energiaital ugyanolyan, mint bármely más üdítő, vagy fogyasztása rejthet magában veszélyeket? Objektív információkat összegyűjtő cikkünk alapján az olvasó maga válaszolhatja meg a kérdést, hogy a lehetséges…..
Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 8. rész   Az alkoholbeteg…..
velocigiraffe BELSŐ-KERT 2021.04.28 12:33:55
A lelki egészség erősítésének ritkábban választott, ismert útja a kertészkedés, pedig akár a kertben, akár a balkonon, erkélyen folytatott rendszeres tevékenykedés egy olyan kíméletes testmozgást és rekreációs elfoglaltságot jelent, mely nagyban elősegíti a testi és lelki egészség megőrzését, általa…..
Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 7. rész   Az alkoholbeteg szülők…..
Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 6. rész   A szenvedélybeteg…..
Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 5. rész   A szenvedélybeteg…..
  Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 4. rész Az alkoholbeteg…..
  Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 3. rész Forrás: Drogprevenciós…..
  Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 2. rész Forrás:…..
  Az alkoholbetegek családjában felnövő gyerekek felnőttként nehezebben boldogulnak, olyan problémákkal szembesülnek, amelyek hátterében azok az évek húzódnak, amikor szüleik saját szenvedélybetegségükkel küzdöttek, és emiatt a gyermeknevelés nem alakult megfelelően. 1. rész Az alkoholbetegek…..