Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JohnRBlade

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden félelmünk beigazolódott. A Schwarzi nélkül csakis gépi lélegeztetéssel életben tartható frencsájz negyedik felvonása érdektelen, sótlan és látvány szempontjából is pehelysúlyú. A felelősség százalékos megoszlását tartalmazó, és azt pontos adatokkal alátámasztó…..
JohnRBlade 2009.06.19 17:13:13
Terminátor 4 - Megrontás
Egyszerűen hihetetlen hogy a rosebbe voltak képesek ezt a sz*rt leforgatni. Most már teljesen megértem miért akadt ki Bale a forgatáson, én a helyében ott helyben lerúgtam volna mindenkit.

Ami engem k*rvára idegesített az John felesége. Ilyen egy másodrendű p*csát, mikor meglátja, hogy Marcus robot úgy bambul, mint a kisgyerek, amikor a Kinder tojásból kiveszi a meglepit.
John-t se hanyagoljuk el, egyszer kétszer biztos beverte a fejét a háborúban, nem sok értelmes szöveg hallatszik tőle:
„Kérek mindenkit le ne bombázza a Skynetet, jövőnk múlik rajta. A jövőnk múlik, hogy le ne bombázatok a Skynetet. Skynet lebombázása a jövőnket veszélyesezteti”
Kérdem én, mi a halálért? Mert ha meghal az apja akkor John megszűnik létezni? Esetleg egy „Vissza a jövőbe” feelinget akartak becsempézni? Ez olyan értelmetlen, mint a Transformesrben mi a halálnak viszik a kockát a városon keresztül, hogy elkerüljék a civilek, házak sérülését. Nem mert logikus hogy így több action lesz.
Az a bizonyos „Érzem ahogy dobog a szíved, olyan jó hallgatni” monológ, bebizonyította hogy aki megírta ezt a szar filmet nincs meg a nyolc általánosa, sőt egy kisebb szélütése is lehetett.
Ami, aztán de végérvényesen kicsapta a biztosítékot az a lopott szöveg a T2-ből.
Ezeket az istenverte aranyköpéseket minden kib***tt terminátor filmbe el kell sütni?
A film végén meg sem lepődtem, muszáj volt áldozatot hozni, hogy John élhessen, de megint felteszem a kérdést mi a megveszekedett halál náthás fa**ának? A film során semmi sem derül ki, hogy John értene is valamihez, nem is szólva hogy úgy kiabál, mint a fába szorult féreg. Miért nem tudott volna egyszerűen megdögleni, és Marcus aki erősebb, intelligensebb, (már eleve van egy computer csipp a fejében) vezette volna tovább az emberiséget? Válasz egyszerű, John-t Bale játsza és nem szabad meghagyni, halni. Különben is John itt másod hegedűs hiába próbálja leállítani a támadást le sem szarják, kutya sem hallgat rá.
Eredeti sztori szerint John nem is nagyon lett volna benne a T4-ben de úgy látszik mégis, mégis kihagyhatatlan volt.

Ezért moslék ez a film nincs szereplő, akivel azonosulni lehetne, nem lehet megérteni egyik karaktert sem. Főleg azt a nagyhajú kis fekete gyereket úgy ál végig a filmben, mint aki Kenó sorsoláson van. Csak akkor veszi, észre magát mikor rákiabál Connor hogy” takarodj má haza”.

John nagy jelenete az országúton van: John aki az országúton tevékenykedik, éppen macgyvert próbálja utánozni, a tőle 4 KM-re magányosan motorozó valami robot le se szarja. Valószínűleg foci közvetítést néz. De amikor John bekapcsolja a magnót, egyszerűen hirtelen feldühödik a robot, hát, de kérem, éppen foci meccset nézek és szól az a kurva zene. Azon nyomban megfordul és a hang forrásába veti magát. John aki hihetetlen bátorsággal és emberfeletti tudással kifeszít egy kötelet belerohan a robot és „elbotlik”. Emberek, amikor Marcusékat megtámadták ezek a redves robot motorok, olyan precíz finom mozdulatokkal, (sőt még a robot szemszögéből is látjuk) képes kikerülni a repülő autókat hogy az valami hihetetlen. Erre egy gatyamadzagban megbotlik. Ezután John alapos szemvizsgálatnak veszi alá a robotot és gyorsan ki is vájja a szemét. De hogy ezután hogy ül fel rá, és hogy képes irányítani az viszont örök rejtély maradt, ha csak nem Skynet be nem mutatja, hogy is működik ez.

T4-et robotok szemszögéből 1 percben le lehetett volna forgatni és nem kellett volna ennyi hülyeséggel fárasztani a nézőt. Végig szórták volna atommal a földet és kész.

Bár ahogy feltüntetik a filmben a robotokat, kétségem támad, hogy ha a mesterséges intelligencia ennyire vissza fejlődött, akkor az ember hol jár? Ezek a „termintárok” nem képesek eltalálni egy embert, csak saját magát tudja lábon lőni. Az atommal a beszivárgás problémáját simán meg lehetett volna oldani, de nem, próbálnak esélyt hagyni az emberiségnek.
Danny Elfman-re külön dühös vagyok, mondjuk ő sem gondolta komolyan ezt a filmet, ezért nem is foglalkozott zenéjével.