Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pumpu

1 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az X-Faktor kapcsán sokszor felmerül, hogy akkor ez egy tehetségkutató-e vagy sztárgyár, vagy esetleg az RTL kasszáját arannyal a plafonig tömő pénzgyár, pedig egyik sem. Ez egy olyan műsor amin elméletileg szórakozhatnánk, csak nem hagyják. A legjobb évada eddig az volt az X-Faktornak, amikor Jimmy…..
Pumpu 2016.12.04 11:12:03
Én az angol x-factort nézem és látom, hogy fodítva ülünk a lovon.
Itt találnak valakit, akit a stylistok elrontanak (16 éves kislányból miért kell színházi dámát faragni - Dánielfy Gergőre miért kellett az alulrólszexisenpislogó csábító fiú kliséjét aggatni) és miért kell erőltetni eddát, vagy utánam a vízözön dalt, ami egyértelműen tóth gabi mulatós-közönségese. Vagy ott van Dimitrij, akit átdizájnolva elvesztette azt az eredetiségét, amiért még mindig maadhat, a nézők várják, mikor kapnak belőle. Nem fognak.
Szóval, ott az angol... a hangosítás csúcs (nálunk minden évben katasztrófa... nincs pénz rá?? csak én hallom, hogy itt baj van??? ) az style szintén, amikbe öltöztetik a versenyzőket, azok a cuccok rendben vannak, nem "esik le róluk" nem stílusidegen. Mindegyik versenyző fejlődött, én látok eredetiséget is, itt meg klisék vannak, ráhúzzák a versenyzőkre, oszt jónapot.
Van tinilányok kedvence (Mataricsi) van/volt bugyinedvesítőnek szánt csábító pasi (Dánielfy - - - rosszul színészkedte le) dáma illeve annak szánt nő (Opitz Barbi) adjunk kicsit a kövéreknek is (lám, mindenki lehet nyerő, álmodozhanak a nagydarabok is) kis csepegtetés a romáknak is, volt alternatívabb vonal is, ki is ejtették őket egy Fejős Szandra ellenében, ami nekem hihetetlen, mert olyan modorosság árad abból a nőből, hogy a laza, jófej, énekelni, zenélni is tudó csapatot miért nem hagyták bent, az számomra rejtély, de alán bebizonyosodot a mentoroknak is, hogy 3x megmenteni valakit, mikor a nézőktől ő kapta az egyik legkevesebb szavazatot, talán jelent valamit.... úgyhogy végre, észbe kaptak, hogy em kéne má' negyedszer is a nézői akarat ellenében menni...
Szóval, itt style elbaszott, hangilag nulla fejlődés, hangosíás elbaszott, a háttér- és showelemek olyanok.... Józsika megtanult 3 kaszáló mozdulatot ütemre, beteszik egy élő adásba jellegű lószartól falnak megyek.
És akkor a mentorok... Tóth Gabi közönségessége, ripacssága és a többiek tukmálása olyan gyomorforgató nekem, hogy már a finálé közeledte sem érdekel. A előző hét óta nem is nézem...
Erről a témáról jóval kevesebb anyag van, mint arról, hogy hogyan készülj egy interjúra, ott mire figyelj, hogyan viselkedj, hogyan öltözz és a többi jó tanács (?). Az alább leírtak is hasznos információk lehetnek számodra, hogy kicsit jobban fel tudj készülni, valamint egy…..
Pumpu 2016.09.22 10:03:45
@FlybyWire: Az utóbbi 5 évben fejlődtem szakmailag a legtöbbet. Ezt tudom magamól és szerintem ez látszik is rajtam.
Előző hét óta meg ismét iskolapadban ülök :)
Pumpu 2016.10.08 16:55:47
@Circus: Hát igen.. vannak ilyen típusok :)
Kellene pontokban elvezetni, hogy a következő helyen miket kell írásba foglalni és a következő alkalommal végignézni a leendő kollégákon.
 Az angliai „cégek” szeretnek a jótündér szerepében tetszelegni. Felajánlott segítség szólhat a kezdeti elindulásról, de akár konkrét állásajánlatokról is. Ebben az esetben a probléma a képmutatással van. Ezek a „cégek” ugyanis valójában olyan…..
Pumpu 2012.01.15 13:33:57
Én akkor jelentkeztem Garaj Máriánál, amikor még nem foglalkozott angoltanítással.
Csinált egy telefonos angol interjút, hogy megfelelek-e, az angol interjún megfeleltem, azt mondta, jó az angolom, viszonylag folyékonyan beszélgettünk, néha kellett csak visszakérdezzek, de az is legtöbbször a telefonvonal minősége miatt volt.
Mikor 3 héttel később összejött az általa javasolt összeg, ami fedezte volna az egy hónapnyi kintlakást munka nélkül (ennyit mondott), amíg a papírok elrendeződnek, a tanfolyamot, ami 3 napos lett volna és amíg lesz üresedés az általa ígért munkakörben. Ha több az idő, akkor mi lett volna, fene tudja, ugyanis azt mondja, hogy akkor ismételjük meg az angolos interjút, mert nem emlékszik, milyen szinten beszélek.
Ekkorra már a honlapján is fent volt a tanfolyama.
Természetesen ekkorra már az angolom nem volt megfelelő, pedig akkor már fél éve napi 3x járt hozzám angoltanár és a kezdő angolról felmentem fél év alatt középfokú szintre.
Javasolta hogy ehhez a GYENGE (ami korábban folyékony volt szerinte is) angolhoz igénybe kellene vennem az új szolgáltatását.
Mikor mondtam, hogy hozzám jár heti 3x tanár, javasolta, hogy ennek ellenére nem lenne rossz, mert a mellékelt ábra mutatja, mégsem olyan jó a tanárom.

Na, ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam, hogy elég fura, amíg nem oktatott angolt, addig jó volt az angolom, de aztán már nem, így nem merek adni arra, hogy kimenjek egy rakás pénzzel, és 1 hónap után lesz állásom..
Tisztelt MT, és álláskeresők! A mai napon, azaz 2011 augusztus 14.-én (mint a jobb sarokban látható dátum is mutatja) találtam a mellékelt álláshirdetést. Kicsit jobban megnéztem a dátumot, és (nem túlságosan) meglepődve láttam, hogy ez bizony még 2008-ból…..
Saját édesapja lett egyik legádázabb ellendrukkere, állítja Király L. Norbi. László állítólag azért korteskedett lakóhelyén, hogy szomszédai ne támogassák az X-Faktorban feltűnt fiát. Rengeteg gyerekkori keserűséget hurcol magába zárva Király L. Norbi. Az énekest, aki…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Pumpu 2010.06.11 16:42:56
@Teru: Én meg szeretném hallgatni azoknak a pároknak az utólagos véleményét, akiknek a gyermeke meghalt vagy maradandó károsodást szenvedett otthonszülés közben.
Turitulajoknak Legyek turitulaj! 2010.06.03 12:45:00
Szóval, van, akinek jön egy ilyen ötlet.Nézzük, általában milyen indíttatástól vezérelve villan be a tuti.Munkanélküli vagy, nincs állás, nincs kilátásban sem semmi. Oké, nagy ötlet a turi, nem kell hozzá különösen nagy töke (mondjuk valóban, de ez attólfügg...) nem…..
Itt van az ősz, rohamosan közelít a gombaszezon. A vargánya nekem kicsit ellentmondásos gomba, hiszen sokan tartják a gombák királynőjének, és bár valóban nagyon finom az aromája, mellette viszont kicsit vizes és így kevésbé érvényesül az íze. Leginkább fűszerként szeretem,…..
Új rovat indul, ami persze nem nélkülöz némi nagyképűséget, tekintve a blog hatalmas terjedelmét. Mindenesetre célom, hogy ne csak különlegességeket, de klasszikus ételeket is megmutassak, a magam módján. Ami sok esetben semmi extrát nem takar, egyszerűen én csak így szeretem. A…..
Hadaink Bécs várának vonulnak. A helyiek keménylegények, nem adják könnyen a győzelmet, de kitartásunk meghozza az áhított sikert!A palacsinta egyike nemzetinek tartott ételeinknek, esszük édesen, sósan, vékonyan, vastagon, töltve, rétegezve. Gyerekkorom egyik első konyhai…..
Ezennel kívánom tudatni roppant kevés, ámde annál kedvesebb látogatómmal, hogy a továbbiakban a katonás kitérők nélkül próbálom folytatni a blogot. Jópofa ötletnek tűnt (és tűnik) a katonás kontextusba helyezés, de tartok tőle, hogy hamar unalomba és önismétlésbe fulladna.…..
Pompás légitársaságunk utasbarát megoldása: a Velencéből érkező keddi járatot törlik, az utasok vagy vesznek jegyet másnap reggelre a Malév-járatra, vagy megvárják a szombati Wizz Airt, esetleg az éjjal átjutnak Milánóba vagy Rómába és onnan próbálnak hazajutni. Ráfaragott…..