Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyüveskönyv

152 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyüveskönyv A Moncsicsi-sztori 2023.06.13 20:48:07
Ovis volam, olyan 4-5 éves lehettem, mikor egyik napról a másikra elköltöztünk. Tisztán emlékszem: volt egy kebelbarátnőm, kiskorú H. Tímea (eskü így hívták), Druszám. Nagyon-nagyon szeretett, és szerintem én is őt. Együtt jártunk oviba, ovi után együtt mentünk a tornaedzésre, utána meg a…..
Nyüveskönyv Képtelenség 2022.10.02 11:38:30
  Egy feljegyzés keveredett elő valahonnan, megsárgult papíron fújta a szél az udvarunkba:   „Egyszer volt, hol nem volt, valahol messze-messze a páneurópai pikniktől: Hergengócia királya képszámlálást rendelt el. A válaszadás önkéntesen kötelező volt, finom noszogatásként pénzbüntetést…..
Nyüveskönyv Jobb félni? 2022.01.26 14:58:08
  Rettegünk. Nulla huszonnégyben, most már évek óta. Talán még sosem volt ekkora választék a rettegnivalókból, külön piac épült rá, és a kínálat még mindig csak lábujjhegyen nyújtózva pipiskedik, hogy felérje a kereslet szintjét. Mert rettegni kell, muszáj, érdemes, előrelátó, felelősségteljes és…..
Nyüveskönyv Kék fény 2021.12.24 22:58:24
Karácsony 2021. Jézusom! Neked mennyivel könnyebb volt, megszülettél, oszt minden ok, te voltál az ajándék. (most tekintsünk el a végkifejlettől) De nekem, így 2000 plusz valahány évvel később már nem ilyen egyszerű. Adott egy bőven és egy kezdődően kamasz leánygyermek, plusz egy latinos…..
Nyüveskönyv Szőrmentén 2021.10.22 09:14:18
A napokban éles vita zajlott a neten a szőrös-nem szőrös témában. Azon tűnődöm, hogy nekem 15 éve egyszer sem sikerült úgy szőrtelenítenem, (mert amúgy alapból a nők is szőrösek ám, bocs, ha ez eddig nem volt meg) - hogy az előre bejelentett eseményről amúgy hangsúlyozottan távolmaradást kértem…..
Nyüveskönyv Chuck Norris 2021.03.29 18:47:23
Lassan egy éve nyomjuk a (Co)vidám hétköznapokat, fél éve meg a Home Office 2.0-át, aminél már csak egy kicsit kell még kitartani, maximum pár hét, és abból is eltelt már majd 6 hónap, szóval minden remek, most ez van, de fogunk mi még összeülni, bréjnsztormingolni, meg a teraszon közösen kávézni,…..
Hősünk a fárasztó munkanap után zsibbadtan bámulta a Börnáut. c. egész estés premierfilmet a Kekszflixen. Néha gépiesen lepöckölt egy szöszt hónaljban kissé már feszes tréningnacijáról, majd alányúlva megsimította kocsonyás állagú hasát. Utána menetrendszerűen mindig húzott egy nagyot az…..
Nyüveskönyv Tiszta haszon 2021.02.23 23:42:26
https://telex.hu/tech/2021/02/22/kribi-hercleon-alsonadrag-mosas   Lányok, asszonyok! Itt a megváltás! Az új, öntisztuló alsónadrág igazi hiánypótló termék a piacon! (?) Soha többet szennyestartó tetejére pakolt gatyadömping, sehol egy szétszórt, csomóba gyűrt alsónadrág a nappali közepén, ohne…..
Kedves barátném – tán nevezhetem annak, hiszen mielőtt még beköszöntött a Covid19, már rég elsodort minket egymástól a gyerek-cunami – rámírt, hogy egy innovatív termékről valamiért (?) én jutottam eszébe és szívesen olvasná véleményemet a témáról. Hát nesztek! Az ominózus termék egy letölthető…..
Nyüveskönyv Állati 2020.08.16 13:57:51
  Állat márpedig kell.  Felelősségtudatra nevel, gondoskodni tanít, (mármint téged, mint szülőt, ne dőlj be annak a tévhitnek, hogy majd a gyerekedet is) örömet és szeretetet hoz ebbe az elbaszott világba, feledteti velünk embertársaink kisstílű geciségeit. Szóval az állat olyan alapvető kelléke…..
Nyüveskönyv Nem segít.. 2020.07.20 21:42:39
Egy depressziós naplója. 0. 1.   Nem segít, ha a elmondod, hogy mindenem megvan. Gyönyörű család, ház, munka, nyaraló…Ettől lelkifurdalásom lesz, és még rosszabbul érzem magam. Nem segít, ha a kötelességtudatomra apellálsz, és hangsúlyozod, ki mindenkinek van rám szüksége. Ettől lelkifurdalásom…..
Nyüveskönyv DigitShit 2020.04.16 11:24:33
Egy hónap túl hosszú… Ha teljesen felkészítetlenül kell helytállnod a teljesen előkészítetlen digitális felületeken otthonról, munka mellett oktatva gyermekeidet. Egy hónap túl rövid… Hogy egy személyben szülőként, tanárként és munkavállalóként beletanulj, és hibák nélkül abszolváld a párhuzamosan…..
Nyüveskönyv Koronát megigazít! 2020.03.23 20:42:49
  Az úgy volt, hogy jött ez a koronás apokalipszis, és egyik napról a másikra felfordult a világ. Az emberek több pártra szakadtak. Voltak, akik elveszítették a megélhetésüket. Voltak, akik az idegösszeomlás szélén táncolva próbáltak megfelelni a rájuk szakadt párhuzamos szerepeknek: dolgoztak,…..
Egyszer volt, hol nem….volt egyszer egy asszony. Vidám volt, nevetős, de meg is volt rá minden oka: két szép gyermeke volt, kicsi házacskája, takaros udvara. Dolgozott is keményen: tanult a gyerekekkel, mosott-főzött takarított, rendben tartotta a kertet, éldegélt szépen, dolgosan. Míg egy nap…..
Tegnap arra ébredtem, hogy a leköltözött a Mennyország.Ide biza, a Földre.Fehér köntösben, puhán-frissen, jó illatúan, szikrázón. Ha jobban belegondolok, egy kis kékes árnyalata is volt, amolyan földöntúli, stílusosan.Nyugalmat árasztott, és ahogy belenéztem, bele a közepébe, olyan csendes volt,…..
Nyüveskönyv Este 2019.10.16 22:30:36
Surranó-szisszenő, zizegő-pihegő, koppanó-zuttyanó, élesen sivító Neszek az éjszakában. Surrannék-szisszennék, messzire rohannék, De testem oly merev! Csak félek? Nem, rettegek! Ülök itt bénultan, mint béka az ólban, köröttem mind neszek. Gyertek, szeressetek!   Fény gyúl odabenn, a lányom…..
Nyüveskönyv Boldogság 2019.10.16 14:50:44
Most éppen jó nekem.Itt és most létezem!Most nem bánt senki sem,Most nem kell sietnem,Enyém a végtelen.Most nincs más semmi sem,Csak érzem, hogy jó nekem...
Nyüveskönyv Vigasz 2019.10.16 14:42:15
Csak nézem a két kezem, Olcsó kis fénytelen Életem. Megtelt most hirtelen. E pár perc jár nekem! Megvettem. Vénytelen. Cél ez is, álmodtam,  Milyen lesz birtokban. Szekrénybe bedobtam, Ott vár rám talonban. Egyszer majd kiveszem,  Forgatom, nézegetem, Mikor már nem jelent Nekem semmit…..
Nyüveskönyv Démonok 2019.10.16 10:32:29
Egyszer régen, nagyon régen,Démon voltam,Igazán, egészen!Vörös démon, fekete ruhában,Fél Budapest bomlott utánam.Vörös démon, fekete ruhában,Hastájon villanó vörös hennamintával.Feketén csillanó sarkakon billegve,enyém volt nap, éj, s a szétfolyó este. A démon még itt van!Akár réges-régen,Bár már…..
Nyüveskönyv Lakást vagy házat? 2019.10.15 12:42:34
Amíg lakásban laksz, minden vágyad egy kertes ház. Legalábbis nekem, de mondják. És az álmok néha megvalósulnak! Alábbi szösszenetben az álmok és a valóság közt tátongó hihetetlen szakadékról elmélkedem, hogy segítsek pro-kontra listát felállítani azoknak, akik még csak álmodoznak, azzal az önző…..
Nyüveskönyv Mérleg 2019.10.05 20:17:39
Mérleg     Mindig is ellenségek voltunk. Én és Ő. Könyörtelenül képembe vágja az igazságot, legyen szó a súlyomról, vagy arról, hol is tartok az életben. Nem vagyok ebben (sem) különleges, az ember már csak ilyen: úgy ánblokk nem szeret szembesülni a tényekkel, ha azok teljesen mást mutatnak,…..
  Egyszer volt, hol nem volt, a kicsike halálnak kicsike facán is túl egy iciri-piciri kertecske. Amilyen picike volt az a kert, éppolyan meseszép. Volt benne minden, ami egy egészen igazi meséhez kell: lágyan omló, buja, illatos virágok, harsogóan zöld fű, bokrocskák, fácskák, még egy aprócska…..
Nyüveskönyv Szó-Tár 2019.05.14 10:33:18
  Valaha előkelő, patinás épület volt, központi helyen, még az online korszak előtt. Ma már lepusztult, málladozó, szegényes külsejű rom, és a nehéz tölgyfakapun belépve orrbavágja a látogatót a nincs. A berendezés foszladozó, divatjamúlt, a termekben plafonig érő, roskadó polcok, szúette igazi…..
A busz csak félig volt tele kora reggel. Az emberek inkább ilyenkor indulnak az agglomerációból, naná!, Méghogy  órákig araszoljanak a dugóban egymáshoz préselődve a tömegben?. Mégis, ki szereti, ha belenyomulnak a személyes terébe? Ilyentájt a 20 perces út igazán semmiség. Az utasok kényelmesen…..
Nyüveskönyv A remény rabjai 2019.02.11 20:18:47
  -          I want to Break Freeeeee..csrrrrrr….I want to Break Freeeeee..csrrrrrr! -          Halló tessék! Itt Reménykedő Asszony. -          Jó napot kívánok, én a Miszerencsénk Zrt.-től hívom. Tisztában van Ön azzal, hogy immár 20 éve hűséges játékosunk a Kottó-ban? -          ÖÖÖ, igen,…..