Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ákos Magyar

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NemGogol Semmirekellők 2016.07.06 12:02:35
„Nem adtuk fel a célunkat arra vonatkozóan, hogy a munkavállalókat ne lehessen vasárnap a szükségesnél nagyobb mértékben munkára kényszeríteni.” (Senki sem tud Harrach Péter egyeztetéséről) A Jóistennek valószínűleg sokkal több problémája akadhat az álszent emberekkel, mint az elvetemült…..
Ákos Magyar 2016.07.07 16:45:31
Bizony a demokrácia úgy működik, hogy a szavazók döntik el, kire bízzák az ország kormányzását. 2014-ben (is) a Fidesz-KDNP-re bízták, igen, a KDNP-re is. A demokratikus választáson szerzett mandátumok, illetve a parlament által választott kormányzatban történő részvétel biztosít legitimációt nekik arra, hogy javaslatokat fogalmazzanak meg, előterjesztéseket nyújtsanak be és arról szavazzanak. (A cikk szerzője ezt a legitimációt számon kérte, de neki ugyan honnan van legitimációja arra, hogy másokat - mondjuk a vallásos embereket - megértsen vagy hogy "egyetemes" kinyilatkoztatásokat fogalmazzon meg??? Vagy neki lehet véleménye, de a választók érdekeit képviselő kereszténydemokrata politikusoknak nem lehet, ők fogják be a pofájukat?!)

Lehet vitatni, hogy a kiszolgáltatott kereskedelmi dolgozóknak jár-e pihenőnap, amit a családjukkal tölthetnek - de miért lenne illegitim az a vélemény, hogy ennek a több százezer embernek is jár a szabad vasárnap, mint a többségnek? (Az egészségügyet stb. azért ne keverjük ide, mert a betegek vasárnapi ellátása nyilvánvaló létkérdés, a non-stop bevásárlás meg nem az).

A családi csődvédelem miért is kudarc? Ez egy lehetőség - a végtörlesztés, az árfolyamgát, a nemzeti eszközkezelő és egyéb kormányzati intézkedések MELLETT. Azok lehet, hogy több tíz- vagy százezer, ez meg csak pár száz család problémáit oldotta meg, de ha pár száz családnak a többi megoldás nem volt optimális, és pont erre volt szüksége, hogy kikerüljön az adósságspirálból vagy hogy ne árverezzék el a fejük fölül az otthonukat, az igenis megért egy törvényt.

És a mi a parlamenti aktivitást illeti: a 199 képviselő közül egy KDNP-s, Rétvári Bence szólalt fel legtöbbször és leghosszabban ebben a parlamenti ciklusban, és ugyancsak KDNP-s miniszter, Seszták Miklós nyújtotta be a legtöbb törvényjavaslatot az Országgyűlésben. Persze mindez nem illik egy frusztrált, a fentiek alapján kiégett és irigy ember suta koncepciójába. De attól még igaz.
Elvis Presley Jailhouse Rock „Felhívtuk Rubovszky Györgyöt, de a kérdésünket sem tudtuk feltenni, rögtön letette a telefont. A képviselő egyébként legutóbb rosszullétével és egy elszólásával került be a hírekbe.” (Portik nem csak Rogánt, egy másik kormánypárti képviselőt is bemártott) A…..