Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atlétikus éticsiga

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki nem bújhat el Kampány 2018.03.10 16:01:49
Magyajok! Keményen dojgozó kisembejek! Vejetek vagyok! Szavazzatok jám!Nem akajok böjtömbe kejüjni. Kaptok a jabojt pénzbőj is, kaptok megint Ejzsébet utajványt is, csak szavazzatok jám! Szejetjek benneteket. Ha kijály majadhatok minden hónapban osztok nektek Ejzsébet utajványt! Beje őjüjök, ha nem…..
atlétikus éticsiga 2018.03.12 03:23:10
Különösen érvényes a mezőgazdasági szakmára, hogy vagy szereted és csinálod, bármilyen feladatot kell elvégezned, vagy inkább hagyd abba és keress más foglalkozást. Ahhoz hogy igazán mezőgazdásszá válj, kell egyfajta elszántság, magabiztosság, mert nap, mint nap kaphatsz olyan pofonokat az élettől,…..
Olyan jól indult minden, vacsora, korai mozi, séta az állatkertben, vagy a ligetben, aztán a negyedik randin hazakísért, és Te hagytad, hogy feljöjjön… Ez pedig így ment még párszor, amikor rákérdeztél: “megmutatod a lakásod?” -és akkor kiderült, hogy bár elmúlt már 30 és saját jövedelme van, mégis…..
atlétikus éticsiga 2017.05.03 02:11:31
Csak azt felejtik el az ilyen idétlen firkálmányokban megemlíteni, hogy mennyire nehéz a fiataloknak lakáshoz jutni. És nem, az nem ér, ha a nagyi 50 milliós rózsadombi pecóját megöröklöd a testvéreddel, aztán meg veritek a nyálatokat, hogy "megcsináltuk". Bizony egy átlag családban, átlag bérezés mellett, segítség nélkül évekig tart összekuporgatni a pénzt még egy nyomorult panellakásra is. Azzal sem érdemes jönni, hogy akkor miért nem költöztél albérletbe, mert annak a költségei mellett meg nem lehet lakásra gyűjteni...ördögi kör. Néhány éve jutottam abba a helyzetbe, hogy elindítsak egy lakástakarékot, és a megtakarításaimat is ebbe a mederbe tereljem, még másfél évem van, hogy legyen esélyem némi hitelt is igénybe véve egy kb. 50 négyzetméteres lakáshoz jutni. Tudjátok mit? Baromi büszke leszek, mikor a kezembe veszem a kulcsot, és ha addig jön egy számító liba, aki azért pattint, vagy néz le, mert - teljesen önálló és önellátó emberként - kénytelen vagyok otthon lakni, és egyedülállóként küzdök az "elszakadásért", akkor az ott csessze meg magát, ahol van. Néha érdemes szemszöget váltani, mert nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogy azt általában beállítják. Értem én, hogy milyen sablontémáról szólna a posztocska, de az élet nem a mamahotel, szarosgatya-mosás, miértnincsházakocsijarolexórája tengelyeken mozog, ennél sokkal komolyabb és nehezebben átugorható okok húzódnak a háttérben. Jó lenne erről is egy cikk...
atlétikus éticsiga 2017.05.03 17:58:22
@terrormaci: nem magyarázkodásképp, csak hogy lásd azért a miérteket, már ha érdekel: öt évig laktam külön, de a munkaváltás és a sors úgy hozta, hogy haza kellett jönnöm, és 24 évesen volt annyi igényem, hogy inkább "kibéreltem" itthon a felső szintet, minthogy pár büdöslábú lakótárssal osztozzak...rezsi/számla külön, mosok, főzök, takarítok, lakbér nincs, nekem ez is baromi nagy segítség. De nyilván te már teóriákat gyártasz a kényelemről, meg az ingyenélésről. Igazából engem csak az a cél vezérel, hogy látható időn belül végre lesz egy saját lakásom, és nem kell kerülgetnem a főbérlőt, sem közösködnöm másokkal, nem lesz 20 évig vállalhatatlan hitelem, illetve a sztereotip f@szkalapokat is sokkal indokoltabban küldhetem el a picsába. A számító sunák meg kopogtassanak máshol...