Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zerke

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Attól féltem, hogy a hétfői összefoglalók annyira feleslegesek, mint bukósisakot húzni a motorozó Darth Vaderre, mert gyakorlatilag tegnap már láttuk a mai műsor felét. De aztán csak kialakult, még, ha sokat is kellett rá várni...
Csá, csumi, csá! Hogy egy volt VV-s fenegyerek beköszönésével jöjjek. Hatalmas élmény itt lenni. Még úgy is, hogy az eddiegkhez képest lepkefing erejű adás volt a keddi. Ez van, ezt kell szeretni. Sixxet idézve: a karaktergyilkosság helyett ilyen esetekben inkább a gondolatébresztés a csapásirány,…..
Hétfőn este az HBO-n lement a Trónok Harca hatodik évadának hetedik része. A meglepő visszatérésekkel dúsított epizód spoileres kibeszélője a tovább mögött olvasható...
Zerke 2016.06.07 14:00:16
Zerke 2016.06.07 14:59:05
@teszt123456789:
Tényleg úgy gondolom, hogy nem történt semmi.
Valaki feljebb írta, hogy a hosszas várakozás megölte a meglepetéseket.
Jon Snow feltámadt, húúúú.
Arya visszanyerte a látását, hííí.
Sándor él, vááá.
Benjen bácsi is él, hááá.
Margery csak megjátsza magát, pfűűű.
Dany serege még nagyobb lett, tyűűű.
Eddig ebben az évadban egyedül Hodor okozott meglepetést, lefogadom hogy azt a csavart nem a sorozat írói találták ki, hanem kapták az infót.

De hogy jót is mondjak az epizódról, rendezés és Lyanna Mormont tényleg jó volt.
Zerke 2016.06.07 15:29:04
@Fedor:
Ezt nem értem ebben a Martinban, hogy vannak dolgok amiket már a 90-es években kitalált, és tényleg, 20 évvel és 5 könyvvel később milyen szépen összefutnak a szálak.
És mégis tesz az egészre, viccet csinál magából, a munkájából es a rajongóiból is.

Szerintem Aryával többet foglalkoznak a sorozatban, mint ahogy a könyvben annak hangsúlya van. Pontosítok, azóta hogy elkezdett tanulni az arc nélkülieknél.
Előtte a kalandozásai, fogságba esése, Stannis, Dondarrion, majd Sándor, tök érdekesek voltak.
Az arcnélkuli tréning szerintem egy felesleges kör a könyvben és a sorozatban is, de a sorozatban inkább túltolják, gondolom mert népszerű a színésznő.
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca hatodik évadának ötödik részét. Ismét megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket. Spoilerek a tovább mögött...
Zerke 2016.05.24 14:46:15
@Aszusz:
Ezt mire alapozod? Csak mert Catelyn utálta? Jon magasra jutott a saját erejéből, ez mindenképpen szimpatikus lehet egy olyan embernek, mint Brynden Tully. Ráadásul Robb is méltónak találta arra, hogy Starkká nyilvánítsa és örökösének tegye meg, erről a tervről pedig lehet hogy tudott a fekete hal.
Zerke 2016.05.24 14:33:57
@PtY:
Nem minden Targaryan lila szemű, pl Rhaegar és Elia Martell kislánya barna hajú, barna szemű gyerek volt, az őrült király emiatt nem is vette a karjába soha, azt mondta "dorne-i szaga van"
Zerke 2016.05.24 14:43:17
@PtY:
Tyrion se lenne tiszta vérű, ha az őrült király lenne az apja.
A 6. évad 4. részével folytatódott tovább az HBO, Trónok Harca című sorozata. Akik már látták az epizódot spoileres kibeszélőnket a tovább mögött olvashatják...
Zerke 2016.05.18 09:13:32
@Aszusz:
Igen, ez így igaz. De elképzelni akkor sem tudom.
Én a tinilány fejemben azt remélem, hogy Jon valahogyan összekeveredik Ariannéval. Szerintem jó páros lennének, a tüzes déli kancácska meg a hideg déli kovászos uborka.
Zerke 2016.05.18 09:14:47
@Zerke:
Jav. Déli helyett téli kovászos uborka Jon. Mert olyan.
Zerke 2016.05.18 09:37:03
@Aszusz:
A Griffet is kihagyták a sorozatból, pedig biztos hogy lesz szerepe a könyvben, minimum egy jó kis trónfosztós háború.
A könyvben Sansának én már csak a halálát várom, nem tudom mi értelme van már a karakternek. Elolvastam azokat a fejezeteket a Winds of Winter-ből, amiket Martin publikussá tett, abban van egy Sansával, hát ugyan olyan buta pitsa maradt mint volt. Csak sodródik a történettel, és közben folyamatosan rossz döntések sorozatát hozza.
Arya meg remélem megmarad Senkinek. Ne azért csináljon végig egy ilyen kiképzést, hogy a végén valakinek a felesége legyen, inkább maradjon meg gyilkológépnek. Plusz Jon mai napig "kicsi húgomként" gondol rá, nem tudom elképzelni hogy ez az érzés más irányba forduljon.
Dany lehetne még illő párja Jonnak, akivel biztosan találkozni fognak, ezt erősíti a jégfalból növő kék rózsa látomása, igaz nem tudom mi értelme lenne a kapcsolatnak, Jon nem hiszem hogy szívesen ülne Királyvárban uralkodóként, Dany meg nem szülhet gyereket, örökös nélkül hagynák a trónt.
Aztán lehet hogy felesleges ezen gondolkodni, mert a végén úgyis mind meghal.
Nem tudom, mi a hivatalos magyar cím, akinek ez nem tetszik, ne nézze. A Falon Ott kezdünk, ahol befejeztük, havas liheg, mint aki a halálból ébredt pucér seggel, és bazdmeg, tényleg így van, Ser Davos meg kis híján lefossa a bokáját, mert medzsik baszki, tegnap halott vót, most meg itt veszi a…..
Zerke 2016.05.12 14:58:16
@Balfars:
125-130 éves lehet.
De lesz! Csütörtök reggelre már tuti lesz belőle valami, közbejött egy utazás, sajnálom...
Zerke 2016.05.10 11:15:10
@lilcsi manó:
Ő Ser Arthur Dayne, a hajnal kardja, a királyi testőrség tagja.
Volt egy húga, Ashara Dayne, akivel Ned azon a harrenhall-i tornán táncolt, amin Rhaegar beleszeretett Lyannába.
Azt pletykálták, hogy Ashara és Ned egymásba szerettek, de amikor Ned fivére, Brandon meghalt, neki kellett feleségül vennie Catelynt helyette, így a dologból nem lett semmi. A pletykát erősítette, hogy miután Ned megölte Arthur Dayne-t, majd elvette Catelynt, Ashara öngyilkos lett - a feltételezés szerint szerelmi bánattól. Sokan úgy gondolják, ő volt Jon Snow anyja.