Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Média Tanszék Admin

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eperbombázó MULTIKULTI 2018.04.23 09:45:00
Ha az első világháború előtti Budapesten sétálnánk, azt látnánk, hogy a kocsis szlovák, a hajóskapitány szerb, a kocsmáros sváb vagy zsidó, a cseléd ruszin vagy egyéb. Van egy Kossuth bankóm 1848-ból, 5 ezüst forint, Kossuth Lajos, akkor éppen pénzügyminiszter aláírásával. Öt nyelven írja…..
Joaquin Phoenix A nő című filmben (Fotó: Warner Bros. Picture - 2013) A beszélő gépekből már van néhány a környezetünkben, de ezek csak a boldogtalan jegykiadó automaták szintjéig jutottak. Ami előttünk áll, az a beszélgető gépek kora. A másodlagos oralitás ongi-mcluhani-pettitti kora,…..
  A Magyar Nemzeti Galéria A. épületéből nem lehet látni a budapesti Szabadság szobrot. Aki itt szabadság-szobrot keres, annak más perspektívát kell találnia. Olyan ablakot kell keresnie, ami közvetlenül nyílik a szabadság-szoborra. Vannak ilyen ablakok, Budapesten is, talán az…..
Házas Nikoletta   Volt egyszer egy video-bejegyzés az interneten. Azért mondom, hogy volt, mert már nincs ott, ahol volt. Levették. Egy kislány ismerősöm osztotta meg egy gyermekeknek szánt közösségi oldalon. A bejegyzésben a Holokauszt borzalmait magyarázták gyerekeknek egy bizonyos Winton…..
Bodolai László médiajogász írása. Az elmúlt időszakban számos ügy újra rávilágított arra, miként lehet remekül visszaélni büntetőjogrendszerünk egyes elavult elemeivel. Itt elsősorban az újságírókat ért büntetőjogi betámadásokra gondolok, amelyek idáig csak a magánvádas, vagy közvádassá alakult…..
Eperbombázó Trump a Twitteren 2016.09.20 10:00:00
Iváncsics Bernát írása.   Szűk egy évvel ezelőtt, a Columbia Egyetem újságíró iskolájának kezdő adatújságírás szakos hallgatójaként elkezdtem napi szinten követni azt a már hónapok óta zajló politikai médiaperformanszt, amely az Egyesült Államok elnökválasztási (és…..
Kocsis Andrea írása Pár napon belül kezdek egy mesterszakot Cambridge-ben. Nem pusztán arrogancia, ha azt mondom, nem volt olyan nehéz bekerülni. Elmagyarázom, miért. Először is, azt kell látni, hogy a csúcsegyetemek világa nem a Roxfort. Nem egy távoli álom, hanem a megtapasztalható valóság, ahova…..
Ha valaki az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait vizsgálja, leginkább eltusolások után kutat, és arról ritkán esik a nyilvánosság előtt szó  – legalábbis a mostanában közölt cikkek szerintem erre nem fektettek kellő hangsúlyt –, hogy formailag hogyan töltik ki az…..
A Sóton halálra vert héthónapos csecsemő rövid és kínokkal teli életéről a szomszéd elmondása szerint mit sem tudott, mert nem vett észre semmit. Ahogyan a gyakran arra járó rokonság, a szociális munkások és az orvos sem. Azok sem láttak semmit, akikkel együtt még a kilencvenes években lehettem…..