Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mechanikus körte

0 bejegyzést írt és 233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsony előtti sztori még, de hogy ne csak mindig szegény Magyar Postát üssük.  Kedves Tékozló Homár Blog! Elég türelmes embernek tartom magam, ezért sem írtam eddig semmit, de a trans o’flex a pofátlanság egy olyan szintjét érte el, amit nem vesz be a gyomrom. Hogy úgy mondjam, soha nem…..
mechanikus körte 2018.01.04 12:51:30
@Terézágyú: Mivel hazudtoltam meg bárkit?:D Nem a ToF-ról írtam. A véleményemet pedig hadd ne rendeljem már alá másokénak.:-) Számomra pozitívum, hogy minden ijesztgetés ellenére minden csomagom rendben, időben megérkezett, én magam se számítottam erre. Ha téged, vagy bárki mást bánt, hogy neten intézem a vásárlásaim jó részét, és egyre jobbak a tapasztalataim ezzel, sajnálom, de nem az én hibám, át lehet ugrani a kommentemet, ha lelki problémákat okoz.:-)
A rendőrség 1 hét alatt 3 alkalommal volt kint ilyen olyan "alkoholos problémák" miatt. Hulla részeg fertőző tüdőbeteg hajléktalanokat szállít a rendőrség hetente az osztályra, vagy egyel feljebb a zárt részlegbe. Üdvözlöm a blog olvasóit.   Sajnos ezt a posztot nem tudom…..
"Ciprus a napfény, a szerelem szigete, ahol a mitológia szerint Aphrodité istennő kiemelkedett a tenger habjaiból. A lebilincselő történelmi emlékek, a kellemes időjárás, a jó közbiztonság, az álomszép környezet teszik a mediterrán szigetet ideális úti céllá. Itt Shakespeare, a keresztes lovagok,…..
mechanikus körte 2017.11.08 11:14:58
www.facebook.com/Premio-Travel-265592940132746/

Itt is közölheti a véleményét a poszter, hátha jobban odafigyelnek rá.:-)
Mobilfronton a roamingdíjak eltörlése mellett a nyár másik jó híre az volt, hogy ezentúl a szolgáltatók kötelesek lesznek a hűségidő lejárta után ingyen feloldani a csomagban adott mobilkészülékek zárolását. Olvasónk kicsit elsiette a dolgot, de amint ezt elolvasta, már…..
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
Őszintén szólva nem értem, hogy foglalkozhatnak ilyen rosszindulatú, fennhéjázó , Istent játszó emberek betegekkel. Üdv!   Ma 2017 08 21-én 13:15kor (14hig rendeltek, mit is gondoltam) megjelentem az Auróra utcai sztk nőgyógyászati osztályán. A recepciósnak mondtam, hogy nincs időpontom, kérdezte…..
mechanikus körte 2017.10.05 00:27:14
@she_wolf: "De visszakérdezek ha nem baj: ha nincs a kórházban, aki kipucoljon a magatehetetlen beteg alól, ha arra hivatkozva kérik be egyes gyógyszereimet, hogy nekik nincs (magam vagyok erre a példa), ha MRSA-val megfertőződve betegebben jössz ki, mint bementél -és sorolhatnám vég nélkül-, akkor az az egészségügyi intézmény szolgáltat? NEM!"

De igen, ÖSSZESSÉGÉBEN szolgáltat. Pontosan olyan színvonalon (pontosítok, MAGASABB színvonalon), amennyit ÖSSZESSÉGÉBEN fizetnek érte.
mechanikus körte 2017.10.05 09:11:44
@she_wolf: Az állami egészségügyet a befizetett járulékokból tartják fent. Annyit nyújt, amennyire ez elég, ezt ideje lenne tudomásul venni. Megjegyzem, nálunk olyan eljárásokat, készítményeket is biztosít ingyen a betegeknek, amik jó néhány európai országban csak korlátozottan, ill. nem kevés pénzért elérhetők.
Amúgy a posztoló mire is volt rászorulva, amit nem kapott meg?
via GIPHY Költői kérdésre futtatja ki Kriszta a levelét, ami egy tök hétköznapi, fixlifaxli eseményből indult: egy étteremben fura izéket tartalmazó Radlert szolgáltak fel neki, ami miatt szólt a pincérnek, de vállvonogatást meg kioktatást kapott egy "bocs, mindjárt hozok egy másikat" helyett.…..
Elszánt olvasónk fogai közé szorította jogosítványát, és idejét, idegrendszerét nem kímélve bevetette magát az államigazgatás dzsungelébe, hogy mindenre elszánt bozótharcosként elhozza nekünk a választ a címbeli kérdésre. Mielőtt elolvasnád a sztorit, bökj rá a szerinted…..
mechanikus körte 2017.08.28 12:42:16
@John Heard: "holmi asszisztensek"? :D Van egy hivatalos nyomtatvány, amin egyértelműen személyi igazolvány száma (is) kell. Egy orvosi rendelőben sem a doktornak, sem az asszisztensnek nem dolga, hogy jogszabályokat búvárkodjon egy ilyen marginális ügyben, azért, hogy segítsen egy kekeckedő kreténnek megúszni a szig megcsináltatását, ennél fontosabb dolgokkal foglalkoznak. Amennyiben az említett kreténnek - aki vélhetően a megyeszékhelyre bepöfögést már szinte világ körüli útnak éli meg - ekkora lelki válságot okoz, hogy lenne egy új, minden fontos adatát és elektronikus aláírást is tartalmazó, chippel ellátott korszerű okmánya, akkor járjon is utána, hogyan kerülhetné el ezt a pszichés traumát. Nekem - és az emberek túlnyomó többségének - semmilyen szívességet nem tett ezzel a cirkusszal, van személyim (útlevelem is), mivel -
vele ellentétben - én valóban szoktam utazni.:-)
Tombol nyár, ilyenkor még olyanok is repülnek, aki év közben a lakóhelyük határát sem hagyják el, nemhogy a talajszintet. Rájuk is gondolva tesszük most ki ezt a régóta a sorát váró posztot. Tippek-trükkök arról, hogyan kérjünk kártérítést a légitársaságoktól, ha valami nem stimmel az utazás…..
mechanikus körte 2017.07.30 23:33:46
@Jónapot kívánok!: "Pl a kotelezo ket oras repteren megjelenes. "

Legutóbb a Ryanairrel utaztam, a visszaindulás előtti napon kaptam egy e-mailt tőlük, hogy a fokozott biztonsági ellenőrzés miatt erősen ajánlott legalább 3 órával a gép indulása előtt kiérni a reptérre. Lehet, hogy nem KÖTELEZŐ 2 órával előbb kint lenni, de ha azért nem érsz oda a gépedhez, mert úgy vélted, elég neked egy óra is, csak épp tumultus van az ellenőrzésnél, akkor a kutya nem fog neked semmit visszatéríteni, így jártál.
Egyszerűen érthetetlen, hogy a vizsgálatok alkalmával miért nem tudnak adni időpontot előre, amikor tudják, hogy a gyereket a következő hónapban vinni kell kontrollra. Ismét üdvözlöm a blog kedves olvasóit a Heim Pál gyermekkórház bőrgyógyászati rendelésével…..
mechanikus körte 2017.07.20 15:00:48
@forge: Vagyis, ha jól értem, ti július 17 -én akartatok júliusra időpontot kérni, nem akut betegnek kontrollvizsgálatra, egy viszonylag nagy forgalmú rendelésre, szabadságolási időszakban. És most azon vagy felháborodva, hogy csak augusztusra kaptatok (azt szerényen elhallgattad, hogy az vajon augusztus elseje vagy 31-e, nem mindegy...:-)) Édesanyámat kellett vinnem kétszer kontrollra az Amerikai útra műtét után, bő egy hónappal előre kértem időpontot, tudván, hogy sokan mennek, és a rendelési idő véges. Ti is tudtátok, hogy mi a helyzet, ha ennek ellenére úgy gondoltátok, hogy elég pár nappal a szükséges kontroll előtt telefonálni időpontért, akkor magatokra vessetek. Nem itt kell pattogni, hanem a tények ismeretében előrelátóan gondolkodni és cselekedni, vagy lehet menni magánba, ott nincs akkora forgalom. Ezt meg hagyjuk már, hogy "csak pár perc, rá kell nézni a gyerekre", egy túróst. Pont ugyanolyan - vagy még időígényesebb - vizsgálat és adminisztráció a ti gyereketek is, mint az összes többi várakozóé, akik nem másnapra óhajtottak időpontot kérni.
mechanikus körte 2017.07.20 20:40:06
@forge: "Igen,jól értetted a soron következő kontroll vizsgálatot általában a hó közepe fele szokta kérni a nővérem,így a gyerek általában a hó végén vagy a következő hó eleje körül bejut."
És miért gondolta a nővéred, hogy ez nyár közepén is így lesz??

"-Ha figyelmesen elolvastad volna a posztot,akkor értenéd,hogy fogyóban a gyógyszere,valamint a friss laboreredményét nem ártana megnézni ha már ezt a kemény gyógyszert tömik bele 8 hónapja, mert a júniusi vérvétel igen csak szar eredményt produkált."
1. Ha figyelmesen elolvasnátok a betegtájékoztatót, akkor látátok, hogy nyáron a Roaccutan szedése ellenjavallt.
2. Ha lenne egy csepp eszetek, akkor a rossz laboreredménnyel AZONNAL felhívtátok volna a kezelőorvost. Mellesleg egy vérképet a háziorvos is képes értelmezni, pláne, ha belgyógyász.:D

"-A kamaszrendelés nem nagy forgalmú de már ezt is említettem.Délután 1 óra körül kezdődik amikor lemegy az általános bőrgyógyászati rendelés, 3-4 gyereknél többet egyszer sem lehetett látni.Még egyszer ismétlésként: ez nem az általános bőrgyógyászat hanem a problémás bőrű kamaszok rendelése ahol alig ülnek itt ott."

Valószínűleg azért, mert mindenki időpontra megy.:-)

"-A szabadságolások nem júliusban vannak hanem augusztusban,de ha így is lenne egyszerre nem megy nyaralni az összes bőrgyógyász ez nyilvánvaló."

És ezt te honnan tudod? Te vagy talán a kórházigazgató? Elárulom, az orvosok éppúgy mehetnek júliusban is szabadságra. Sőt, vannak olyan osztályok, rendelések, amelyeket nyáron le is zárnak 2-3 hétre. Nyilván olyanokat, ahol nem akut életveszélyben lévő betegeket látnak el, például problémás bőrű kamaszokat.:-)
mechanikus körte 2017.07.21 17:08:55
@forge: "Ezt barátom nem tudom honnan vetted, már tavaly nyár elején akarta vele szedetni a főorvosnő a Heim Pálban,csak a befizetett nyaralásra tekintettel elhalasztották a kúrát őszre.Szerintem azért ezt a részét hagyjuk meg a bőrgyógyász szakorvosoknak ha nem baj."

Jó duma. 3 hónapig tartott a befizetett nyaralás?

"'Ha lenne egy csepp eszetek akkor a rossz laboreredménnyel AZONNAL felhívtátok volna a kezelőorvost.Mellesleg egy vérképet a háziorvos is tud értelmezni,pláne ha belgyógyász.:D'

-Ha lenne egy csepp eszed,akkor a posztom elolvasása után teljesen világos lenne,hogy a múlt havi labor volt rossz, és azt nyilvánvalóan a kezelőorvos (Heim Pál)elemezte ki a legutolsó kontroll alkalmával,ami miatt most szükséges lenne (lett volna) a mostanival összehasonlítani.Sajnálom,hogy ha ez ekkora koncentrációt igényel,de tényleg."
Semmilyen szinten nem derül ki a posztodból, hogy látta-e a júniusi labort a bőrgyógyász, vagy a kontrollvizsgálat után készült. A mostani vérvétel megtörtént egyáltalán, volt mit elemezni? :-)

Fölösleges bunkóznod, ettől még a tény tény marad: nem kértetek időben időpontot, így jártatok. Az orvos meg nem akkor megy szabadságra, amikor te úgy gondolod - mit gondolsz, ki a fene vagy te?:D
A helyszíni körülmények ismerete nélkül persze nehéz bármit is mondani az alábbi panasz jogosságáról, de valószínűleg nem egyedi problémát feszeget olvasónk. Falun meg ugye nem úgy megy az, hogy akkor holnaptól a másik boltba járok. Üdvözletem!  Egy kis faluban…..
mechanikus körte 2017.07.14 00:49:16
@Kutyahoroszkóp: "Arról ugyan senki nem beszél, hogy hány random visongó, neveletlen kölköt "illik" eltűrni, boltban, buszváróban, esküvőn, keresztelőn, anyja ravatalán, mindenhol, de ettől még létező jelenség. "
Ezen megállapítás után azt kell mondjam, hogy te az "agyhiány elleni küzdelembe" teljes mértékben fegyvertelenül indulsz. Bár bemásolhattam volna az egész, hozzám intézett megnyilvánulásodat is ennek alátámasztására.:D Nem kell eltűrnöd senki "neveletlen kölykét", ki lehet költözni a picsába a pusztára. Ott ihatsz sajátkezűleg fejt nyers tejet, ehetsz magad sütötte kenyeret, és a neked megfelelő szintű társaságban élhetsz. Amúgy nem vagyok pesti, bár éltem ott, kisgyerekkel is, amíg egyetemre jártam, cipeltem a babakocsit föl-le a lépcsőn a metróhoz, emelgettem fel-le a buszról, villamosról. Szerencsére néha akadt olyan ember, akinek több EQ-ja van, mint egy teáskanálnak, és segített, de nem ez a jellemző. Érdekes, hogy - nagyon helyesen - kiállni a mozgáskorlátozottak, a látás-, hallássérültek jogaiért roppant korszerű, de a kisgyerekekre és a velük közlekedő anyákra tekintettel lenni már nem.
Az orvosok tanácstalanok, az érsebész a neurológushoz küld, az vissza az érsebészhez, vagy az ortopédiára, az ortopédus a reumatológiára, és így tovább. Tisztelt Praxis!   Talán tud valaki segíteni abban, hová, kihez fordulhatnék, hogy maradék járóképességemet megőrizhessem, ne adj isten,…..
mechanikus körte 2017.06.14 01:11:58
www.webicina.com/
mediq.blog.hu/

Javaslom, hogy keresse fel ezeket az oldalakat. A MedIQ-n megtalálja dr. Meskó Bertalan emailcímét is. Ő alapvetően genetikus, rendkívül széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszere van, ha el tudja érni, segíthet tanácsot kérni olyan szakemberektől, akik találkoztak már hasonló problémával, mint az Öné.
Az idén ötéves Erzsébet-program keretén belül nyugdíjasok is pályázhatnak támogatott üdülésekre. A kiírásból annyi látszik, hogy némi korlátozással jár az utalvány - csak bizonyos helyekre mehetnek a nyertesek, akkor sem főszezonban -, de nyilván egy áprilisi balatonozás is jobb, mint egy…..
mechanikus körte 2017.05.24 13:27:42
@Dikusz: "Melyik az a hülye szállodás, aki a romos szobáról tesz ki fotókat. " Ezért érdemes elolvasni a vendégértékeléseket, akár több helyen is. A bookingon is elég vegyes.:-) A politikai részhez meg annyit, hogy most legalább van Erzsébet-program (még ha némely szállodák vissza is élnek vele), ami reális lehetőségeket nyújt és a hazai turizmust segíti, nem a 70 éven felüliek ingyen repülőjegyéről fantáziálgat a kormány, ahogy erre láttunk már korábban példát.:D
mechanikus körte 2017.05.24 17:48:37
@melaena: "Csak a szokasos " 30k-s nyugdij melle nem jar,130-as melle igen""

Egyik mellé sem "jár", pályázni kell, és a nyugdíj összegében felső limit van.:-) Ahogy létezik az általános rezsicsökkentés mellett plusz közüzemidíj-támogatás, bizonyos jövedelemhatárig. Csak a korrekt tájékoztatás kedvéért, nem áll szándékomban kampányolni.:-)
mechanikus körte 2017.05.28 11:18:46
@melaena: "mikozben tobb szolgaltatot a csod szelere sodor."

Csak egyet írj ki ide, kérlek.:-)
Fontos tudni! Kedves Tékozló Homár! Nem szoktam ilyen jellegű leveleket írni, de azt hiszem, érdemes lenne a lenti történetre felhívni az emberek figyelmét, hogy mással ne fordulhasson elő. Egy internetes áruháztól 2016. augusztusában vásároltam egy "GA-100519 Gabol gurulós fedélzeti táskát",…..
mechanikus körte 2017.05.17 17:26:25
@Sáros Hilda: jogos a felvetés, de ebben az esetben nem helytálló, nem változott a poggyász-szabályzat. :-)
Azok közé tartozol, akik szerint az Ikea ≠ minőség, csak a csináltatott bútor az igazi? Hah! Akkor olvasd el ezt a sztorit, különös tekintettel az ügyfélkezelésre, meg nézd meg a fenti képet (a társát ki se mertük tenni), és légy kedves bíráld felül a nézeteidet. Kedves Homár! Egy bútorvásárlás…..
Praxis Levágtam az ujjbegyemet 2017.05.09 06:02:05
A doktor urak láthatatlanok voltak. Szerintem ha artériás vérzésem lett volna, azt sem vette volna senki észre. Egy vágódeszkán pörkölthöz vágtam kockára a sertéslapockát, amikor a gáztűzhely rácsozatára tett deszka megbillent és én a szamuráj késemmel levágtam a bal kezemen a mutatóujjam begyét. A…..
mechanikus körte 2017.05.09 16:40:31
@neduddki21: "Hol hemzseg a helyesírási hibáktól? Miben tudálékos? Miben túlzó?"
Túlzás, hogy hemzseg, de akad benne néhány vesszőhiány, no meg egybeírandó szavak (szamurájkés) különírva.:-) Számomra nem tudálékos, hanem idegesítő, mert roppant vicces akar lenni, de nem az. Csak egy végtelenül gyenge Boris Vian-koppintás, következetes mondanivaló nélkül. Azt, hogy miért is találta bárki érdemesnek a posztolásra, inkább végig se gondolom...:D
Tékozló Homár Nekem a Balaton... 2017.05.02 14:56:57
Jön a nyár, és vele a nyaralással összefüggő Homár-posztok időszaka. Repülőjegy, utazás, biztosítás, hotel, étterem, ezerféle módon lehet megszívni a dolgot. Alábbi olvasónknak például azzal, hogy a már januárban gondosan lefoglalt szállását áprilisban visszamondták. Tisztelt Homár Blog! Tavaly…..
mechanikus körte 2017.05.03 10:36:49
"Előlegigény: A foglalási érték 30%-át kell előre utalni."

szallas.hu/club218-panorama-apartmanok-siofok?gclid=COGEruSa0dMCFVWdGwodwW0IMA&checkin=2017-05-24&checkout=2017-05-26

Szerintem is előleg lesz az. :-)

@Nick-son: "Szerintem nincs olyan, hogy ipi-apacs eladtam az épületet aztán semmi kötelezettségem nincs. " Van kötelezettségük, teljesítették is, visszafizették a pénzt.
Az elkövetkező fél év felért számomra egy rémálommal, folyamatos fájdalom, irritáció, égető érzés, gyakorlatilag minden nap a túlélésről szólt. Nem volt olyan ülő-, álló-, vagy fekvőpozíció, mely alatt nem éreztem volna az irritációt, belegondolni is szörnyű, hogy mi lett volna velem, ha fizikai…..
mechanikus körte 2017.04.04 13:44:22
"Tizennégy alkalommal voltam a dr. Csatár Évánál, és nyolc műtéten estem át, mire a doktornőnek sikerült orvosolnia a különböző belső proktológiai problémákat. Ezután sajnos a kifolyt és megkeményedett genny következtében egy nagy kiterjedésű és összefüggő megkeményedett bőrterület alakult ki. A doktornő tanácsára napi többórás sós melegvízes ülőfürdőt vettem, ami a nyár közepétől az ősz végéig tartott."

Végigrágtam magam ezen a szinte tűrhetetlenül dagályos, modorosch, keszekusza irományon. Ha jól számolom, Szombathelyen a következők történtek a beteggel:
- 2012. nov. 13-án "vénatágulat" műtét proktológus 1. által. (Több, mint 1 évvel ezt megelőzően belső aranyér-műtét dr. Tamási Tamás által, akiről sose hallottam, az interneten sem leltem nyomát, ilyen néven csak egy szigetszentmiklósi fogorvos szerepel. Vélhetően nem ő próbálkozott a tápcsatorna túlsó végével.:-)) A műtét után valamikor fissura alakult ki, amely a konzervatív kezelésre nem reagált.
- 2014. decemberében bőrkeményedéscsomókat és egy, állítása szerint soha panaszt nem okozó fibromát távolítottak el. A bőrkeményedések, mint a fenti idézetből látható, vélhetően a budapesti magánklinikán végzett beavatkozások, ill. azok szövődményei (fertőzés) következtében alakultak ki.
- Nem teljesen egyértelmű, hogy a fibróma eltávolításából maradt-e vissza egy heg, amely irritációt, fájdalmat okoz, mindenesetre a poszter így gondolja. Plasztikai sebész és proctológus sem vállalja Szombathelyen, így ezt is Budapesten kezelteti.

Vagyis: poszterünkkel annyi történt, hogy az x-edik anális műtétje után (a szövegben megtalálható, hogy már 2010-ben is operálták) berepedt a végbele. Hogy ez pontosan mikor történt, és volt-e az utolsó műtétnek bármi köze hozzá, arra nincs semmilyen konkrét adat, bizonyíték, bármennyire is "kőbe vésett tény" Csamesz számára, hogy az az oka mindennek. Valamennyi, Szombathelyen végzett műtétje szövődménymentesen zajlott le, Budapestről viszont "gennycsorgással", és ennek tulajdonított, nagy kiterjedésű bőrkeményedéssel tért haza. Nem teljesen világos számomra, hogy mit is hoztak helyre a magánklinikán, amit Szombathelyen állítólag elrontottak...
A főigazgatóhoz írt levélből az is kiderül, hogy "Csamesz" hyperkeratosisra hajlamos, az erre használatos kenőcstől viszont bőrgyulladást kap. Ilyen körülmények között 2x2 milliméteres (!!) heget vagdosni kb. olyan, mint amikor az ember ás egy gödröt az előzőleg kiásott gödörből származó föld elhelyezésére. Csak épp egyre nagyobb gödör kell...
Elhiszem, kevés az orvos rengeteg a beteg, de amikor kivagyunk szolgáltatva az orvosoknak, betegek vagyunk egy kis emberség jól esne, vagy ha az nincs, legalább megalázás, ordítozás ne lenne. Tisztelt Praxis!   Férjemet február 2.-n beutalták agyérgörcs gyanúja miatt az Állami Egészségügyi…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Volt egyszer egy karácsonyi parti. Mindig is tudtam, hogy a vállalatunk férfi vezetői eléggé hímsoviniszták. Pár évvel ezelőtt a fültanúja voltam, ahogy egy buli keretén belül a sarokban állva osztogatták egymás között…..
mechanikus körte 2017.02.01 00:21:57
@Sörömpőőr: , @Szumátriai Patkánymajom: Még szerencse (?), hogy apátok nem így gondolkozott, mint ti. Mennyivel szegényebb lenne a világ...:D
mechanikus körte 2017.02.01 21:55:09
@Szumátriai Patkánymajom: "Nem tudom, hogy gondolkodtak az őseim, mert már mind a kettő megsemmisült, jóval 60 éves koruk előtt.
Úgyhogy ezt már sose tudjuk meg..."

Hogyne tudnánk, magad vagy rá az élő bizonyíték, hogy másképp, mint te. Ami egyébként esetükben nagy kár, ebben egyetértünk.:-)