Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grandoletti

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Szerelmem! A Franciaországi Európa-bajnokság hamarosan elkezdődik. Hadd osszak meg veled néhány szabályt, amelyek betartása a szépséged és kapcsolatunk megóvásának a záloga. Jól hallottad! Ezek nem javaslatok, ezek szabályok!..
     Lánczi András a kommunista ideológiai folyóirat egykori szerkesztője,  a féltudású magyar értelmiség tipikus képviselője,  aki egész életében semmi értékelhetőt nem produkált, és egy elfogadhatatlan módszerekkel operáló szervezet vezető munkatársaként szolgálta a hatalmat.    Tehát…..
grandoletti 2016.05.21 00:24:16
@jotunder: hogy klasszikust idézzek: "Sérti a fülem ez a hitetlen beszéd". Ám nem hiszek neked teljesen. Nem hiszem, hogy ekkora energiákat fektetnél pl ennek a blognak a fenntartásába, ha tudnád, hogy úgy sincs semmi eredménye. Hacsak nem Sziszifusz a kedvenc hősöd s titkon az egzisztencialista filozófiával rokonszenvezel.
grandoletti 2016.05.21 12:32:08
@jotunder: ezt sajnálom. A kérdésre válaszolva: az már egy eredmény (lenne) ha legalább meg kellene izzadnia a (mindenkori) kormánykommunikációnak, ha bullshitelni és lopni szeretne, valamint a nép hajlandó lenne elzavarni azokat akik nem jól dolgoznak. Ehhez csakis tudáson keresztül vezethet az út, illetve a jó gyakorlat, a pozitív példák és a konstruktív javaslatok bemutatásával az oktatásban és a tömegkommnikációban egyaránt. A destruktrív (kritikai) hozzáállás szerintem önmagában nagyon kevés még akkor is ha a kritikus többnyire meg van róla győződve, hogy valami rossz dolgot destruál épp.
grandoletti 2016.05.23 12:22:05
@mavo: a jogrendben nem így néz ki a dolog, így az etikai vizsgálatokban sem. A kérdés és a kontextus dönti el, hogy a bíróság és/vagy az etikai bizottság helyt-ad e valóság bizonyításának. Például ha tóth magánéletére vonatkozott volna a bejegyzés (most nem tudom megnézni, hogy van-e benne ilyen rész) ott nincs helye a valóság bizonyításának mivel a legtöbb esetben a magánélet védelme erősebb, mint a véleményszabadságé: így akár igazat akár hamisat ír valaki nyilvánosan más magánéletéről, és az alkalmas a károkozásra, akkor ott jogsértés történt. De ha szakmai kérdésről szól a poszt, ott a valóság bizonyításának nem csak helye van, de a jogrend ezt elő is írhatja: tehát nagy valószínűséggel nagyon is számít, hogy "igaza-van e Tóthnak" ami itt elsősorban egy módszertani kérdés. A harmadik kérdés a stílussal kapcsolatos, tehát még igaznak bizonyuló tényállást sem lehet akárhogyan nyilvánosságra hozni, itt a stílus és a szóhasználat önmagában is alkalmas lehet a becsületsértés tényállásának megvalósítására a kérdéses propozíció igazságértékétől függetlenül. Vagyis - röviden - nagyon könnyen az az eset állhat fenn, hogy igencsak számít, tóthnak van-e igaza.
      Van egy hosszú listám azokról a dolgokról, amelyekhez nem értek, és ezen a listán igen előkelő helyen szerepel a szimfonikus zenekarok finanszírozása, még a szerves kémiát és a ritmikus sportgimnasztikát is megelőzi.      Azt azért tudom, hogy Fischer Iván világhírű karmester, talán nem egy…..
grandoletti 2016.05.11 15:43:06
@közösperonos átszállás: dehát a kettősvak lektorálásnál azt úgyse tudják ki írta a cikket (vicceltem). Egyébként meg ja.
grandoletti 2016.05.11 09:33:07
egyrészt a verseny nyilvánvalóan hasznos, a megmérettetés pedig fontos, igen. De az szerintem maximum költői túlzásként elfogadható, hogy a „magyar” elitnek szó szerint „a világ legeslegjobb folyóirataiban kellene” publikálnia. Persze azzal, hogy „kellene” nehéz vitatkozni, víziók lehetnek csak ezek nem túl valószínűek. Nézzük a tényeket.

A világon jelenleg kb 24ezer egyetem van,

www.webometrics.info/en/node/54

ebből a magyar egyetemek általában a top 2000-be szoktak volt bekerülni. A „világ legeslegjobb folyóiratai” gondolom nem az adott szakma 1500. legjobb folyóiratát, hanem mondjuk a szakma top10, na jó, top50 folyóiratának valamelyikét jelentené. Ezeket vélhetően a top10, na jó, top50 egyetemek és kutatóintézetek munkatársai írják tele, mivel épp azért a munkatársai ezeknek az elit helyeknek, mert elit helyeken publikálnak. A kecskeméti főiskola adjunktusai nem fogják teleírni sem a The Monist-ot, sem a Mind-ot, sem az Erkenntnist, mert ez esetben a Yale-en oktatnának, nem a kecskeméti főiskolán.
Ismeretségi körömben szép számmal vannak olyanok, akik a fenti értelemben vett elit helyeken publikálnak, na egy se él Magyarországon. Ezek intézményes értelemben nem „magyar” kutatók, persze ha nem számítjuk intézményesnek azt, hogy ötévente előad valaki a CEU-n jófejségből. Ezek szinte kivétel nélkül jó amerikai egyetemen szerezték már a BSc-t is, és valamelyik top50 egyetemen PhD-ztek, azóta pedig csak látogatnak Magyarországon. Ennek olyan túl sok köze nincs Tarlós fasságaihoz, de még Orbánéhoz se sok: ez egy egyszerű rendszerszintű történet. Itt most a puha tudományokra gondolok elsősorban, a matematikában és a ráépülő természettudományok többségében a nyelvi-kulturális különbségek nem játszanak olyan döntő szerepet, mint a puhákban. Csak egyetlen példát mondok: az opponensem a Stanfordon full professor, elmondta, hogy az éves konferenciakerete 15 millió forint körül van, ez azt jelenti, hogy ha ezt elköltötte, akkor már pályáznia kell (amíg nem meríti ki, addig ebből gazdálkodhat). Abban az időben amikor ezt mesélte, a mi tanszékünknek éppen 300ezer forint volt a konferenciakerete félévente, úgy értem, az egész tanszéknek. Szerintem nem kell tovább részleteznem a dolgot. Amíg nincs top100 egyetem itthon, addig ez az elvárás naiv és nincs közvetlen politikai relevanciája.
grandoletti 2016.05.11 15:23:49
@közösperonos átszállás: szerintem nem másodlagos, ezeket is figyelembe kell venni ha kerülni akarjuk az igazságtalan leegyszerűsítéseket. Az outsider itt nem tudom pontosan mire utal, ha a témában való áratlanságra, akkor nagyon helyes, hogy visszadobják. Ha azonban a kelet-európai névre és intézményre, akkor nem helyes, bár ez a gyakorlat valóban létezik.
    " Ilyesformán a kommunikációkutatásokban érvényesülő társadalomtudományi paradigmát nem szükséges elvetni. Azt inkább módosítani kellene, egy új, másféle szociálkonstruktivista megközelítésnek megfelelően, ami a társadalom pozícióját és szerepét az univerzális…..
grandoletti 2016.05.09 12:46:35
@balo83: szóljatok majd, ránéznék a projektre. Kiváncsi vagyok, hogy picignóm ittas lesz-é, mint rendesen.
grandoletti 2016.05.09 14:32:03
@balo83: én már tudom is mi legyen a reklámszöveg, arra aztán tényleg özönleni fognak. Csak most a képet ne mellékeld mint a múltkor mert az elég hervasztó. Szó szerint idézem, mint örökre elmentett klasszikust, hogyaszonygya:

"Fiúk lányok írjatok bátran!! És ha valakinek tetszik akár meg is kaphatja.."
          "London iszlamizálódik, ennek pedig immár választási győzelemben kifejezhető bizonyítéka is van (Borbás Barna, Heti Válasz) "          Sajid Javid konzervatív miniszter tweetben üdvözölte a kiváló emberi jogi jogász munkáspárti Sadiq Khan-t, mint egyik pakisztáni buszsofőr gyereke a…..
grandoletti 2016.05.10 09:49:47
@Muad\\\'Dib: örülök, hogy valaki kimondta ezt végre.