Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agnosztikus

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kiss László -ügyből Takáts Zsuzsanna -ügy lett. Az edzőlegenda semmivé foszlott, de megszületett Takáts Zsuzsanna, az áldozatok példaképe.   Kiss László szexuális erőszak -ügye újabb fordulatot vett a hétvégén. Az RTL klubnak exkluzív interjút adott 2016.05.02-án a Kiss László és társai által…..
Agnosztikus 2016.05.09 10:47:07
Tisztelet a hölgynek, de szerintem nem ez az 55 éves ügy Kiss László bukásának az oka. Ráadásul - ha nem ismerte volna el - akár rágalmazási pert is nyerhetett volna, mert létezik egy mentesítés nevű jogintézmény, és nem köteles számot adni ezekről a dolgokról. 21 évesen megbotlott, tett valami olyasmit, ami akkor ís bűn volt, ma pedig még szigorúbban elítéljük. Mégse érdekelne, mert egy tiszta élettel az ilyesmit 55 év alatt le lehet mosni. Viszont akkor az a kérdés, volt-e azóta valami más, bizonyos szempontból súlyosabb? Esetleg olyasmi, ami az egész sportágban gyakorlat volt? Jobb félreállni, hogy ezt ne boncolgassák. (Tudják: Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra...) Össze is zárt az úszószövetség, és az Olimpia előtt ez érthető is, bár hiszem és remélem, hogy ez legfeljebb csak a múlt, ma már más a gyakorlat.
Az uszodák világa viszont nincs hermetikusan elzárva, és lassan azért áramlanak hírek és álhírek. Hallani a 14 év feletti tanítványok nagy részével folytatott viszonyokról. Nem bűncselekmény, de én személyesen erkölcsileg súlyosabbnak tartom - már csak folytatólagos volta miatt is -, mint azt az 55 év előtti egyszeri fiatalkori botlást.
Vajon mi lehetett az, amit edzések végén a tanítványok szájába adtak, és csak annak lenyelése után távozhattak? Lehet hogy nem csak az NDK-s úszók doppingoltak? Persze hogy nem, hanem az egész világ. E nélkül nem volt eredmény. De ma már ennek a megítélése is sokkal súlyosabb.
Ezek idáig csak hallomások. Hiszem vagy nem hiszem mindegy, hiszen nem tudhatok biztosat róla. Erre is a cikk címe a megoldás:
Áldozatok, tessék előlépni!
Csak ha ők előlépnek, akkor juthatunk közelebb az igazsághoz. Végre pletykák helyett tényeket szeretnék tudni. Az edzők általi megaláztatásokról, szexuális kihasználásról, doppingról. Nem azért, hogy legyen min csámcsogni. Hiszem, hogy csak a múlttal való szembenézésen, az igazság kimondásán alapulhat tiszta jelen.