Regisztráció Blogot indítok
Adatok
békymiki

56 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felülvizsgálta álláspontját a Magyar Családtudományi Társaság. Valójában nem a házasság előtti, hanem utáni szex a káros, különösen, ha nem a házastársunkkal történik, de rájön.A magyar közvéleményt pár nappal ezelőtt azzal lepte meg a Magyar Családtudományi…..
békymiki 2012.02.29 11:56:28
@kovezett: az később lesz valszeg, ahhoz biztos be kell drótozni a pincéket. ha jól látom a következő kinyilatkoztatásban a házasság közbenit fogják vizsgálni, gondolom az anyakönyvvezető és a pap szemszögéből is tanulmányozzák majd a kérdést...
Mozaik Tudatos halál 2012.01.31 10:37:00
mahamudra Az őrzők őrzői 2012.01.14 14:43:00
Mindig is szerettem a főiskolai jegyzeteket. Nem elsősorban azért, mert így nem kellett bejárni az előadásokra, ami balgaság volt, ma már látom (biztos ismeritek a viccet: - Milyen vizsga lesz jövő héten? - Japán. Írás- és szóbeli. - Jegyzet van? Két nap.), hanem mert úgy tudja tömöríteni a…..
ugyanis ha nincs több hely, nincs más lehetőség: itt kell megvalósítanunk minden tiszta földet, mindenki tiszta földjét... "Záróvizsgán tették föl ezt a kérdést kémia szakon a Maynooth Egyetemen (Kildare grófság, Irország). Az egyik diák válasza olyan mélyenszántó volt, hogy a professzor…..
Biztos ismeritek ezt a formát, vannak hasonlóak: ez egy olyan alakzat, amiben láthatod azt is hogy egy nagy kocka külső felületét nézed és hiányzik belőle egy kicsi, vagy azt is, hogy egy nagy kocka belső felületét nézed, ahogy egy szobát, aminek a belsejében hátul van egy kisebb kocka. hagyod, hogy…..
w Éljen és virágozzék 2011.06.27 06:30:00
Ven Csia-pao igazán elégedetten távozhatott Magyarországról. Tárgyalásai sikerrel jártak, és legalább annyira otthon érezhette magát, mint Csao Ce-jang 1987-ben. Igaz, hogy Magyarország azóta demokratikus ország lett, de megkíméltük Vent attól, hogy ezzel szembesülnie kelljen.…..
békymiki 2011.06.27 13:25:06
@okostojgli: az lehet hogy az van odaírva, de ettől még nem feltétlenül igaz. van atombombájuk www.mult-kor.hu/cikk.php?id=7614 , rakétáik, és a tizennemtudomhanyadik anyahajót a földön is épp ők építgetik. és ez csupán az, amiről mindenki tud a világon. milyen arzenálra vártok még?? egyébként a kínaiak nagyon ügyesen csinálják évezredek óta (ha nem is emberségesen): előreküldik a kereskedőket, hogy előkészítsék a terepet, de ezt már más is írta kommentben, sőt Árpád is azzal kezdte, hogy nem lehet már így bojkottálni őket...

@ahmet: azt a kínai álláspontot amit írtál? igen tudom, minden aggresszor ezt mondja, amikor "felszabadít" egy népet. de abban ugye egyetértünk, hogyha a "felszabadított nép" mást mond, akkor az nagyon valószínű hogy mégiscsak megszállás, hiába mondják sokszor. ja hogy van olyan ország is, amit nem szállt meg? szerintem ez nem érdem.

a kínai emberekkel egyébként nyilván semmi bajom, a nagy többség valszeg a mi szegényeinknél is nehezebb körülmények között él. amit a kommunista/császári? diktatúra/elit csinál, az az ami nagyon nincs rendben, ne legyünk elnézőek, ahogy - amint az kiolvasható a bejegyzésből is -, a magyar kormány gyomorforgató asszisztálásával sem vagyunk azok...
békymiki 2011.06.27 13:45:26
@okostojgli: igen tudom, egy szóval sem utaltam arra, hogy egyetértenék bármilyen háborúval...

épp elég nekünk a szép saját bejáratású Bohóc Viktorunk... talán már kicsit sok is.
Michael Knight Lex rendszám 2011.05.23 16:59:00
Csak egyetérteni tudok a külföldi rendszámú autóval folytatólagosan elkövetett adócsalás és közteherviselés alóli kibújás minősített esete törvényi szintű megakadályozásának ötletével.Hányszor megkapom e blog olvasóitól, hogy bezzeg nekem egyszerűen semmi nem jó, amit…..
mahamudra Az Imaginárius Egység 2011.05.11 09:51:00
„ … Ilyen, hogy »négyzetgyök minusz egy«, nem létezhet…. Csak éppen az az érthetetlen, hogy mégis…..
mahamudra A hegyek hangja 2011.02.07 21:15:00
"Volt egyszer egy mester a hegyekben, akiről lehetett tudni, hogy nagy megvalósítással rendelkezik, de csak nagyon kevés tanítványa van, és még ritkábban fogad újakat. Elment hozzá három szerzetes, hogy megkérjék legyen a mesterük, mire ő azt mondta: - Csak akkor lehettek a taníványaim, ha…..
Itt olvastam: — Így érvel az ostoba: ez a föld az enyém, ezek itt az én gyermekeim. Íme minden együtt van, hogy teljes legyen a boldogságom — mondta Buddha a tanítványainak. Hallgatói megkérdezték: — Miért ostoba az efféle gondolkodás? — Mert aki ezt mondja, az azt sem érti, hogy még ő maga sem a…..
mahamudra Age of Enlightment 2010.12.30 12:25:00
A felvilágosodás korát, nyugaton, angolul „Enlightenment”-nek hívják, holott keleten ezt a fogalmat mikor így kimondják, egészen mást értenek rajta. A XVII. század környékén a természet, a külvilág megtalálását jelentette a nyugati kultúrában, míg a keletiben sokkal inkább egy út…..
Egy barátom mutatta minap a neten, hogy egy amerikai egyetemi kutatás szerint a ma művelt szakmák 33%-át 8 éve nem is ismertük még. Ha ez csak 25% az elmúlt 20 évben nálunk, akkor is figyelemre méltó. Nem létezett például operátor, webdesigner - de még kétkezi blogger se. Szvsz ha…..
Először azt hittem, hogy egy mesét olvasok, mivel sosem hallottam korábban általánosságügyről, aztán hirtelen realizáltam, hogy az index-en vagyok és nem április elseje van. Node akkor miről beszélnek ezek? Itt az ideje beküldeni AliG-t, hogy rendet rakjon. Időnként elgondolkodom…..
mahamudra Dance 2010.10.23 20:40:00
Mindig nagyon szerettem a magyar néptáncot, varázslatos!  Köszönet Kiss Tiboréknak is! :)..
mahamudra Scene 2010.09.26 13:49:00
Mindenkinek felettébb javaslom a Community című sorozat megtekintését. Alapmű. Ha kérdés van, nézzetek Being Erica-t, aztán Life-ot, Kedves Pajtások! :)  Special thanks to Sorozatjunkie...
Amelie csodálatos élete HIT 2010.04.05 17:55:00
Már napok óta (mit napok! Évek óta!) feszít egy téma, melybe csak félelmekkel merek belevágni. Ez a téma a HIT. Nehezen találok rajta fogást, olyan terület ez, amely – a politikától eltekintve – talán leginkább megosztja az embereket, és nem is tudom valószínűleg…..
békymiki 2010.09.25 12:26:06
@pety+: hehe, a Sátán nem áll nyerésre csak szólok. A világod te magad teremted, egy egy komplex tükörben élünk, amit saját magunk alakítunk.

Az értelmes ember azt is be kell lássa, hogy "nihilizmus márpedig nincs". Ha már analogizálunk, a KRESZ a vallás értékszemlélete, az egyház a tanító és felügyelőszerv, a hit pedig nem más, mint az odaadásod. Ez utóbbi csak rajtad múlik, hiszen egyedül te döntheted el, hogy ki felé irányuljon. A befogadás a felismerések és a megszerzett tapasztalatok átültetése, szinten tartása pedig a gyümölcse lehet mindennek ha okosan és mélyen a szívedből döntesz.
Miért akarom jobbítani a világot? Miért nem veszem észre, hogy mindaz, amit teszek felesleges (de legjobb esetben is csupán öncélú)? Az emberek zöme úgysem foglalkozik semmivel, hiszen annyira önmagával van elfoglalva, hogy észre sem veszi a környezetét. Elmegyek mellette az utcán…..
békymiki 2010.09.25 12:09:26
@zfuly: igy van, igy van!

Ha valaki kritizálni akarja az építkezést, mindig választhat: vagy jön és segít még egy téglát a helyére rakni vagy beállhat ő is a többiekkel bontani, akikről beszél, azt ami szerinte nem jó, vagy ha nem tudja h melyik legyen, kritizálhat tovább, addig én elkezdem a tetőt összerakni...
Amelie csodálatos élete Vakság 2010.07.13 18:36:06
Egy ismerősöm szerint a valóban finom nő akkor is a szája elé teszi a kezét ásításkor, ha egyedül van egy sötét szobában. Ez elgondolkodásra késztetett. Nem is annyira az érdekelt, hogy vajon beleférek-e az áhított "finom nő"-kategóriába, hanem inkább az,…..
ayahuascareality Az öröm útja 2010.07.22 01:24:00
 ….. Így még születésem előtt minden előkészület megtörtént számomra, mindazonáltal mások segítségével vállalkoztam arra, hogy sámán legyek. Ám nem jártam sikerrel. Sok híres sámánt meglátogattam, nagy ajándékokat adtam nekik, amelyeket viszont ők azonnal…..
békymiki 2010.07.29 08:33:38
mahamudra Salinger 2010.07.08 21:26:00
"- Uram, meg kellene tanítanunk az embereket, hogy rosszul teszik, ha képeket és szobrokat imádnak a templomban.Ramakrisna: - Ilyemek vagytok ti mind, calcuttaiak: mindig csak tanítanátok meg prédikálnátok. Milliókat akartok elosztogatni, miközben ti magatok koldusok vagytok... Azt hiszed,…..
békymiki 2010.07.27 15:37:36
@metarjuna: "eljött, eljött, végigjött, túl-jött, köszöntessék a megvilágulás" - ahogy azt Terebess Gábor fordította... nálam rá mutat az első bejegyzés itt, ezen a blogon a gyemánt szútrára, és egy lány volt az, aki Bécs felé menet az autópályán mesélt nekem először a három jánáról... :)
mahamudra Éltető 2010.07.27 15:11:00
A dolgok mögé látni nem jelent mást, mint ugyanazt nézni másképp. Ha a nézőpontunkból kimozdulni hipp-hopp nem is tudunk, a Végtelen Szeretet Kisugárzására lehetősége van mindannyiunknak, például a pórusainkon keresztül, a szőrszálaink kerülete mentén. Ez arányaiban nem túl nagy rész belőlünk, mégis…..