Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.L.NT

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"B.L.NT ma egy elég érdekes témát dolgoz fel. Van aki nem tudja mi az a kibuc? Neki elmondom, hogy a kibuc egy izraeli találmány. Tulajdonképpen egy önellátó kollektív település, egy szociális utópia. Ahol mindenki egyenlő, mindenki minden munkát elvégez, azaz ciklikusan egyik hónapban óvodai dada,…..
B.L.NT 2017.02.08 09:02:40
@gigabursch: Igen, a mai önkéntesek legtöbbje sem zsidó.
B.L.NT 2017.02.09 11:08:38
@HaKohen: Igazad van, csak nem akartam a kibucok teljes XX. századi történelmével foglalkozni, ezért le kellett hasítanom a második vh. utáni részt, de arra is gondoltam, hogy csinálok második részt, de csak akkor ha megtudom tölteni tényleges szöveges és képi tartalommal. Mindenesetre kösz az értelmes kritikát.
Miatta (is) tört ki az '56-os magyar forradalom? "Mai bejegyzésében B.L.NT egy érdekes összefüggésre világít rá az 1956-os lengyelországi események lezárása és a budapesti történések között. Célkeresztben egy ellentmondásos figura, aki meggyőződéses kommunista vezetőből lett szovjetbíráló, majd…..
A kelet-európai történelmi régió és lakói, a ruszinok a huszadik század elején A történelmi forgószelektől sokat szenvedett egykor hatalmas, többnemzetiségű tartomány ma sem egységes. Az idők során a lengyelektől az oroszokon át az ukránokig sokakhoz tartozott közigazgatásilag...
Jackie Kennedy véres kosztümje "Új sorozat indul nálunk ma egy új szerzővel. Pál Bálint angol-történelem szakos tanár, aki szívesen írna blogba, amit természetesen lelkesen támogatok. Szenvedélye a hidegháború korszaka, mai képünk is ebben az időben készült" - Jtom Látszólag egy repülőgép…..
B.L.NT 2016.05.08 20:00:16
@pokolbla: Valóban így helyesebb, már javítottam is.