Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hardcore4Life

47 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezárult a Star Wars Saga. Legalább is, egyelőre. Milyen lett a hatalmas elvárások elé állított, földre szegezett tekintettel felelni kényszerülő Skywalker kora? Röviden: lenyűgözően töketlen, telis tele “mi a f...?” pillanatokkal, semmiből előrántott megoldásokkal telepakolt látványos…..
Hardcore4Life 2020.01.10 10:57:22
@Tomlion: Még ha nem is túlságosan magasztaló írást :D
2014-ben Christopher Nolan megajándékozta a világot egy gondolatiságban beláthatatlanul széles horizontú, világkalandort megszégyenítően ambiciózus science fiction opussal, amibe bele lehet kötni itt-ott, de ha képesek vagyunk átlendülni az atkányi negatívumokon, akkor szemkápráztató pompában tárul…..
Az elmélet ismerete nem okvetlenül jelenti a helyes gyakorlati alkalmazást. Mintha Gregory Plotkin be akarta volna bizonyítani a felsősöknek, hogy bizony ő is le tud menni a meredek lejtőn bringájával, mert annyiszor látta már a nagyokat és kizárt, hogy pont neki ne menne. Pár másodperccel később…..
Guillermo del Toro nevét 2006-ben írták be nagybetűkkel Hollywood terjedelmes „évkönyvébe”. A fantáziába való végső menekülés újszerű megközelítése a Faun Labirintusa, mely azokhoz állhat a legközelebb, akik gyakorta elvágyódnak a sötét valóságából...
Sylvester Stallone 1987-es Túl a csúcson című filmje Amerikában kultstátuszt vívott ki magának az elmúlt pár évtized alatt. Mégis, ha rápillantunk a kritikai, közönség vagy anyagi oldalra, láthatjuk, hogy nem került fel a széles körben ismert és kedvelt Stallone filmek örökzöld polcára. Pedig…..
A Rocksuli igazi családbarát, kulturált eszközökkel operáló vígjáték, mely a rockzenével hadilábon álló embereket is lazán bevonzza és elszórakoztatja, azonban a műfaj szerelmeseinek egy igazán büszke filmes projektet testesít meg. Számomra az egyik legkellemesebb mozgóképes kikapcsolódás, melynek…..
Egy Katakomba Világa Oscar (2018) 2018.03.09 13:43:21
Élménybeszámoló/Véleményezés a 2018-as Oscar filmekről (azokról, amiket volt szerencsém megtekinteni), és magáról a gáláról...
Szinte lehetetlen feladatnak tűnik összeszedni tíz darab kedvenc jelenetet több száznyi filmből, én mégis kísérletet teszek rá...
Pinokkió meséjének kellő tisztelettel újragondolt testvére a Mesterséges Értelem, aminek megvannak a maga hibái, gyengébb pontjai, de összeségében egy nagyon szép és mélyérzésű alkotás, amit lehet utálni, vagy hibáit belátva, elvarázsolva átlényegülni, egyidejűleg átadva magunkat súlyos…..
Hardcore4Life 2018.02.06 14:34:03
@Tomlion: Olvastam, hogy eredetileg Kubrick filmesítette volna meg Ian Watson novelláját, úgy, ahogy a filmben látjuk. Magára a megvalósításra értettem Spielberg védjegyévé vált érzelgősséget. Egyébként, Watson szerint Spielberg verziója gyakorlatilag egy az egyben megegyezik Kubrick elképzeléseivel.
Ebből az interjúból érdekes részletek derülnek ki erre vonatkozólag:
www.adriasnews.com/2013/11/ian-watson-interview.html
Mi megy végbe az emberben, amikor egyik pillanatról a másikra elveszti szerelmét? Életünk párjának halála miképpen hat ránk pszichésen? Sírunk, üvöltözünk és Istent hibáztatjuk? Darabokban nem a klasszikus „kiborulós, önmagát elhagyós, mély depresszióba zuhanós” köntösbe bújtatva mutatja be az egyik…..
A szándékosan lebutított filmek nem minden esetben indukálnak reflexszerű hányingert az embernél, azonban kifejezetten rosszul eső érzés, amikor a készítők komoly, nehéz vagy komplex témákkal teli alapkoncepciót fosztanak meg a gondolkodás lehetőségétől. Miért? Azért, mert az átlagnézőnek ez az…..
Kissé rendhagyó tartalommal, egy ajánlóval szeretnék kedvet csinálni azoknak, akik esetleg a mai napig keresnék a „Metál koncert DVD-k Szent Grálját”. A 2010-ben rögzített Big 4 – több szempontból is - felhőkarcolóként emelkedik ki a pár szintes bérházak erdejéből. A koncert a 80-as években alapult…..
A stáblista felbukkanásánál félig érett almába harapott, bizonytalan tekintettel fordultam mellettem ülő barátaimhoz. Hasonló reakciókkal találkoztam a fogadóoldalon is. 2 és fél óra után oda jutottam, hogy részben sikerült megértenem az új Star Wars film imádóit és fanyalgóit egyszerre...
Mi a siker titka? Egy jó ötlet? Kitartó munka? Ray Kroc felemelkedésének története egy szemléletes példája annak, hogy a nagy dobáshoz nem minden esetben kell saját ötlet, elég lehet, ha egy ambiciózus ember nyitott szemmel, lehetőségekre farkaséhesen van jókor és jó helyen...
Hollywood előszeretettel nyúl bele a történelmi hitelesség kondérjába, ami nem okvetlenül baj, ha a ferdítés konkrét célt szolgál.  Idi Amin, a kegyetlen Ugandai diktátor ígéretes alapanyagnak bizonyult, amit Whitaker zseniális alakítása tesz felejthetetlenné. Korlátolt szemlélői vagyunk az egyik…..
Idén áprilisban, szadista barátaim jóvoltából lehetőségem nyílt megnézni a Zűrhajó című germán filmeposzt. A film nézhetetlen, értékelhetetlen, kifejezetten káros és kritika írásra is majdnem teljesen alkalmatlan. Annak érdekében, hogy valamilyen formában mégis megosszam eme meghatározó…..
Megvan az a srác/lány, aki alkalmankénti baráti összejövetelkor marha humorosan tud elmesélni egy sztorit? És ismerős az a helyzet, amikor ugyanabban a stílusban, ugyanazt a sztorit hallod tőle másodszorra, harmadszorra, tizedszerre? A Thor: Ragnarok ezen ismerős mozgóképes megtestesülése...
Miért kedveljük a Karib tenger kalózai filmeket? Vegyük számba: kalandos történet, fantasy elemek, látványosan megkoreografált harcok, humoros karakterek, epikus hajós ütközetek. A Salazar Bosszúja hol kiválóan, hol kevésbé jól, hol rosszul zsonglőrködik a fentebb említett elemekkel...
A Baaad Movies jóvoltából ismét megrendezésre kerül a Filmelemző Oscar. Tavalyi debütálás után, idén (könnyen lehet, hogy utoljára ) ismételten benevezek rá. A versenyhez méltó magas minőségű, gondolatébresztő filmet választottam. Meglátjuk mi sül ki a dologból, mindenesetre a tavalyi Amadeus-hoz…..
Denis Villeneuve 35 év elteltével tovább gondolta Ridley Scott kult-státuszú science fiction opuszát. Az elmúlt évek minőségi sikerfilmjei mögött álló rendező nem véletlenül kapta meg a lehetőséget, ugyanis mert nagy költségvetésből egy páratlan képi világú, ambiciózus vállalkozásba belevágni, ami…..
Ismerős az érzés, amikor fellelkesedve vágunk neki valami ígéretesnek, majd "MIÉRT?"-ek zsinórban ismétlődő kántálása után, értetlenséggel rázódunk vissza a középszerű hétköznapokba? A Lore című 2. világháborús film fél óra elteltével csapott át reményekkel teli nagy lehetőségből személyes…..
Jobb későn, mint soha... Megkésve, de törve nem... Ki mint veti ágyát, úgy felejti el megemlíteni, hogy milyen jó kollaborációra került sor 2017 májusában. Na, félretéve a szólásokat és közmondásokat, a lényeg az, hogy szégyenszemre, totálisan megfeledkeztem a Tomlion-nal közösen összerittyentett…..
  A kevésbé ismert, 1993-as Lelkük Rajta éppen abban az érában született, amikor még divat volt több korosztály számára családbarát vígjátékokat csinálni. Valamilyen okból mégis szűk célközönséget talált el a film, pedig egyike azon kevés alkotásoknak, ami csordultig van szeretettel és egyszerű,…..
Van valami, ami furdalja az oldalamat. Ez pedig a következő: Ridley Scott elméjében van valamiféle konkrét végkifejlet a Prometheus-Alien univerzumra vonatkozóan? Míg a Prometheus relatíve jól működött, mint önálló film, addig a Covenant érezhetően két kapura játszik, de egyikbe sem talál bele…..