Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leniets

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Gyertyát ingyen 2009.07.22 02:59:00
  Nyitott motorházzal állt a Civic, mellette telefonált a fickó, és mintha intett volna, hogy álljak meg segíteni. Fék. Tolatás.  Vélemények az azonos című írásunkról...
leniets 2016.08.30 14:30:09
@Szsrobert: topkomment :)
Létezik a katolikus hívőknek egy furcsa altípusa. Sőt, megannyi hívő évekig kénytelen átélni ezt a szerepkört. Egyikük nem tartotta tovább magában tragikomikus tapasztalatait...
leniets 2016.05.27 08:24:52
én egyszerűen nem értem ezeket a problémákat. mindhárom gyerekünk három hetes korától rendszeresen jön velünk misére. igen, mindhárommal volt egy másfél-kéthónapos időszak (kb 1 éves kor körül), amikor már elég nagyok voltak az önkifejezés hangos formáihoz, de még nem értették meg, hogy csendben kellene lenniük. ezt kibekkeltük, ha kellett kivittük őket.
ma mindhárman csendben ülnek a padban, a prédikáció idejére kapnak mesekönyvet, a mise többi részén a tőlük telhető figyelemmel figyelnek.
kis ráfordítást igényel, hogy az olvasmányokat előre átbeszéljük velük, és hazafelé a templomból is beszélgetünk róla. Így elértük, hogy érdekelje őket és odafigyeljenek rá. az áldozati résznél pedig folyamatosan magyaráztuk nekik, hogy mi történik és mit jelent ez nekünk.
a mindenhol máshol egyébként nyüzsgő méhkasra emlékeztető három kisfiú pedig viszonylagos nyugalomban üli végig a szentmisét, sőt szeretnek templomba járni.
az elejétől fogva magától értetődő volt, hogy a padból nem mászkálunk ki, így ezt szokták meg, nem kell utánuk futkosni mise közben.

tényleg nem értem némely szülőt, az utcán is szabadon engedi a gyereket, aztán legfeljebb fut utána, ha kiszalad az útra? a forró kályha mellett is engedi játszani? ha ezekben a helyzetekben meg lehet "zabolázni" a gyereket (ellentmondást nem tűrően ránevelni, hogy nem mászkálunk ki az úttestre, stb), akkor a templomban miért nem működhet ugyanez?