Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolibri Parancsnokság

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy évtizeddel ezelőtt megindult a Critical Mass szegedi biciklis mozgalom, amely idő közben a város egyik legnagyobb civil megmozdulásává nőtte ki magát. Idő közben lassan a szegediek egyötöde kerékpárral közlekedik, a bringa a szegedi hétköznapok, a városkép része lett. A jubileumi felvonulás…..
Kolibri Parancsnokság 2016.05.03 22:58:33
@sabrinho: Értem, szóval elfogytak az érvek.
Kolibri Parancsnokság 2016.05.03 23:23:25
@Spidy.hu: Akkor én is hozok egyet:

24. § (1) Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni.

Ez alapján, ha az úttest széléről elindulok, akkor semmi nem kötelez arra, hogy azt jobbra tegyem.

Ha gépkocsival elindulok egy kihajtóból egy balra nagy ívű kanyarodással, szerintem senkiben fel sem merül, hogy szabálytalan lennék. A kerékpárral ugyanezt úgy megtéve, hogy "szögletessé" teszem az ívet, azaz közel egyenesen elmegyek az úttest túloldaláig és ott kb. 1 méteren megteszem a balra fordulást, ugyanez történik. Vagy el is hagyom az úttestet és felmegyek a túloldali gyalog- és kerékpárútra - ha éppen ott van. Akkor igénybe vettem az úttestet, mint az út részét az elinduláshoz. Továbbá a korábban említett megfordulást sem korlátozza a KRESZ az úttestre.

Akkor ezzel azt állítod, hogy egy merőleges elhelyezésű kocsikihajtóból csakis és kizárólag jobbra szabad elindulni? (És aztán meg egy ipszilonfordulóval megfordulni, ha egy keskeny utcáról van szó?)

És akkor az én példahelyszínemre visszatérve, egy T elágazásban a folytatás nélküli ágból elindulni miért is nem lehet arrafelé, amerre a T szárát alkotó úttest van? Hiszen az is egy úttest meghosszabbítása, vagyis az tekintve hosszirányban közlekedem.
Kolibri Parancsnokság 2016.05.04 18:28:51
@Spidy.hu: Akkor tehát addig mindenképpen sikerült eljutni, hogy egy elinduláskor minden további nélkül lehet haladni a kijelölt gyalogátkelőhelyen a felfestett sávokra merőlegesen is.

Azért ez már egész jó! :)