Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adrián Fülöp

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkozom azon, hogy miért nem borult még rá az asztal a kormányra, miután az elmúlt években minden hétre jutott számunkra egy olyan "mutyi", ami önmagában gusztustalan. Mégsem halmozódott és gyülemlett fel szinte semmi, hanem érzéketlenné, vállvonogatóvá tette az embereket. Nagyjából…..
Adrián Fülöp 2016.05.02 14:53:17
@l ember: Igen, de csakis ezért hoztam fel az amúgy nyilvánvalóan összehasonlítatlant, hogy legyen egy viszonyítási alap.

A költségekkel kapcsolatosan, könyvelés és statisztika szempontjából el vannak választva, tehát ha a számokat nézzük, a munkavállaló költségei (amit ugyan a munkáltató fizeti be) egy oszlopban vannak, a munkáltatóé pedig másik oszlopban. Ez az adatok összehasonlításánál elég fontos!

Egyébként itt van a munkavállalótól levont százalékok listája országonként:

stats.oecd.org/index.aspx?DataSetCode=TABLE_I6#

munkavállalói levonások Magyarországon (gyermekes dolgozó esetén a családi pótlék levonása után)

Egyedüálló: 34,5% (5-ig legnagyobb Európában)
Kétgyermekes egyedülálló: 15,7% (16-ig!!!)
Kétgyermekes házas: 16,9% (14-ig!!!)

Egyértelműen lehet látni, hogy a kétgyermekes családok vannak előtérben, azért is írtam, hogy a cikk írója félrevezető/hiányos adatokat adott meg, hiszen egy egyedülálló fizetése után (ahogy a bérkalkulátoron is látható) az állam a nettó összeg 97%-át veszi el!!!

Ez valóban pofátlanul sok, viszont nyilvánvalóan egy tudatós "családalapítási" politika és arra ösztönzi az embereket, hogy családot alapítsanak és nem arra (mint pl. az mszp), hogy "ha nem tetszik, akkor hagyjuk el az országot", majd behozzuk a migránsokat... sőt, szó szerint (mint ahogy a bóhoc Gyurcsány tette, miután 2004-ben keményen harcolt a határon túli magyarok kedvezményes honosítása ELLEN!!!) fogadjuk be a saját házunkba!

Na minden, most csak úgy jött ez a kis "kitérő" szöveg.

Itt van egy online bérkalkulátor. Én beírtam, hogy 2 gyermek és a 111.000 Ft-os minimálbért adtam meg (hogy más országokkal könnyen összehasonlítható legyen).

Bruttó: 111.000 Ft
Nettó: 90.565 Ft
Munkáltató összköltsége: 142.635 Ft

Az államnak összesen befizetve: 52.070 Ft (57,5% a nettó összegből)

job-center.hu/berkalkulator/