Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aporszüts

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szolgálati közlemény: két adás kimaradt külföldi tartózkodásom okán, sajnos mégsem sikerült megoldani a helyettesítésemet. Ma viszont itt vagyunk a korcsoportos döntővel, és jövő héten remélhetőleg a helyszínről tudósítjuk majd az élő döntőt. Az utolsó előtti fordulójához érkezett a köztévé…..
aporszüts 2016.05.29 11:07:54
@Mitzi von Küche: Nem vagyok tévés, ezért pontos okát én sem tudom meg mondani, de valószínüleg arról lehet szó, hogy van egy bizonyos műsoridő, és ezért kell vágni. Nem a nézőket nézik hülyének, de a Chopin azért ennél lényegesen hosszabb, és csak az utolsó rész lett eljátszva a felvételen is.
aporszüts 2016.05.29 11:09:39
@funfun: Egyetértek, bár arról nem nyilatkoznék, hogy kiknek kellett vagy lehetett volna nyernie, azt gondolom, igazságos döntés született, és senkit nem ért hátrány. A dicséretet pedig köszönöm.
A tinik középdöntőjével és apró változásokkal folytatódott a köztévé komolyzenei tehetségkutatója. Ezúttal is kilenc versenyző zenélt péntek este a színpadon, de már nem zongorakísérettel, hanem a Nemzeti Filharmonikusokból alakult kamarazenekarral, ami nem kis feladat elé állította a tapasztalatlan…..
aporszüts 2016.05.07 22:31:56
@Mr. Bear: A legutóbbi műsor során is ez volt az eljárás. Ennek oka, hogy a zenetörténetben nem igazán írtak olyan zongora-versenyművet amely kamarazenekarral előadható, beleférne 5 percbe, és kellőképpen virtuóz, mutatós lenne. Természetesen lehetne Bach zongoraverseny-tételt, vagy egy Mozart zongoraverseny lassú-tételét játszani, és én örülnék is egy ilyennek, de nem összevethető egy romantikus korban élt, és nyilvánvalóan virtuózabb, és más játéktechnikát igénylő Sarasate, vagy Liszt darabbal.
Végetért a köztévé komolyzenei tehetségkutatójának elődöntős köre, a tinik és a kicsik köre után péntek este kiválasztották azt a 9 felnőttet is, aki továbbjutott a középdöntőbe, ahol már kamarazenekari kísérettel kell majd fellépniük.      ..
aporszüts 2016.05.01 20:12:00
@funfun: köszönöm, valóban jók az emlékeid :)