Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holt

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Stanley Huang 2005-ben kínos közjáték kíséretében vehette át a kínai nyelvterület legrangosabb könnyűzenei elismerését, a Golden Melody-díjat (a kínai Grammy-t). A gála előtt a nagyközönség a fejét tette volna rá, hogy a (mandarin nyelven) legjobb férfi énekes díját…..
A könnyűzenei szükségleteit rendszerint tajvani importból fedező Kína saját gyártású idollal is büszkélkedhet. Ráadásul a 2005-ös Super Girl tehetségkutató győztese, Li Yuchun (Chris Lee) már Tajvant ostromolja, negyedik albuma a tajpeji eladási lista 16. helyén kezdett, ami…..
holt 2010.01.12 23:07:57
@Krajcs: Nem vagyok otthon a keleti popkultúrában, de nekem tetszett. Aranyosnak tűnik a lány, olyan valódinak... A zene nem túl összetett, de a buta dob kivételével egész kellemes.
Az összhang számomra cuki naiv és ízlésesen visszafogott. Ének, zene és képi világ egyikétől sem estem hanyatt, de passzolnak, és nincsenek bántóan idegen vonások. Gondolom ennek nagy része koncepcionális, plusz az ismeretlen varázsa, de engem megvettek.
Olyan van, hogy 4/5 de szerelmes vagyok? :)
Magyarországon az egyik legismertebb GNU/Linux rendszer az Ubuntu, és leszármazottai. Sok-sok ember próbálja ki, abban a reményben, hogy egy, a Windowsnál jobb operációs rendszerről lehet szó. Természetes dolog, hogy az ubuntu.hu oldalt is megtalálják, igen nagy valószínűséggel…..
holt 2009.03.26 11:54:43
Üdv!

A jelenségeket észleltem én is, de az a véleményem egy kicsit túl dramatizálod a helyzetet.
A szomorú hangvételből arra következtetek, hogy ennek oka talán, hogy a szeretett fórum kezdi elveszíteni közösségi jellegét, egyre kevésbé érzed magad "otthon".

Dagad a regisztrált felhasználók száma, és nagyrészt tapasztalatlan kamaszokkal/ifjakkal, akik hajlamosak arra, hogy egyik pillanatban sziruposan túl lelkesek (hú Ubuntu, nem béna Windows, de jó, mindenkit át kell téríteni, váltsuk meg a világot!), másik pillanatban harciasan védelmezni a tudással/tapasztalattal alig alátámasztott személyes véleményét (de a Gnome akkor is a legjobb, igaz a KDE-t csak egy óráig használtam, az Xfce-ről és Openboxról nem hallottam, és nem tudom mi a különbség az asztali környezet és az ablakkezelő között).
Mivel több az ifjonc, mint az öreg motoros, borítékolható, hogy egymás viselkedését másolják...

Sokszor nem is a naiv kérdező a nagyobb hibás érzésem szerint, hanem a "már tapasztalt" fiatalok akik szerint menő beszólni úgy, hogy ráadásul ugyanazt a véleményt már leírták előtte 25-en.

Szerintem a helyes eljárás, ha valaki elhamarkodottan buta kérdést tesz fel: egy ember beírja, hogy "A téma már többször előkerült, légy szíves kérdéseidre először próbálj a dokumentációban és a fórumban választ keresni!", és ennyi, többiek nem szólnak bele. Hidd el legközelebb meggondolná, hogy előzetes keresgetés nélkül kérdezzen.

Másik jellemző eset amin jót szoktam mulatni, hogy valaki ír egy Windowsról szóló blogbejegyzést és 50en leállnak flamelni, hogy ez itt bennünket nem érdekel. Miért kattint, olvassa el és reagál? Ha senki nem válaszolna, tuti nem írna az illető többet Microsoft termékekről. Vagy csak válaszoljon az a pár ember, akit érdekel a többiek meg ne offtopicoljanak.

De ne felejtesd el, hogy az érzelmeidért/hangulatodért te vagy a felelős! Rajtad múlik, hogy a flame-háborúkon vagy súlyos nyelvtani hibákon mulatsz, vagy felidegesíted magad. (Persze nem a legkönnyebb feladat megtanulni kontrollálni, de kevés az életben hasznosabbat tudsz mondani...)

Lehetséges eszközök a problémák kezelésre?

- Először is az illetékeseknek kell megállapítani, hogy megérett e a helyzet a cselekvésre, illetve van e idejük/lehetőségük orvoslásra.

- Moderátor aktivitás: Nem a hozzászólások törlésére, vagy a már elharapózott vitában figyelmeztetésre gondolok. A moderátoroknak van tekintélyük. Pusztán hozzászólásaikkal transzparensen képviselhetik az oldal szellemiségét.
Ha romlik a helyzet, talán hatásos eszköz lehet több moderátor választása, és taktikai megbeszélés. Mik a visszatérő ütközőpontok ahol érdemes megszólalni mutatva a példát és azt, hogy figyel ne fajuljon el a vita (pl.: "Jajj ne már, megint egy értelmetlen KDE vs. GNOME vitába akartok kezdeni?", "Én is úgy gondolom a kérdésre találhattál volna választ a dokumentációban! A többieknek viszont üzenem, hogy ezt felesleges 30-an leírnunk. :)"...)? Hogyan vélekednek a nyelvtan enyhe vagy szándékosan durva torzításáról a fórumban és a Windows-al kapcsolatos hírek publikálásáról?

- Ha látható a hozzászólásoknál a felhasználók hozzászólásainak száma és regisztrációjuk ideje (persze ez nem teljesen releváns...) talán nagyobb hangsúlyt kap a tapasztaltabbak véleménye.

- Tagolt fórum ahol van Kezdő kérdések (ragadós "Mielőtt kérdeznél..." topic-kal) és Offtopic/General Chat szekció is.

Az éremnek persze mindig van másik oldala is. Örvendetes, hogy nő az érdeklődés a felhasználóbarát Linuxok iránt, még akkor is, ha sokan éretlenül viselkednek. Egy részük valószínűleg tartósan használja majd, páran a közösségi munkába is beszállnak.

Richinek Ubuntu magasztalása témában:
Aki azt állítja tökéletes, az persze nem tudja miről beszél. Vannak az Ubuntunak és más disztribúcióknak a Windowshoz képest előnyei és hátrányai, mindenki döntse el melyik használata kényelmesebb neki. De amikor a hardverek működéséről beszélsz, ne felejtsd el, hogy nem az Ubuntu vagy Linux hibája az, ha a hardverek gyártói nem hajlandók drivereket írni. Az meg természetes, hogy a szabadidejükben, ingyen nyílt forráskódú drivereket készítő közösség nem tud lépést tartani a világ összes hardverével.