Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.BFG.

41 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már olyan cselekedeted az életedben, amit megbántál? Esetleg olyan, amit épp azért bántál meg, mert nem tetted meg? Kívántad már, hogy bár visszamehetnél az időben, hogy másként cselekedjél? Ha igen, téged is hatalmába kerített mát a megbánás érzése. Vajon mit érdemes kezdeni vele? Először is…..
Mi másról is szólhatna az idei első blogcikk, mint a célkitűzésről. Január elsejével rengetegen szeretnének néhány kisebb-nagyobb változást elérni, melyhez különféle célokat tűznek ki. A célkitűzésben már segítettem egy korábbi írással, mely a SMART célok fontosságát taglalja. Van itt azonban még…..
Ahogyan az előző cikkemben már szóba került, hiszem, hogy az új félévvel egy kis új lendületet is kaphatunk céljaink, sikereink eléréséhez.  A céljaink eléréséhez nagyon fontos, hogy következetesek tudjunk maradni, ami csak úgy sikerülhet, ha pontosan látjuk, mi felé haladunk és hogyan. Ehhez…..
Új hónap kezdődött, ami egyben egy új félév is. Sokan tesznek fogadalmakat az új év kezdetén, azonban sokan fél év elteltével már nem tartják azt, talán nem is emlékeznek, mit is szerettek volna elérni az új esztendőben. Az, hogy júliussal egy új félév kezdődik, egy új kezdésre is lehetőséget…..
Hibázni emberi dolog - és szükséges is! Bár többnyire nem szívesen gondolunk arra, hogy ez így van. Legtöbbünk sokkal inkább tart attól, hogy hibázni fog, és ez gyakorta erős félelmet is kelt bennünk. Mi lesz, ha hibázok? Mi lesz, ha rosszul döntök? Nos, a jó hír az, hogy egyikünk sem tökéletes.…..
A túlterheltség fogalma egyre többek számára ismerős. A túlterheltség az elvégzendő feladatok mennyiségétől függetlenül is kialakulhat. Sokkal inkább egy lelkiállapot, ráadásul egyénenként eltérő, hogy ki milyen mértékű feladattól és teendőtől véli magában felfedezni a túlterheltség érzését. Bárhogy…..
Jót jobbá Hurrá, végre péntek! 2019.05.23 08:49:26
Minden vasárnap már előre gyomorgörcsöd és rossz kedved van, hogy másnap hétfő? Hétfőn pedig már az első néhány munkával töltött óra után a pénteket várod? Azt gondolod, hogy mindenki így van ezzel, hiszen sokszor viccelődtök közösen ezen? Nem kell ennek így lennie. Annyira nem, hogy amennyiben ez…..
Az elmúlt néhány évben minden attól volt hangos, hogy a Z generáció felnövésével egyre nagyobb teret hódít magának a multitasking is. Mindenki meggyőződéssel és büszkén beszélt arról, ha felismerte magában a multitasking képességét. Erénynek számít a magánéletedben, de a munkádban pedig pláne, ha…..
Rendszeresen visszatérő téma és mindenhonnan ömlik ránk a fejlődés kérdése. Ha megkérdezlek, biztos vagyok benne, hogy te is fel tudsz sorolni számos dolgot, amiben jobbá szeretnél válni. A coaching ülések egyik meghatározó része szintén a fejlődés. Sokan kifejezetten azért jönnek coach-hoz, mert…..
Biztosan te is hallottad már a mondást, hogy a hozzád legközelebbi 5 ember átlaga vagy. Ide értve a jó és rossz tulajdonságokat egyaránt. Nem mindegy tehát, kik vesznek körbe. Ez részben persze adottság, nagyobb részben azonban tudatos döntés kérdése. Te figyelsz arra, hogy kiket választasz? Akár…..
Mikor tetted fel magadnak utoljára a kérdést: mit szeretnék az életemtől? Még soha? Esetleg már elég régen, vagy épp mostanában gondolkodtál el rajta újra? Bármi is legyen a válaszod, egy biztos: időnként érdemes leülni és őszintén elbeszélgetni magaddal. Ha felteszed magadnak a kérdést, hogy mi is…..
.BFG. 2019.05.09 12:17:02
@Kamuflázs Dzsúlija: csak óvatosan :)
.BFG. 2019.05.09 12:59:28
@midnightcoder2: Nem biztos, hogy a pingvinnek a sólyommal kell versenybe szállni. Talán az is elég, ha saját magát sikerül legyőznie. Ehhez mondjuk elengedhetetlen a hit önmagában.
Röviden a válasz: nem. A mai világban minden attól hangos (különösen az internetet böngészve botlunk úton-útfélen bele), hogy mindannyiunknak meg kell valósítanunk önmagunkat. Mindenki legyen sikeres. Sőt, lehetőség szerint az élete minden területén élje meg ezt a kiteljesedést és sikert.  Ezért is…..
A kérdés nem egyszerű. A pszichológus, mint segítő szakma egy ideje már benne van a köztudatban, és azt is nagyjából sejti mindenki, hogy milyen problémákkal fordulhat hozzá. Belép azonban a képletbe számos másik segítő szakma, mely kicsit árnyalja a képet, és nehezebbé teszi a választást és a…..
Lassan végéhez közelít a szabadtéri esküvők szezonja, azonban még áll előttünk néhány hétvége, amikorra kellemes időt jósolnak. A szabadtéri esküvők (amennyiben meleg időre tervezzük) számos kihívás elé állíthatnak minket, ezért fontos, hogy alaposan átgondoljuk és felkészüljünk mindenre. Amilyen…..
Az igazán romantikus lelkek azt állítják, az esküvőnek nem kell véget érnie az esküvő napján. És milyen igazuk van! Gondolj csak bele, az esküvői készülődés során milyen komoly feladat mindenről gondoskodni, mindent elintézni időben, és beszerezni mindent, amire csak szükségetek lehet az esküvőtök…..
Vannak az ember életében olyan dolgok, amiket minden körülmények között komolyan kell venni. Úgy gondolom, hogy az esküvő és a házasság kérdésköre is ilyen. Ez nem azt jelenti persze, hogy a házasságot fa arccal kéne végigcsinálni, sőt! Az igazán jól működő…..
Az elmúlt 20 évben növekedett a házasodó párok száma, ezzel együtt pedig egyre több ötlettel és kreatív megoldással találkozhatunk. Ahogyan már a blogban is találkozhattál különféle modern megoldással (pl. kutyás esküvő vagy szabadtéri esküvő), bizonyára a környezetedben is látsz érdekes, újszerű…..
Határozottan a nyár az az évszak, amikor a legtöbb esküvőt tartják. Természetesen egy részről érthető döntés ez, ugyanis számos szempontból könnyebb nyári esküvőt szervezni, azonban nem kis akadályokkal is szembe kell néznie annak a párnak, aki ezen népszerű hónapokban…..
A világon mindenhol, minden lány arról álmodik, hogy meseszép esküvőjén lélegzetelállító menyasszonyi ruhában férjhez megy élete szerelméhez, a választott párjához. Íme  egy válogatás a világ legkülönlegesebb menyasszonyi ruháiról.  Neked melyik a kedvenced? :)   1. Kazakhstan   2.…..
.BFG. 2017.06.19 19:30:07
@Comte de Gippaud: jogos felvetés, de ez a 0. pont. :)
Az esküvői ruha az egyik, ha nem a legfontosabb része a nagy napnak. Sokan persze azt mondják, hogy ez nem így van, de a menyasszonyok nagy része az esküvőszervezést a megfelelő menyasszonyi ruha felkutatásával kezdi. Olyan teendőket sorolnak hátrébb, mint torta választás, gyűrűk…..
Töltött káposzta, húsleves és pogácsa. Ha esküvőre kerül a sor, ezeknek az ételeknek a gondolata minden magyar fejében megszületik. Hiszen egyrészről komoly esküvői hagyományokkal bíró nemzet vagyunk, másrészt ha családias eseményre vágyunk, gyakorlatilag egy kiadós…..
Mi jut eszedbe először, ha azt mondom, hogy az állatoknak bizony helyük van az esküvődön? Ha neked is van szőrös (vagy tollas, vagy pikkelyes, stb. :) ) kedvenced, bizonyára eljátszottál már a gondolattal, hogy a nagy napon ő is jelen legyen veled, veletek. Vagy éppen az jutott eszedbe az…..
Két éve már, hogy a "mutasd a vállad" stílusú ruhák és felsők divatba jöttek. Ezzel egyidejűleg a menyasszonyi ruha piacra is bekúszott ez a trend, és a mai napig is tartja magát. Sok menyasszony választ előszeretettel pánt és váll nélküli ruhát, ez a divat első sorban nekik…..