Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Melcsike

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már számtalan fórumon (Magyarul Balóval, rádió, blog....) hangoztattam az elmúlt hónapokban, hogy a CSOK januárban egy ingyen reklám volt a kormány számára. Kezdődött azzal, hogy az új CSOK programot elméletben januártól lehet igényelni, gyakorlatban február végétől kezdett működik, és a valóságban…..
Szabó Melcsike 2016.04.28 23:27:41
Kedves Szarva Norbert!
Nagyon érdekelne a cikkének a "Mi a helyzet különálló lakóház építése osztatlan közös tulajdon eseténben?" c. részére adott válasza.
Hol nézett utána a dolgoknak? Csak azért kérdezem, mert én több helyen is ezt a "remek megoldást" olvastam, de szerintem akik ezeket a cikkeket írták, egyáltalán nem jártak utána, hogy hogyan is néz ki az ügyintézés a VALÓ ÉLETBEN.
Ahhoz ugyanis, hogy az építendő házat (a felépítményt) külön helyrajzi számra emelhessék az kell, hogy már meg legyen a használatbavételi engedély (ezt a helyi földhivataltól tudom). A CSOK igénylésének pedig ugye az a feltétele, hogy ne legyen még meg a használatbavételi engedély az igény benyújtásakor. Gondoltunk arra is, hogy esetleg úgy adjuk be a kérvényt, amikor még nincs meg a használatbavételi és utána hiánypótlással beadnánk a külön helyrajzi számra emelt ház papírjai (tisztázva ezzel a tulajdonjogi kérdésre vonatkozó részt), de erre a bank azt mondta, hogy a CSOK elbírálásáig kell benyújtani mindent. A CSOK-ot pedig a ház befejezéséhez folyósítják. Van esetleg valamilyen más “kiskapu”, amit az ingatlan-jogászunk kihagyott?
Én nem szoktam politizálni, de ez az a kategória, amikor elhúzzák a mézes madzagot, aztán "nesze semmi..." Mi csak 2 gyerekre igényeltük volna és akárki akármit mond, nem mindegy, hogy most +2,5 millióval több hitelt kell felvennünk.