Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vica néni

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óvodahelyzet: Állami=Magán Állami óvoda=Nem foglalkozik a gyerekkel: túlterheltség,fásultság,motiváció hiánya miatt Magán=Nem kíván foglalkozni vele,üzleti érdekből Óvoda mustránk lassan végéhez közeledik.Elegünk lett,belefáradtunk, egyenlőre eredmény=0- Tény,hogy Gorán nem egyszerű eset.-…..
vica néni 2016.04.28 20:47:28
Kedves Beáta!
Óvónő vagyok. Kezdek rájönni, nem e világi. Van a csoportomban hasonló gyerek mint az Öné. Okos, okos, okos nehezen szocializálható - volt-. Másfél, két éve szeretjük egymást és harcolunk hol egymással, hol egymásért. Sajnos vele, csak én tudok "normális" kapcsolatot teremteni. Se a család, se a kollégám. Nagyon megértem Önt és biztatom, harcoljon a gyerekéért. Elejében, kb. 2 hónap, úgyéreztem, hogy megbolondulok, annyira nehéz volt egyedül beszoktatni több mint húsz picikét és ezt a kisgyereket. Azt mondtam, hogy nem fog ki rajtam! Sikerült. Sajnos ez a gondolkodásmód nem jellemző arra a pár kollégára, akin kifogott a gyerek, s rám fogta a saját kudarcát. Nehéz. Minden tiszteletem a többi szülőnek, mert tűrték, hogy megverjék őket, lek...vázzák, gyermeküket harapják, üssék, lökjék. Köszönet, mert elhitték, hogy megoldom. Sikerült, de nincs társam. Minden következetlen felnőtt magatartás visszalépést jelent a munkámban.
A tapasztalatom, hogy a következetes nevelés, az ereszd meg, húzd vissza nevelés, a különleges: MÁS gondolkodásnak teret adva, sikerül az integrálás, sőt a többiek is tanulnak tőle - jókat is -, és megszeretik. Ezeket a gyerekeket nem kell teljesen beállítani a sorba, csak az egyik lábuk legyen bent, már lehet együtt élni velük, s idővel szépen elfogadják a mi életmódunkat, ha mi is adunk nekik engedményeket. Nem könnyű így gondolkozni, de mindenki higgye el, hogy a kisgyereknek is nehéz megérteni a mi korlátokkal teli világunkat. Borzasztóan fontos a feltétel nélküli szeretet. Az óvodásgyermek nem az óvónéniért van, mi vagyunk értük. Nem kell megsértődni az atrocitásokért, gondolkozni kell a megoldáson. Változnunk kell a gyerekekkel, ha nem tesszük, belebukunk a saját munkánkba. Nem lehet mindig arrébb passzolni a problémát, meg kell oldani. Ezt nem tanultuk, de azért tanultunk és tanulunk sokat, hogy legyenek módszereink és legyen... Nem tudom mi visz előre, de még élvezem amit csinálok, pedig több, mint 30 éve vagyok a pályán.
Kívánom, hogy találjanak nálam jobbbat, mert biztos, hogy lehet ezt szuperül is csinálni, én csak biztatom.
Üdvözlettel: Vica néni