Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cartoonguba

29 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először, amikor beültem a moziba egy másik filmre és megláttam az előzetesét a fejem fogva morfondíroztam, hogy már megint egy klasszikusnak az átdolgozása? Persze aztán itthon megnéztem még egyszer azt az előzetest és igen valami megfogott benne, ami miatt rá vettem magam, hogy végül meg fogom…..
Film Árnyak Amerikai bérgyilkos 2017.10.26 12:58:23
Amerikai bérgyilkos egy 2017-es akció-thriller, melyet  Michael Cuesta rendezett. Főszerepben: Dylan O'Brien, Michael Keaton Története: Mitch Rapp (Dylan O'Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt…..
12. ÁLLOMÁNYKEZELÉS Megnyitás, létrehozás Törlés, visszaállítás Másolás, mozgatás Átnevezés, nyomtatás A fájl (állomány) fogalma: Logikailag összefüggő adatok rendezett halmaza, melyek egy közös névvel rendelkeznek. A fájlok általában mágneses adathordozón helyezkednek el. A fájlok tartalma…..
könyvtár fogalma:- Dokumentumok összessége, amelyeket bizonyos szempontok szerint válogattak össze.- Maga az épület vagy a helyiség, ahol ezek a dokumentumok láthatóak- Informatikában: mappák(itt is érvényesül, hogy bizonyos szempontok alapján válogatjuk össze a dokumentumokat)Csoportosítása-…..
Informatika tételek Kódolás 2017.06.18 21:25:03
Fogalma: kódolásnak nevezzük azt a folyamatot, amikor egy jelhalmaz minden elemének valamely szabály szerint egy másik jelhalmaz elméletét feleltetjük meg. A kódolás igen gyakori a hétköznapi életben.Célja: a kódképzésnek számos oka lehet: egyik jelkészletből a kezelhetőség okán egy másikba való…..
Informatika tételek ETIKA ÉS JOG 2017.06.18 21:24:17
TÉMAKÖR ETIKA ÉS JOG Helyi és a távhálózatok etikettje A hálózatok és így az Internet is a résztvevők által önszabályozott rendszer. A követendő szabályok gyűjteményét Netikettnek nevezzük, mely egy szakmai és illemkódex. Arra hívja fel a figyelmet többek között, hogy A levelezés nem…..
Információs technológia felhasználása a mindennapokban.Az információs technológiai forradalom, a kommunikációban végbement forradalmi változások, illetve ezek egymásra gyakorolt hatása átalakította a világunkat. Néhány évtizede még elképzelhetetlen technikai eszközök állnak ma a rendelkezésünkre a…..
Informatika tételek JEL ÉS KÓD 2017.06.13 21:20:04
JelAz információk jelek, jelsorozatok segítségével jutnak el hozzánk. A jeleket 2 csoportba sorolhatjuk:Analóg jelek: időben, térben folytonosak, vagyis bizonyos határok között bármilyen értéket felvehetnek. Pl.: a hang, az analóg órák működése, a keverők, stb.Az információt a jel szintje és…..
Informatika tételek ADATKEZELÉS 2017.06.12 20:54:47
Tömörítés: A meg növekedett adatállomány méretek miatt az adatok hordozhatósága és tárolása (archiválása) gondokat okozott. E gondokat a tömörítő programok kifejlesztésével oldották meg, hogy adataink az eredeti méretüknél kisebb helyet foglaljanak el a háttértárakon. A tömörítés elve: Ismétlődő…..
Informatika tételek Szoftver 2017.06.12 16:26:45
A szoftver a számítógép kézzel nem fogható részeit jelenti. Két nagy fajtája van: programok és a programok működéséhez szükséges adatok. A számítógép hardvere a szoftverek nélkül használhatatlan lenne (és fordítva), így e kettő együtt alkotja a számítógépet. A szoftver készítése szellemi (és…..
Informatika tételek Hardver 2017.06.12 04:20:39
A számítógépes rendszer két alapvető részből áll:Hardver (a fizikai eszközök összessége)Szoftver (a fizikai eszközöket működtető programok összessége) 1.) Hardvera) Alaplap: Kommunikációt biztosítja a hardverek között, különböző csatlakozókkal van ellátva: PS/2, egérnek, billentyűzetnek; PCI,…..
7_Számítógép generációk A számolást segítő eszközök története gyakorlatilag egyidős az emberiség történetével. A számológépekben a 19. század végén kezdték felhasználni az elektromosságot jelátvitelre, valamint átvették a mechanikai alkatrészek szerepét az elektromossággal működő részelemek. Az…..
A tájékoztató eszközök típusai. A tájékoztatás eszközeinek nevezzük azokat a dokumentumokat, melyek a visszakereshetőség érdekében az információt valamilyen szisztematikus rendszerben, elrendezésben tárolják. Ezek nem valók folyamatos olvasásra! A bibliográfia fogalma. A különböző írásos és nem…..
Informatika tételek Könyvtár 2017.06.12 02:35:25
Könyvtárak: A dokumentumok összegyűjtésével, feldolgozásával, rendszerezésével foglalkoznak valamint: biztosítják a dokumentumokhoz való hozzáférést saját állományon kívül más információs forrásokhoz való hozzáférést is lehetővé tesznek alkalmazkodnak a különböző felhasználói igényekhez, s…..
Informatika tételek Böngésző 2017.06.12 02:34:01
 Napjainkban egyre több olyan program áll rendelkezésünkre, amelyekkel weboldalakat érhetünk el vagy tölthetünk le. Ezeket a programokat együttesen böngészőknek nevezzük. Legismertebbek a Microsoft Internet Explorer, a Mozilla Firefox, és rohamosan terjed a Chrome böngésző is. Böngészés az…..
Operációs rendszerek Az operációs rendszer olyan szoftver, amely - alapvetően szükséges a számítógép működtetéséhez - a számítógép bekapcsolásától kikapcsolásáig fut biztosítva a felhasználó számára a géppel történő kommunikációt (kezelőfelület) felügyelve, irányítva (összehangolva) a…..
16. Elektronikus levelezés Elektronikus levelezés fogalma, előnyei, hátrányai Az elektronikus levelezés a legrégebbi Internet-szolgáltatás. Segítségével percek alatt küldhetünk szöveges üzenetet akár egy másik földrészre. Az elektronikus posta (e-mail) olyan rendszer, amelynek segítségével más…..
Informatika tételek Hálózatok 2017.06.12 02:32:03
Az egymással kapcsolatban álló számítógépek számítógépes hálózatot képeznek. A gépek egymáshoz kapcsolása a következő előnyökkel jár:gyorsabb kommunikációt biztosít a felhasználók között (levelezés, online beszélgetés)lehetővé teszik az egyes hardver eszközök (nyomtató, nagy tárolókapacitású…..
Informatika tételek Adatvédelem 2017.06.12 02:30:47
Adatvédelem Egy cég vagy magánszemély valamely rendszerben tárolt, nem publikus adatainak illetéktelen hozzáféréstől való védelmét, valamint a fontos –pl. üzleti jellegű – információk folyamatos rendelkezésre állásának biztosítását adatvédelemnek nevezzük.. Alapja a felhasználók azonosítási és az…..
Na igen, a várva várt film. Amennyire beharangozták, annyira volt...   Kezdeném a hátrányaimmal mozi terén. Sajnos, vagy nem sajnos szinkronosan néztem, de megvan az ok erre is. Alapvetően szoktam szinkronos filmeket nézni, mert a magyar szinkron tényleg az egyik legjobb, de nem mindig adja vissza…..
Informatika tételek Perifériák 2017.06.12 02:24:01
1. Beviteli perifériák: Billentyűzet A PC billentyűzete külön egység, egy kábellel csatlakozik az alaplaphoz. A billentyűzetben lévő 8 bites mikroprocesszor, az Intel 8049 vagy vele kompatibilis típus feladata a billentyűzet kezelése. Ez egy 8 bites számítógép, a CPU-n kívül a tokban 2 KB ROM…..
Napjainkban gyakorta beszélünk a digitális (számítógépes) írástudás képességéről. A digitális (számítógépes) írástudás a számítógép által nyújtott lehetőségek kihasználását jelenti pl. szövegszerkesztő, táblázatkezelő, adatbázis-kezelő és egyéb alkalmazói szoftverek ismeretét, alkalmazását. Az…..
Informatika tételek Kommunikáció 2017.06.12 02:20:07
A kommunikáció az emberi társadalom egyik legfontosabb jelenség. Sokak szerint a nyelv volt az, aminek segítségével az ember kiemelkedett az állatvilágból, képessé vált együttműködésre, a külvilág legyőzésére. A kommunikációmódját a korábbi nemzedékektől tanuljuk. Azt, hogy ki, és hogyan, milyen…..
Nem hívták mindig Wonder Womannek. Valaha ő volt Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnője, aki egy távoli, titkos szigeten, csupa nő között élt. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látta az első férfit. Egy pilóta (Chris Pine) lezuhan…..
A közismereti informatika szóbeli érettségire készülünk s ide rakjuk fel a már kidolgozott tételeinket, ha esetleg neked is szükség lenne rá, akkor nyugodtan nézegesd őket, mentsd le. Vagy, ha ki tudod egészíteni őket, akkor hozzászólásban megteheted. ..