Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EMBERA

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
EMBERA 2016.04.29 09:54:04
@Disztri Bútor: Annak ellenére, hogy a Felház mozgalma JELENLEG még hemzseg a hibáktól... teljesen egyetértek azzal a javaslattal, hogy miként tanácsos ehhez a mozgalomhoz hozzáállni akkor, amikor véleményt formálnánk róla.
Valóban rengeteg a teológiai szakértő, aki ahelyett, hogy kimenne az utcákra, terekre és halászná a vesztébe rohanó tömegből az embereket, inkább napi 24 órában osztja az észt, hogy mit hogyan kellene csinálni.
"Az elmúlt napokban megjelent számos cikkel, véleménynyilvánítással és nyilatkozattal kapcsolatban ezúton leszögezzük, hogy kizárólag azt tekintjük hiteles Felház-álláspontnak, ami az alkalomsorozat három főszervezőjének együttes álláspontjaként vagy valamely hivatalos felületen jelenik meg. Minden…..
EMBERA 2016.04.28 07:16:26
@annamanna: Kedves Annamanna! Nem állt szándékomban vádolni sem és megvédeni sem senkit. Csak nyilvánosan feltettem egy kérdést, majd próbáltam pár szóban (szerinted: elkent blabla) más szemszögből is megvilágítani a dolgokat.
Elgondolkodtam aa hozzászólásodat olvasva, de most sem érzem úgy, hogy bűnt követtem volna el azzal, hogy hozzászóltam a fenti íráshoz.
Ismétlem, én nem védem ezt az új mozgalmat, csak azt nem értem, hogy hirtelen miért kell ennyit foglalkozni velük. Ezzel igazából az ők malmukra hajtja bárki a vizet, aki hirtelen arra a küldetéstudatra ébred, hogy mindenkinek el kell mondania, miről mit gondol az Úr, mi helyes és mi helytelen,
Nekem azzal van egy kis gondom, amikor valakik az Isten ügyvédei akarnak lenni, miközben ezer mérföldről látszik, hogy a saját kis pozíciójukat féltik, amiről esetleg még azt is gondolják, hogy a kitartó, szorgalmas vallásos cselekedeteik jutalmaként kapták...
Az általad példaként felhozott video anyagát megnéztem. Erről sem szeretnék véleményt mondani, mert nincs jogom hozzá, de azt kifejezetten szeretném megemlíteni, hogy a "Vigyázó"- ha jól sejtem- egy olyan gyülekezetbe jár, ahol zárt alkalmakon az általad idetolt video történéseihez hasonló, vagy még furcsább megnyilvánulások történtek. Ez tény... Tehát ha Te az ilyen jelenséget karizmatikus káosznak minősíted, akkor a cikk írója melletti kampányolásod is értelmetlen...De valószínűleg- ha lenne eredeti felvétel róla- Jézus Krisztus démonűzését is idebiggyesztenéd, mint karizmatikus káoszt, amibe való belefulladástól óva intenél mindenkit. Áldott napot!
EMBERA 2016.04.29 08:22:38
@annamanna: ... Nagyon hosszasan és tartalmasan írtál. Köszönöm. Úgy érzem, nem vagyok méltó ekkora, vagy ilyen mértékű odafigyelésre.
Azt hiszem, értem, hogy miről beszélsz...
Én csak ismételni kényszerülök önmagamat: NEM védőbeszédet szándékoztam írni a Felház mellett. Egyszerűen csak felkaptam a fejemet arra, hogy hirtelen miért kell ennyit foglalkozni velük?
Továbbra sem értem, hogy az Igét megfelelően értelmező keresztények közül egyesek miért kell rögtön előálljanak és véleményt formáljanak egy most kibontakozásban lévő mozgalomról?
Én sokáig éltem abban a (lehet, hogy hamis) "szent tűzben", aminek következtében azt gondoltam, hogy én tudom a tutit, jogom van osztani az észt minden Istent kereső embernek, mert tudom a receptet, hogy azt miként kell... Aztán, ahogy teltek az évek és egyre jobban elmélyültem az IGAZSÁG keresésében, ami-ha megismerjük- valóban szabaddá teszi az embert, be kellett látnom, hogy így, emberi testbe zárva és egy parányi kis lény korlátozottságával, nagyon nagy merészség lenne hirtelen felindulásból bármiről is véleményt mondani. Ezért helyezkedem mindig a kivárásra való hajlam és szándék álláspontjára.
Nagyon sok "mozgalmat" láttam, ami rosszul indult, a kezdőkhöz "illő" sántikálással és jó dolog sült ki belőle, míg hasonlóan láttam csodálatosnak ígérkező indulásokat, amelyek kisiklottak...valahol eltévedtek.
Most is azt vallom, hogy nem elegendő "jó pályán" lenni ideig-óráig, hanem Pál szavaival élve a harcot meg kell harcolni, a pályát meg kell futni végig, mert aki "MINDVÉGIG" kitart, az üdvözül. Lehet, hogy annyiban eltérek az "átlagtól", hogy a "harc megharcolása" alatt azt is értem, hogy kellő bölcseséggel csendben maradni is egy nagy harc a saját egonkkal, vagy vélt részigazságaink ismeretében tett hirtelen véleménynyilvánítási szándékunkkal.
Ami a Felházat és a körülötte kialakult "hírözönt" illeti, teljesen jóhiszeműen próbálom megelőlegezni ezeknek a fiataloknak a szándékát, elhiszem nekik/róluk, hogy tiszta szívvel vágynak Isten jelenlétére, Isten erejének megtapasztalására, akkor is ha nem éppen ékesen szólók, vagy "teológiai profik". Valóban érezni, látni lehet pl. Gáspáron az ő vallomása szerint, hogy "fiatal Krisztusban", ezért nem biztos, hogy minden kezdeményezési lépése eléggé megfontolt, de az mindenképpen méltatandó, hogy alkoholizálás és züllés helyett Istenhez hívja a fiatalokat. Hogy a kezdeményezésük által létrejött összejöveteleik hemzsegnek a hibáktól, nem csoda...
Én bízom az Úrban, hogy kellő pillanatban a kegyelem elegendő mértékével el tudja árasztani ezt a mozgalmat és akár helyes útra is terelhető az egész. Kifejezetten örülnék neki, ha ezek a fiatalok felismernék kellő időben, hogy egy kipróbált, sok gyümölcsöt termő szolgálatú vezetőre, tekintélyre van szükségük, aki kellő alázattal és odaadással meg tudja mutatni számukra is az Ige által megszabott irányt, ösvényt tud taposni nekik abban a bozótban, amelyben jelenleg járnak.
Önmagában az nem gond, ha fiatalok ezrei összegyűlnek Istent dicsőíteni. Azt én is összevont szemöldökkel szemlélem, amikor egy keresztény közösségben paráznák és buják kapnak lehetőséget a szolgálatra, miközben vallom, hogy az ilyen embereknek is van helyük egy keresztény közösségben, mert egyébként hogyan térhetnének meg, hogyan hagyhatnák el a bűneiket?
Nem egyszerű ez a történet, ami kibontakozóban van... de azt gondolom, hogy a legjobb hozzáállás az, ha szüntelen imádkozunk Isten kegyelméért és nem egyből a földbe döngöljük azt, aki tenni akar valamit az Úrért...
Rengeteg dolgot tudnék mesélni, ami pro és kontra viszonyulhatna a jelenlegi mozgalomhoz, de ezeknek nem itt van a helyük egy blogos bejegyzés kommentjei között. Ha kapok privát elérhetőséget, folytathatjuk ott...
EMBERA 2016.04.29 08:51:15
@annamanna: Közben megnéztem a Thomas Pastor nevű hozzászólónak írt válaszodba beékelt képeket, videókat...
Hááááát... Ezekről az emberekről nem is tudtam... Arról meg végképp nem tudhattam, hogy kihez-mihez vonzódnak és ezt miként és hol "vállalják" fel...
Valóban nehéz napok elé nézünk az "utolsó időkben"...
Ezek ellenére, vagy mellett továbbra is azt vallom, hogy inkább töltöm az időmet az Ige tanulmányozásával és imádkozással, mint azzal, hogy minden üstökösként, vagy inkább hulló csillagként feltűnő, majd letűnő magamutogatási kényszerben szenvedő személy múltjáról nyomozzak...
Mindenkinek van lehetősége és joga megtérni. Én nem tartom kizártnak, hogy ezek az emberek is meg tudnak térni... Ha valóban megtapasztalják Isten erejét, akkor kétségem nincs afelől, hogy az ilyen emberek élete is megváltozhat.
Ha valóban Jézust követjük mesterünkként, akkor az Ő földi szolgálata során SEHOL nem találkozunk azzal, hogy nyomozott volna, vagy érdeklődött volna bárki múltja felől, aki színe elé állt, vagy akivel találkozott, vagy esetleg lábai elé lökték (parázna asszonyként)... Én inkább olyanokat olvastam, hogy a tanítványai, illetve a farizeusoknak volt ez a fő foglalkozásuk, akik kérdezgették egymás között, hogy "vajon tudja-e a Mester, hogy kicsoda ez az ember?", vagy "ha tudná, hogy ki ez, aki a lábát megkente olajjal"...
Meggyőződésem, hogy Jézus tudta mindenkiről és tudja ma is mindegyikünkről, hogy kicsodák vagyunk, mi van a szívünkben... Csakhogy Ő nem azért jött, hogy kielemezzük a múltat, hanem azért, hogy Új teremtéssé válhassunk Őbenne...
Azért általános tájékozottság szempontjából köszönöm, hogy megosztottad a képeket, videókat... Tudomást vettem ezekről is, de törekszem, hogy semmilyen hatással ne legyenek rám, mert nem azzal akarom az időmet tölteni, hogy ki milyen volt, hanem arról próbálok hitben egy képet kialakítani magamban, hogy ki milyenné válhat, ha megérinti az Úr hatalmas ereje, kenete.