Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ágnes Biri

75 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mészáros Ági 25 éves, (végzettsége szerint is) emberi erőforrás tanácsadó. Elhivatottságának és nyitottságának köszönhetően már több év szakmai tapasztalat áll mögötte. A HR-t és az emberekkel való foglalkozást nem csak munkának, hanem (már most) hivatásnak tekinti. Másfél év Schönherz-es…..
Iskolaszövetkezetünk több szempontból is fontosnak tartja az interjúztatást. Egyrészt, mert szeretnénk megismerni a pozícióinkra jelentkező hallgatókat, hogy képességeiknek és tanulmányaiknak megfelelő lehetőségeket kínálhassunk számukra, másrészt pedig, hogy egy olyan szűrőként funkcionálhassunk,…..
A Schönherz Akadémián belül, a 2016. őszén indult Java EE csoport tagjai számára első alkalommal került megrendezésre egy, a közös projektmunkát megelőző csapatépítő tréning.   Hogy miért volt erre szükség? A “végzett” hallgatók közül szinte minden második diák kiemeli, hogy az egyik legnagyobb…..
Már csak egyet kell aludni ahhoz, hogy hallhassuk a Schönherz Akadémia legfrissebb végzettjeit. Az ingyenes UI képzést októberben nyolcan kezdték el. Különlegesség, hogy a csapatot ezúttal három lány is erősíti. Az informatikus hallgatók egy IT webshopot fejlesztettek a hét hetes projektmunka…..
Pap Dávid 25 éves, informatikus. Tudatosságának, szorgalmának és nyitottságának köszönhetően ma már egy sikeres debreceni IT cég, a Semper Idem főállású programozója. Tanulmányai mellett először egy multi cégnél szerzett tapasztalatokat, majd olyan piacképes tudásra tett szert a Schönherz Akadémia…..
Az őszi állásbörzének ezúttal új helyszín, a Fórum bevásárlóközpont adott otthont november 16-án. A 35 kiállító közt velünk és Supermanünkkel is találkozhattak a kilátogatók a szerdai rendezvényen. Azok az érdeklődők, akik felkeresték standunkat tájékozódhattak aktuális állásajánlatainkról, akik…..
Kilenc fiatal a nyári pihenés helyett a tanulást választotta azzal a céllal, hogy informatikus hallgatókból junior fejlesztőkké váljanak őszre a Schönherz Iskolaszövetkezet ingyenes szakmai képzésének segítségével. A megszerzett tudásukról, tapasztalataikról október 11-én este számoltak be az…..
A szövetkezeti foglalkoztatás kapcsán sokszor merülnek fel a következő kérdések mind a partnerek, mind a hallgatók részéről: Lehet-e levelezős vagy esti tagozatos jogviszonnyal dolgozni? Mikor lehet passzív jogviszonnyal munkát vállalni?  A legjobb módja a fenti kérdések megválaszolásának az, ha…..
Karrier.Neked 5 CV fotó hiba 2016.11.09 01:34:33
Időnként előfordul, hogy olyan önéletrajzokkal találkozunk, amelyeknél nehezen tudunk a fotó kapcsán napirendre térni. Van, hogy a kép alapján nem ismerjük fel a jelöltet, amikor személyes interjúra kerül a sor és olyan is előfordul, hogy a fotó hamis képet fest az interjúzóról (legyen az akár…..
Miért? Iskolaszövetkezetünk számára az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján világossá vált, hogy a felsőoktatási rendszer nem feltétlen tudja lekövetni az aktuális és folyton változó IT piaci trendeket. Hogy közelebb hozzuk a kettőt egymáshoz 2012-ben megalapítottuk a Schönherz Akadémiát, ahol…..
Sokan azt gondolhatjátok, hogy a téma szót sem érdemel. Igaz, DE! Az elmúlt évek tapasztalatai még mindig azt mutatják, hogy ha csak e-mail címek alapján kellene leszűkíteni a jelentkezők körét, igen leegyszerűsödne a HR-esek dolga...
Fotolá Olasz hajótúra 2016.09.25 20:45:21
Június végén egy hetet töltöttünk Olaszország dél-keleti részén, Vieste-ben. Ezúttal sokkal inkább hódoltunk a gasztronómiának, mint a kultúrának. Inkább pihentünk, mint túráztunk. A pont az i-n egy rövid fürdőzéssel egybekötött hajókirándulás volt. A nagyjából húsz kilométeres partszakasz…..
Hétfő után kedden végre biciklizéshez ideális időnk lett. Nem túl meleg és nem túl szeles. Épp amilyennek lennie kell. Nagyjából 40 km-t tekertünk, időnként árkon-bokron keresztül, így nem minden pillanatban éreztem azt, hogy nekem erre igazán szükségem lenne, de miután újra megpillantottam a házunk…..
Augusztus végén adunk még egy hetet magunknak a feltöltődésre, energiagyűjtésre a Balatonon. Ezúttal a Káli-medence közelében pihenünk. Bár az első napunkon az idő nem volt kegyes hozzánk, mi mégis útnak indultunk és kirándultunk egyet a környéken. A balatoni tanúhegyek között vétek lenne kihagyni…..
Fotolá Koppenhága 2016.06.01 15:15:00
2016-06-01Az elmúlt hónapjaim annyira felgyorsultak, hogy beszámolók írására nem jutott időm. A tavasz főként utazásról, ünneplésről és olyan élmények gyűjtéséről szólt, amelyek feldolgozása még mindig folyamatban van. Túráztunk Zakopanéban, sétáltunk a svéd tengerparton és néhány napra Berlint is…..
Fotolá Ágnes tanul 2016.03.13 21:07:00
2016-03-12Ezúttal nem autodidakta módon, hanem profiktól, tanfolyamon. A lehetőséget a Jézuska(resz) ♥ hozta nekem karácsonyi ajándékként. Az első négy alkalommal a fotózás elméleti alapjait vettük át, múlt héten pedig megvolt az első gyakorlati óra is, az éjszakai fotózás. Nagyon jó érzés…..
Fotolá Kitti 2016.01.17 17:24:00
2016-01-17Többen kérdezték már tőlem, hogy embereket miért nem fotózok. A két fő oka, hogy nincs hozzá megfelelő felszerelésem és tudásom. Mindezek ellenére nem szerettem volna nemet mondani Kitti barátném felkérésre, mert én magam is kíváncsi voltam arra, hogy ebből így mit fogunk kihozni.…..
Fotolá Barcelona 2016.01.15 21:32:00
2016-01-15A képek és az emlékek nem túl frissek, de az érzés, amivel eljöttem ebből a városból, az örök és felejthetetlen. Aki sétált már a La Rambla forgatagában vagy falatozott Barcelona egy igazán autentikus tapas bárjában, annak azt hiszem nem is kellene tovább mesélnem.Sosem vágytam korábban…..
2015-12-312015 felejthetetlen év lesz számomra. Gyönyörű helyeken jártam és az emberi kapcsolatok olyan mélységeit tapasztalhattam meg, amelyekért örökké hálás leszek. Örömmel vágok neki az újévnek és csak remélni merem, hogy 2016 is legalább annyi szépet és jót rejt majd magában, mint az…..
Fotolá Barátok. Bor. Ünnep. 2015.12.28 14:16:00
2015-12-27Az ünnepek alkalmával minden szerettünkkel eltöltünk egy kis időt, így a barátainkkal is. Borozgatunk, beszélgetünk, kiengedjük a fáradt gőzt. Ritka alkalom az ilyen, így minden pillanatát élvezzük és megbecsüljük. ..
2015-12-12..
Fotolá Advent előtt 2015.12.01 20:08:00
2015-12-01November számomra az izgatott várakozás és a visszafogott hangolódás hónapja volt. Idén legalábbis. Tavaly nem értettem, hogy miért kell már a hónap elején szemeznünk a sok esetben emberi fogyasztásra alkalmatlan Mikulássereggel. Miért néznek ki úgy az üzletek kirakatai, mintha a…..
2015-11-23A hosszú, napsütéses napok után lassan, de biztosan elérkeztek a hűvös, reggelente ködös - és ahogy Anyukám emlegette - "nemszeretem" napok. Én valóban nem kimondottan szeretem őket, de tudva, hogy hamarosan elkezdhetjük az Ünnepre hangolni a lelkünket és az otthonunkat, valahogy máris…..
Fotolá Egy kis ősz a Mátrából 2015.10.27 20:50:00
2015-10-27Időnként még most is siratom a nyarat, de azt gondolom panaszra semmi okom, hiszen a hosszú hétvégénél ideálisabbat nehezen tudtam volna elképzelni. Kiváló időnk volt. Az erdő közepén pihenhettünk, jókat ettünk-ittunk, csaptunk egy félnapos túrát a Mátrában és mindezt esténként…..
2015-09-10Nem szeretem a hideget. Ennyi és pont. ..