Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kennedymárti

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A bölcs ember előrelátóan cselekszik és felkészíti magát a nehézségekre; az együgyű vakon bolyong és szenvedi a következményeket” (Példabeszédek 22:3 TLB fordítás). Szükségünk van korlátokra, mert elkerülhetetlen, hogy ne adódjanak problémák életünkben, és a korlátok adnak lehetőséget, hogy…..
"Ezután Dániel hazament és tudtára adta a dolgot társainak, Hananjának, Mísáélnak és Azarjának, majd sürgette őket, hogy könyörögjenek irgalomért a menny Istenéhez, hogy e titok miatt ne vesszenek el a babiloni bölcsekkel együtt." (Dániel 2:17-18 NLT fordítás) Isten mindig…..
„Ne igazítsátok magatokat e világ normáihoz, hanem engedjétek, hogy Isten alakítson át titeket értelmetek teljes megújulásával. Akkor tudni fogjátok Isten akaratát.” (Rómaiakhoz írt levél 12:2, GNT fordítás) Két lehetőség van előtted: vagy igazodsz a világ normáihoz,…..
“Bolond, aki magában bízik! De azok, akik Isten bölcsességére támaszkodnak, biztonságban maradnak” (Példabeszédek 28:26 TLB). Bár Isten álmot adott Mózesnek, miszerint az kivezeti Izrael gyermekeit a 400 éve tartó rabszolgaságból, de Mózesen állt a döntés, hogy…..
„Közel van az Úr az összetört szívűekhez és a sebzett lelkűeket megsegíti” (Zsoltárok 34:18 NIV fordítás). Mindannyiunk szívét törték már össze valamilyen módon – talán csalódás, félelem, megaláztatás, visszautasítás vagy gúnyolódás miatt. Mint barátod, azt…..
„Nagy nyereség az istenfélelem megelégedéssel; hiszen semmit sem hoztunk ebbe a világba, így nem is vihetünk el semmit sem abból” (Timóteushoz írt levél 6:6-7 NRSV fordítás). Isten sokkal inkább a jellemed formálásával foglalkozik, mintsem a kényelmeddel. Nem fog javakkal…..
“Maradj a (Jézus) közelében és tanulj a szeretetről. Vizsgáld meg, Krisztus hogy szeretett bennünket. Nem vakmerően, de mégis különlegesen. Nem azért szeretett minket, hogy kapjon valamit cserébe, hanem hogy mindenét odaadja nekünk. Szeress így.” (Efézusbeliekhez írt levél…..
“ ‘Isten ellenszegül annak, aki büszke, de kedvez azoknak, akik alázatosak.’ Add meg magad Istennek!” (Jakab 4:6b-7a, CEV fordítás). Az egyik legcélravezetőbb módja az alázatosság folyamatos gyakorlásának az, ha odaadod a terveid Istennek. Noha általában a következőt…..
“Örüljetek azokkal, akik örülnek, sírjatok azokkal, akik sírnak.” (Rómabeliekhez írt levél 12:15 ESV fordítás) Amikor látjuk, hogy Isten szerető és kegyelmes másokhoz, válaszunk lehet az öröm is, semmint a neheztelés. A szőlőmunkások példázatában épp az…..
“De az Úr az én pártomra állt és megerősített.”(2 Timóteus 4:17, NIV fordítás) A Biblia a következőkre bátorít, amikor a magánnyal próbálunk megbirkózni: Először is, helyezzük a fókuszt mások szükségeire. Választhatjuk azt, hogy mások felé fordítjuk a…..
„Töltsd meg elmédet olyan dolgokkal, ami jó és dicséretreméltó: olyan, ami igaz, nemes, helyes, tiszta, szeretetre- és tiszteletreméltó” (Filippibeliekhez írt levél 4:8, GNT fordítás). Minél többet gondolsz valamire, annál nagyobb uralmat vesz feletted; a Biblia épp ezért…..
„Ha valaki szövetségre lépett Krisztussal, új teremtés lett; a régi elmúlt és egy új jött létre” (2 Korinthusiakhoz írt levél 5:17, GNT fordítás) Tegnap láttuk, hogy végső soron a személyiséged a döntéseiden alapul. Íme öt olyan nyerő választás, ami  befolyással…..
„Legyetek egymással türelmesek, nézzétek el egymás tévedéseit szeretettel” (Efézusiakhoz írt levél 4:2b TLB fordítás). Mindenkinek vannak rossz napjai. Kay tudja, hogy én hetente kétszer érzek így. Ingerlékeny vagyok szombat délután, mert már a másnapi prédikációmra…..
“Azzal, hogy segítitek egymást a teherhordozásban, teljesen betöltitek Krisztus törvényét” (Galatabeliekhez írt levél 6:2 NCV). Amikor nagy csalódásokon megyünk keresztül, a természetes reakciónk az, hogy visszahátrálunk és elzárjuk magunkat a többi embertől. Titkolni…..
“Tegyetek mindent szeretetben” (Korinthusiakhoz írt 1. levél 16:14, TEV fordítás). Pál apostol azt mondja, „Tegyetek mindent szeretetben” (Korinthusiakhoz írt 1. levél, 16:14 TEV fordítás). Nem azt mondja, hogy néhány cselekedetetek legyen szeretetteljes, hanem minden, amit…..
„Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.” (János 8:36 NIV fordítás) A világ a szabadság fogalmát a fegyelmezetlenül élésben határozza meg: „Azt teszek, amit akarok és mindenkinek azt mondok, amit akarok, nem véve figyelembe mások véleményét.”…..
„Az Úr adott nekünk értelmet és lelkiismeretet; nem rejtőzhetünk el saját magunk elől” (Példabeszédek 20:27, TEV fordítás) A legjobb módja a lelkiismeret-furdalás orvoslásának az, hogy beismered, valami bűnt követtél el és bűntudat van benned. Ne temesd el, ne tagadd le…..
 “Nyisd fel szemem, hogy meglássam, milyen csodálatosak tanításaid” (Zsoltárok 119:18, ESV fordítás). Isten Szavának tanulmányozása megváltoztathatja az életedet, amennyiben átülteted gyakorlatba azt, amit megtanulsz általa – viszont minden azzal kezdődik, hogy hajlandó…..
„Isten „újjászült” bennünket az igazság üzenete által” (Jakab 1:18a, NIV fordítás). Isten Igéjét használja arra, hogy egy új fejezetet nyithass az életedben. Isten Igéje nélkül sosem nyerhetnénk megváltást, nem lenne célunk a Menny, nem hallottunk volna Jézus…..
„De [József] nem érintkezett addig feleségével, habár házasok voltak, amíg Mária életet nem adott fiának. És József Jézusnak nevezte el a gyermeket.” (Máté 1:25, NIV fordítás) A mai üzenet szerzője Tom Holladay, aki a Saddleback Gyülekezetben tanít. Sok ember jó abban,…..
„Mindent eltűr, mindig bizakodik, mindig remél, mindenben kitart. Ez a szeretet soha nem fogy el.” (Korinthusiakhoz írt első levél 13:7-8a, NIV fordítás). Isten ereje nélkül nem tudsz úgy szeretni, ahogy Ő teszi, mert az emberi szeretet véges.   Ha úgy érzed, semmi nem éri…..
„Addig folytatódik ez, míg mindannyian elérjük a felnőttkort, ahogyan Krisztus is elérte, és teljesen hasonlóvá nem válunk hozzá” (Efézusiakhoz írt levél 4:13, CEV fordítás). Krisztushoz hasonlóvá válni hosszú és lassú növekedési folyamat. A lelki érettség sem nem…..
„Vessétek le a régi éneteket, ami csalfa vágyakkal van megvesztegetve és változtassatok a viselkedéseteken; mindezek mellett pedig … öltsétek magatokra az új embert, ami Isten hasonlatosságára lett teremtve, valódi igazságban és szentségben.“ (Efézus 4:22b-24, NIV fordítás) Ha hosszan tartó…..
„Ti azonban kiválasztott nép tagjai vagytok, királyi papság, szent nemzet, Isten megkülönböztetett tulajdona, hogy hirdessétek a dicséretét annak, aki kihívott titeket a sötétségből az ő csodálatos világosságába.” (1Pét 2:9, NIV-fordítás) Az emberek nagy része azzal…..
„Bízd rá magadat az Úrra, és várj türelemmel, amíg cselekszik!” (Zsolt 37:7a, GW-fordítás) A legfőbb magyarázat arra, miért törekszünk az állandó megelégedettség érzésére, az az, hogy mindig magyarázatot keresünk az életünk történésére. Dühít minket, hogy Isten nem szolgál semmilyen…..