Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Evice

46 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zene az élet sava-borsa, ellazít, kikapcsol, szórakoztat, és az önkifejezés egyik legjobb eszköze. A filmek és színdarabok hangulatához nagyban hozzájárulnak a szomorú, vagy éppen vidám dallamok, és az is megesik, hogy túlnőnek az alapművön, amihez írták őket. Összeszedtem néhány olyan számot,…..
Evice 2021.09.04 20:08:01
@para_noir: Poszter nem kever semmit: "Ha meghallom valamelyik régi nagy kedvencem a főcímzenéjét, még manapság is rámtör a nosztalgiázhatnék érzése." - ez a felvezető szövegben szerepel a sorozatok főcímzenéje előtt.
Evice 2021.09.04 20:27:50
@kárárámaispj: aki nem ült az MTV előtt naphosszat vagy pl. '95-ben még kicsi volt, esetleg még meg sem született akkoriban, annak nem teljesen világos, hogy melyik klipp kihez tartozott.
Jelenleg a film IMDb-n 6,5-ös, a Posrt.hu-n 8,6-os értékelésen áll. Ebből arra következtetek, hogy rajtam kívül azért még tetszett néhány embernek ez a "szar" (csakhogy szép és ékes megfogalmazásodat idézzem.)
Evice 2021.09.04 20:35:38
@yerico1: a felvetésed jogos, de ez a lista közel sem hivatalos, sőt, teljesen szubjektív.
Pl. "A profi"-ról nekem kapásból beugrik Jean-Paul Belmondo :)
A "Sándor Mátyás" című sorozat nálam eddig kimaradt, de már rajta van a listámon.
Ahogyan a fikció is a valóság bizonyos elemeiből táplálkozik, úgy a különböző animációs filmekben megjelenő karakterek sok esetben élő szereplők rajzolt másai. Legújabb összeállításunkban, olyan híres rajzfilmfigurákat gyűjtöttünk össze, amelyek alkotói valós személyekből inspirálódtak a karakterek…..
A színészmesterség sokak számára jelenti a nagy álmot, azt a hivatást, amivel egy életen át foglalkozni szeretnének. Kívülről nézve nem takar mást, mint könnyű munkával szerzett sok pénzt, és rajongók millióinak feltétel nélküli szeretetét. Más kérdés persze, hogy az imádott sztárt mennyire…..
Sokan kérdezik tőlem, milyen az élet az autoimmun betegséggel. Erről hosszasan lehetne mesélni, de röviden-tömören kifejezve, csak egy “sz” betűs szóval tudnám körülírni. A másik dolog, ami többeket érdekel, és ami bennem is elég gyakran megfordult már, hogy miként lehet így egy párkapcsolatot…..
Amikor az ember megkapja a diagnózist, miszerint gyógyíthatatlan betegséggel áll szemben, nagyon nehéz bármit is mondani. Mindenki másképp dolgozza fel a hírt, de egyvalami talán mindannyiunkban közös: a sokk elkerülhetetlen. Az autoimmun kórképekre (és még néhány más betegségre is) jellemző, hogy…..
Evice 2019.03.18 16:11:35
@Vadzsaripdu: minden tiszteletem a tiéd, mert a történtek ellenére sem adtad fel.
Nálam 3 év sikertelen okfeltárás után jutott eszébe egy orvosnak autoimmun tesztet kérni, azelőtt ment a félrekezelés. Most nem részletezem, milyen panaszaim voltak, a kommentedből ítélve, van róla fogalmad.
Nekem a diagnózis sem hozott megnyugvást (sőt, utána lettem csak igazán ideges), annyit jelentett csak, hogy neve lett a dögnek.
Ellenben úgy gondolom, minden egyes autoimmunos és más krónikus betegségben szenvedő ember, minden egyes nap megvívja a maga harcát, akkor is, ha pontosan tudja, hogy nem fog győzni.
Nekem az önsajnáltatókkal sincs bajom, ha valakinek van oka keseregni, azok az autoimmunosok. Hadd sírjunk már, ha jól esik ;)
Evice 2019.03.19 17:36:19
@Vadzsaripdu: azt nem teljesen értem, ha létező tüneteid vannak, miért nem szentelnek neked egy alaposabb kivizsgálást. Úgy értem, hogy "lehipohonderezni" valakit nagyon könnyű, de ha visszatérő, látható, észlelhető, létező szimptomáid vannak, az nem érne meg néhány vizsgálatot? Odáig oké, hogy legalább annyit tudnak, egyfajta autoimmun, de a tüneteket enyhíteni kéne, ahhoz meg nem mindegy, milyen eredetű kórság alakult ki nálad.
Szerintem a magyarországi orvosok tudásával nincs baj, de az eszközeik meglehetősen szűkösek. Meghát néhányuknál talán a motiváció sem az igazi, de valahol őket is meg lehet érteni.
Mindenesetre őszintén remélem, hogy előbb-utóbb megtalálják a tényleges okát a betegségednek! Jó lenne, ha találnál olyan orvost, aki nem hajtana el azzal, hogy várd meg amíg elmúlik...
Evice 2019.03.20 21:28:09
@Vadzsaripdu: azt hiszem, amit itt leírtál a diagnosztika egy új szintje, ahol a betegnek kell megállapítania a saját betegségét. Nem semmi, amin végigmentél.
Magyarországon talán az is a baj, hogy hiányzik a megfelelő háttér az orvosok továbbképzésére, és a leterheltségük mellett idejük se nagyon lenne mindennek utánajárni. Sajnos.
Pl. vannak olyan területek, ahol több kilométeres körzetben sem lehet immonológus szakorvost találni. Aki van, annál őrült hosszú a várólista.
Új, korszerű terápiákat, gyógykészítményeket nagyon nehézkesen engednek be, most ehhez képest mennyire esélyes, hogy utána mennek egy új tipusú autoimmun betegségnek, inkább nem is megyek bele.
Szívből remélem, hogy hamarosan érkezik a megoldás a problémádra, és legalább a tünetek enyhítésére akad valamilyen használható készítmény.
A mesék világa milliókat varázsol el, nem csak gyerekként, de gyakran felnőttként is odaszögez a képernyő elé. Hajdanán, a 3D-s grafikák kora előtt még, a kézi rajzolók és bábszínészek tehetségét dicsérték e szórakoztató darabok. S mivel egyetlen posztba nem lett volna értelme belezsúfolni minden…..
Evice 2018.09.24 20:55:43
@retrodj: Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy ez is tetszett :) Igyekszem gyakrabban posztolni, de sajnos nincs annyi időm rá, amennyit szeretnék :) :*
Gyakran hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a betegséggel való küzdelem a beteg saját problémája. Ez nem kizárólag az autoimmunosokra igaz, hanem minden olyan kórra, ami folyamatos kezelést és ellenőrzést igényel. Egy szomorú diagnózis nem csak azt keseríti el vagy bosszantja fel, akinek a…..
Evice 2018.07.08 14:14:13
@faPrime: Így van, ez talán az egyik - ha nem a legnehezebb vetülete az ilyen betegségeknek.
Sok jót nem lehet ezekről a kórokról mondani, de hogy megmutatják, ki az igazi barát, az egészen biztos :)
Persze, azokra se lehet követ vetni, akik nem akarják/nem tudják végigcsinálni.

Köszönöm! :D Igazából, valahol a szívem mélyén megnyugodtam, hogy van ,aki igazán mindenre gondol :D

Nálam elég kétesélyes a dolog, de mivel esélyek között szerepel, hogy mindekit túlélek, pozitívan állok a jövőhöz. Másik oldalról viszont kezemben a bakancs-listám, és szépen csinálgatom, biztos ami biztos alapon :D

A hosszútávú betegségnek talán annyi előnye van, hogy idővel mindenki megnyugszik kicsit, és csak akkor aggódnak nagyon, ha valamelyik lelet rosszabbodást mutat, addig kb úgy állnak a dologhoz, mint a szénanáthához :)
Nem vagyok az a típusú nő, aki képes órákon át járni a plázákat, boltról boltra, és kutatni valami után, amiről maga sem tudja, hogy mi is az. Sőt, egyenesen herótom van a bevesárlóközpontoktól, a sok embertől, a szagoktól, a tolakodástól. Nem rohanok újságokból kivágott kuponokkal mindenkin…..
Rengeteg autoimmun betegség van, tipusaik számának szinte se eleje, se vége. Jelenleg csak a leggyakoribbakról esik szó a legtöbb fórumon, holott a kevésbé ismert fajták ugyanúgy megnehezítik a betegek életét. A népszerű kórházsorozatoknak köszönhetően a fanatikusabb nézők, akár már ránézésre is…..
Evice 2018.06.03 13:57:04
@Csucsuksfc: Én mindig fáradt vagyok kicsit, de ki lehet bírni. Heti 3-4 órát biciklizek, és 4 alkalommal futok. Még egyszer sem aludtam el közben, úgyhogy büszke vagyok magamra :D Van olyan étrend, ami esetleg bejött a CU-nál? Remélem hamarosan jobban leszel!
Evice 2018.06.03 14:04:52
@gabcigirl: Őszintén szólva, amikor megkaptam a diagnózist, első kérdésem az volt, hogy fertőző-e, szóval az én műveltésgem is szerénynek volt mondható ebben a témában :D
Nekem muszáj volt anno elmondani a munkahelyen, mert nem volt annyi szabim, ami lefedte volna a kezeléseket, meghát állva elaludtam munka közben. Mára már azért jobb a helyzet :)
Az jó, hogy a közeliek tudnak róla, azt hiszem így könnyebb nekik. Meg talán neked is :)
Evice 2018.06.03 20:46:30
@Koczy: Köszönöm! :) Gondolom, hogy elég sok szervezést igényel aktív időszakban a hétköznapok szervezése. Otthon talán könnyebben elvan az ember, de akkor sem kellemes. "Sima" emésztési problémával sem kellemes, nemhogy egy ilyen "szerető Élettárssal". Az, hogy csak egyetlen egy ember kérdezte meg, hogy jól vagy-e, azért elég szomorú valahol, viszont le a kalappal a lány előtt. Jobbulást kívánok neked! :)
Ha az embert leteríti a lábáról a kór, legyen az egyszerű megfázás, vagy valamilyen súlyos betegség, egyetlen dolog lebeg a szeme előtt: mielőbb meggyógyulni. Minél nehezebb a kezelés és vészesebbek a tünetek, ez a vágyunk annál erősebbé válik. A betegek jóval érzékenyebbé válnak, és bármilyen…..
Evice 2018.04.24 18:30:30
@Serivor: Köszönöm ezt a kommentet! Mielőtt beteg lettem, nekem fel sem tűnt, hogy ennyi "varázsló" van a környezetemben. Ez az orvos-dolog érdekes: én is találkoztam eggyel, aki amikor megtudta, hogy autoimmunos vagyok, olyan szigorú diétát írt elő, hogy szinte mindent kihúzott az étrendemből. Amikor megkérdeztem tőle, hogy tisztában van-e azzal, hogy ezzel a betegséggel böjtölni sem szabad, akkor felhúzta az orrát, és közölte, hogy akkor szedjem a gyógyszereket. 3 hónapig kaptam immunszupresszivet, igen, az gyógyszer volt. Azóta viszont tünetmentes vagyok, és semmilyen bogyót nem szedek.

Türelem kell az ilyen ismerősökhoz, az biztos. Inkább megpróbálom elkerülni őket, ha nem lehet, akkor terelem a témát, ameddig lehet, és azonnal koccolok, amint rákérdeznek: "Minden rendben, bocs de sietek." Aztán odateszik, ahová akarják.
Evice 2018.04.24 18:35:24
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Mondjuk egy megfázásnál senki meg nem győz, hogy az orvos többet tud a kamilla tea - borsmenta tea kombonál. A szklerodermánál viszont inkább maradnék annál, amit az orvos mond.
Evice 2018.05.13 17:38:45
@vackor1: tudom kik "estek be hozzám", nagyjából ismerem a közösséget, nyugi ;) Nálam nyugodtan lehet kommentelni, ismered az álláspontomat: a vélemény az vélemény. Ha olyat írnak, akkor rendet csinálok, de ilyesmire még nemigen volt példa. Szólásszabadság van, hadd szóljanak hozzá a dolgokhoz. Ha egy AI blognál, akkor ott. Nekem ez nem fáj :)

Yepp, majd tanácskozunk! :) :*
Ahogy az előzőekben megírtam, azelőtt rengeteget sportoltam, a mozgás a mindennapjaim részét képezte. A legelső tünetek is edzés közben tűntek fel, és a fáradékonyság, valamint a teljesítőképesség drasztikus csökkenése, sokkal látványosabb volt aktív életmód mellett. Egyre kevesebbet bírtam, és…..
Evice 2018.04.24 18:59:29
@Peetee: Nekem még nem sikerült :) Most éppen jól vagyok, a futás már egész jól megy, de a kezelés előtt iszonyatos volt. A padtól padig séta az utcán, meg a lépcsőzés úgy, hogy minden 10. lépcsőfokra leültem kicsit...Szerintem sokan azt hitték, hogy be vagyok lőve, vagy ilyesmi. Nemrég újra kezdtem a bringázást, úgy érzem, az is sokat segített. Azt hiszem, ezeket a dolgokat csak az értheti, aki benne van. Amúgy, dicséretes, hogy gyalog mész fel a tizedikre, le a kalappal! Én max a negyedik emeletig vagyok kapacitálva...meg hát lusta vagyok :D
Aki van olyan balszerencsés, hogy megnyerjen magának egy autoimmun betegséget, a Dög bármelyik altipusával is akadjon össze, néhány változtatást biztosan meg kell majd ejtenie az idők folyamán. Ez nem jelent minden esetben drasztikus változásokat… De néha igen. Én a sok-sok lehetőség közül a…..
A diagnózis után felállították a kezelés menetét. Bíztam benne, hogy tudnak segíteni, mert a foltjaim úgy égtek, mintha forró olajjal fröcsköltem volna le magam. A karomat nem tudtam a fejem fölé emelni, mert az olyan érzés volt, mintha papírral vágnának végig az oldalamon. A melegtől rosszul…..
Mivel a blogírás egy személyes műfaj, ezért saját példámon keresztül szeretném végig venni, hogyan is fészkeli be magát az ember fejébe a gyanakvás kínzó szelleme. Kezdem az elején: SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem voltam beteg azelőtt. Amíg az osztálytársak otthon feküdtek lázasan, mi négyen, néhány…..
Eme blog célja elsősorban az, hogy egymást segítve kitartást és reményt nyújtsunk azoknak, akik valamilyen autoimmun kórképpel küzdenek. Másodsorban pedig, hogy némi felvilágosítással szolgáljon az érdeklődő hozzátartozók, barátok, ismerősök számára. Nem vagyok egészségügyi dolgozó, de mivel…..
Felnőtt fejjel gyakran hajlamosak vagyunk legyinteni, ha a gyerekek hajmeresztő történetekkel állnak elő, vagy ha nagy ötletektől bezsongva, váltig állítják, hogy tudnak valamit, amit mi nem. Pedig olykor nem árt félszemmel figyelni a csemetéket, mert előfordul, hogy nem a levegőbe beszélnek. Ha…..
Evice 2017.03.29 09:11:20
@retrodj: mindig örömmel tölt, ha tetszett amit írtam
Evice 2017.03.29 20:46:08
@retrodj: lemaradt a smile
Evice 2018.01.15 12:11:22
@retrodj: Nem tudod, milyen jól esik ezt látni :) Remélem lesz még olyan, ami legalább ennyire tetszik majd! :)
A legjobb játékokból kinőni sohasem lehet. Mindegy, hogy kézzel készült, vagy tömegcikk, egy egyszerű pöttyöslabda, vagy éppen logikai fejtörő, kartonból készült társasjáték, vagy online klasszikus. Létezik néhány olyan darab is, amely teljesen az életünk részévé vált, nevét ismerik mindenhol a…..
Evice 2017.12.10 21:53:46
@faPrime: sajnos ma már elég nehézkes felkutatni a Bild Lilli részeit, pedig szívesen olvasgattam volna :) Az '50-es évekhez képest meglepően érett humora volt az alkotóknak :)

A Tetrisen gondolkodtam, de végül nem tudtam olyan érdekesre összehozni a történetet.

Ez vicces, mert a Rubik-kockát az utolsó pillanatban vettem ki a posztból. Sok érdekesség fűződik hozzá, de így is elég hosszú lett ez a rész, úgyhogy kiszedtem. Talán megérne egy teljesen önálló írást. Na, talán majd egyszer :D
Evice 2017.12.12 22:48:17
@vackor1: ...hát, én csak úgy gondolkodom mindenféléről...de kérlek, meg ne vessz! :D
Senki sem néz pornót - ez köztudott és nyilvánvaló -, ám mégis, ez a mostohán kezelt iparág a bevételeket tekintve az egyik legjobban jövedelmező terület. Készült is néhány óvatos felmérés annak kapcsán, mely fajtáira lenne a legnagyobb igény, mely tartalmakra keresnek rá a hölgyek, illetve az…..
Evice 2017.10.25 08:37:33
@venszivar: jaaaa... :D Oké, semmy gond, minden rendben :)))
Evice 2017.10.25 21:13:39
@Berelhetoreklamfelulet: nagyon jó minőségű videókat lehet találni. Itt egy yt-link, ezen meg tudod nézni, kb. milyen felbontásban adja vissza egy jobb minőségű VR szemüveg a képet. Tényleg nem volt túl jó választás a fenti kép, ezért bocs :)
www.youtube.com/watch?v=oaMVEn8Nn88
Evice 2017.10.25 21:20:52
@faPrime: az ördög tudja, nem tudom elengedni a gondolatot, hogy előbb-utóbb a hús-vér színészeket felváltják az animációs figurák. Na, nem most, majd később :) Úgy gondolom, elég sok mindent megoldana, amivel jelenleg gond van.
A felnőttfilmek kedvelőinek manapság semmiféle problémája nem lehet. Korábban, a mozikban nem igazán volt jellemző az erotika megjelenítése, de idővel, mint minden, ez is megváltozott. Noha, filmszínházak már a XIX. században is működtek, az első igazi értelemben vett pornófilmre egészen 1972-ig…..
Evice 2017.10.24 22:50:18
@Billy Hill: tényleg! :D Azért akkoriban jó volt :))))
Evice 2017.10.25 08:12:36
@venszivar: ha a szex stresszoldó hatàsàra gondolsz, az valóban létezik :)
Evice 2017.10.25 20:53:11
@0rdas: ha dobsz egy e-mail címet az evice.nyusziul@gmail.com-ra, szívesen adok pár linket, ahol meg tudod nézni.
A Playboy magazin az egyik legismertebb és legnagyobb példányszámban vásárolt havilap a világon. A márka neve egyet jelent az eleganciával, valamint a szabad és boldog életérzéssel. A nyuszis logót a lap első művészeti szerkesztője, Art Paul alkotta meg. Azért döntött a nyúl mellett, mert szerinte…..
Evice 2017.04.12 21:23:52
@Treff Bubi: jó megfigyelés :) Igazság szerint nem leltem róla olyan képet, amin látni lehetne az ágyékát, Valamilyen módon mindenhol takarásban van.

Néhány modellnél pont az volt kihívás, hogy olyan fotót találjak, ahol a dús szőrzet nem vonja el a figyelmet a szépségükről. Akkoriban nem vették annyira komolyan ezt a problémát :)
Evice 2017.04.12 21:27:40
@Matteo79: véleményem szerint attól, hogy a Playboyhoz csak olyan nők kerülhetnek, akik megfelelnek az adott kor szépségideáljának. Ha valakit beválogatnak, az mindenképpen elismerés.

Sok nő nem bánná, ha megörökítenék egy dögös fotósorozaton, hogy időskorában büszkén nézegethesse, milyen jól nézett ki egykor.
Evice 2017.09.28 20:23:32
@mentolos lecsó: ahogy elnézem, elég hasonló az ízlésünk. Szóval, ha hozzák a 15 tonna követ, szólj, én is aláállok :D
A zene hozzátartozik az életünkhöz, felvidít, elgondolkodtat, kikapcsol. A legtöbb dal természetesen a szerelemről, a vágyakozás édes-keserű tüzéről, a viszonzatlan érzelmek keltette bánatról, és a párkapcsolatok örömeiről vagy éppen nehézségeiről szól. Pedig zenét írni mindenről lehet. A…..
Evice 2017.09.18 20:58:45
@faPrime: köszönöm szépen! :) Mindig öröm látni, ha mást is leköt amit írtam :)

Nekem a Tankcsapda mindig a szívemcsücske lesz, imádtam ezt a számukat is. Ráadásul amikor ez a daluk kijött, már javában nyomattam az egyetemet, úgyhogy több vonalon is megérintett. A postást nagyon sajnáltam, és teljes lelkemből meg tudom érteni miért tette.
Ha jobban belegondolok, belőlem csapnivaló postás válna :D

Gondolkodtam a Lucy in the sky-on is, de azzal kapcsolatban nem jutottam dűlőre. Pont az összeesküvős elméletek miatt - hiába, néha túlgondolom a dolgokat :D

Eric Clapton története nagyon megrázó. Nem is értem, hogy a Tears in heavent hogy kaphatták fel szerelmes dalnak...
Nagyon-nagyon örülök, hogy tetszett! ^_^ Most már igyekszem gyakrabban posztolni :)
Evice 2017.09.21 21:16:42
@faPrime: pont ezen kezdtem el gondolkodni, hogy miért ennyire szomorú a szöveg. Amikor kérdezi, hogy a másik vajon még tudni fogja-e az ő nevét, ha találkoznak a mennyekben. Nekem ez nem tűnt egy tipikus szerelmes-szakítós szövegnek. Ha meghal az, akit szeretsz inkább. Amíg utána nem néztem, én is azt hittem, hogy a szerelméhez írta, mert abból is kikerekedett volna, hogy nem egy szakítós dal, hanem inkább amolyan ima. Amióta viszont ismerem a hátterét, kicsit morbidnak érzem, ha valaki a szerelme jeleként küldi ezt a dalt a párjának.
A mindent uraló számítástechnika elterjedése miatt, mostanság már nem-igen látni kézzel rajzolt mesét a mozikban. Persze érthető, hiszen így a munka egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb. Ennek ellenére, a régi rajzfilmekhez tartozott egy olyan hangulat, ami - szerintem - pótolhatatlan. Talán nem is lenne…..
Evice 2017.06.16 11:05:11
@faPrime: akkor a Nauszikával kezdem :) Szeretem az ilyen természet vs. ember történeteket. Általában az előbbinek szurkolok :)

Ejha! Miyazaki sem tudta elengedni ezt a témát! :D

Igen, de ez néha tényleg megesik az olyanokkal, akik harcművészetet tanulnak. Van egy pont, amikor teljesen fanatikussá válunk, amikor semmi más nem számít, nem tudunk másra gondolni, csak arra, hogy tudunk még jobbak lenni. Aztán rájövünk, hogy nem erről szól a dolog. Lehetsz bármilyen jó, mindig lesz valaki, aki valamilyen formában ügyesebb nálad, és lesz valaki, aki nem érti, hogy ezt vagy azt hogy tudod megcsinálni. Végül megbékélsz, és akkor eléred azt a pontot, hogy a harcművészet nem csak egy hobbi vagy sport, hanem az életed részévé válik, akár a családod. Ha pedig nem tudod gyakorolni, ugyanolyan fájóan hiányzik, mint a szerelem.
Azt hiszem, ezért néztem pislogás nélkül a Z-t. Nagyon is értettem :)))
Evice 2017.06.16 12:41:03
@faPrime: van, akinek kell a visszavonulás-érzése, mert akkor csókolja homlokon a Múzsa :D

Tudom, de mégis...nem tehetek róla, nekem a Z is tetszett. Jó, voltak benne hülye dolgok, de azokkal együtt is szerettem :)

Sajnos, szerkeszteni még én sem tudom a hozzászólásokat, max. moderálni, de azt nem akarom, mert jókat írsz, másrészt elvből nem törlök, csak ha valaki nagyon kihúzza a gyufát :)
Evice 2017.06.18 21:23:13
@vackor1: Szívesen, Vackor :))) A Kis csavargó mindenkié lehetett volna, kevés ekkora baklövést tudnék mondani a filmtörténetben, mint a fent említett cserét -_-
Örülök, hogy tetszett, és ne aggódj! Imádom a rajzfilmeket, nem vagy egyedül! :D
Az emberi lét nem egyszerű, de kemény munkával, szorgalommal, és persze nagy rakás szerencsével elérhetjük céljainkat. Ez az alapeset. Azonban olykor előfordulhatnak olyan tényezők, amelyek gyermekkorban nagyban hátráltathatják a fejlődést, megkeserítik a mindennapokat, és egészen más utakra vihetik…..
Evice 2017.06.01 17:13:54
@Gazz: moderáltam. Elnézést a kellemetlenségért! El kellett intéznem pár dolgot, nem láttam az új kommenteket.
Evice 2017.06.01 17:28:11
@faPrime: hm-hm...pedig mindennek ugyanazon az oldalon kell lennie, hacsak nem szoktattak át egyikről a másikra. Így van rá némi esély, hogy keresztdominancia alakult ki nálad :)
Bocs, és remélem nem rémültél meg nagyon :))) Welcome to Club! :D

Ha érdekel bővebben, itt találsz róla infót :):
mindennapokoromei.blog.hu/2016/08/20/keresztdominancia_nem_tudja_a_jobb_kez_hogy_mit_csinal_a_bal
Evice 2017.06.01 17:40:44
@Comte de Gippaud: hű, wow! :D Ez már nem egyszerű szinesztézia, hanem szuperképesség :D
A ‘90-es évektől rengeteg hihetetlenül jó dolgot kaptunk. A jellegzetes öltözködésen és hajviseleten túl, a fantasztikus filmeken át, az első mobiltelefonok és a világháló megjelenéséig minden mély nyomot hagyott azokban, akik akkor élték a tinédzserkorukat. A zeneipart tekintve ugyancsak jól el…..
Evice 2017.05.25 21:35:44
@vackor1: igen, nagyon szeretem :)))
Inkább úgy mondanám, hogy próbálkozom, de az esetek többségében kudarcot vallok :D

Így van megbeszéltük, és nyugodtan, nálam meg lehet osztani az érdekes/értelmes posztokat :)

Kössz, neked is! :D
Evice 2017.05.31 12:11:44
@faPrime: ezzel nem vitatkozom :D

Köszi :)
Nekem a '80-as nem annyira maradt meg, persze később pótoltam, de az már amolyan utólagos életérzés :)
Egyszer mintha olvastam volna valahol, hogy az N'sync-et kifejezetten Timberlake miatt dobták össze, azzal a céllal, hogy így könnyebben befutassák. Sajnos, sehogy sem sikerült visszakeresnem azt a cikket, forrás nélül viszont nem mertem betenni a posztba.
Robbie Williamsnél nyilván nem erről volt szó, mert ő elég sértődötten lépett ki az együttesből. Őt szólóban nagyon szeretem.
Kössz, a tippet, meg fogom nézni a filmet :)
Eredetileg Mark Wahlberg is alapító tagja volt a NKOTB-nak, csak mielőtt befutottak, kivált. Nekem színészként sem jön be különösebben, de hét ízlések és pofonok, különbözőek :)))
Evice 2017.06.01 14:17:26
@faPrime: hm...na jól van, lehet, hogy hétvégén nekiesek :D Ha még Timberlake sem vágta, holott játszott benne, akkor elég reménytelennek látszik a helyzetem :))))
Majd megírom milyen volt :)
A genetika napjaink egyik legizgalmasabb tudományterülete. Próbáljuk feltárni a kromoszómákba rejtett titkokat - több-kevesebb sikerrel. Nem véletlen, hogy a génsebészet fejlesztése óriási figyelmet kap, hiszen ezzel az eljárással számos betegség kialakulása megelőzhető lenne. Ez a terület azonban…..
Evice 2017.02.21 23:13:28
@$pi$: rendben, minden világos :) Ez egy nagyon jó téma, örülök, hogy másokat is megmozgat :)
Talán azért nem lesz mutáns a leszármazott, mert egy idő után minden normáltól eltérő tulajdonság megszokottá válik. Úgy mint pl. a kék szemszín, vagy a balkezesség. Persze ehhez nyilván nem elég 2 generáció, csak úgy vélem, valami ilyesmi állhat a dolog hátterében.
Evice 2017.02.22 20:46:32
@jones5555: köszönöm! :)
Evice 2017.05.24 21:25:33
@Sid89: Szia! Bocsánat amiért ilyen sokáig tartott :/ Szóval, rákerestem néhány helyen, és arra jutottam, hogy igazából lehetséges, hogy valakinek kevert hajszíne legyen. Egyrészt mert nekem is több árnyalatú (és természetes :)):), másrészt az angol nyelvű wikipedia oldalon elég részletesen elmagyarázzák, hogyan alakulnak ki a különböző hajszínek. Átküldöm neked a linklistát, amiket böngésztem. Illteve találtam egy jó kalkulátort, amivel el lehet szórakozni, meg tudod nézni, hogy leendő utódod milyen tulajdonságokat örökölhet tőled :)
Linkek: listmoz.com/#B2KVpBrHB6n3rfsx
Kalkulátor: dna.frieger.com/calc-quick.php