Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cigájajuh

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          "London iszlamizálódik, ennek pedig immár választási győzelemben kifejezhető bizonyítéka is van (Borbás Barna, Heti Válasz) "          Sajid Javid konzervatív miniszter tweetben üdvözölte a kiváló emberi jogi jogász munkáspárti Sadiq Khan-t, mint egyik pakisztáni buszsofőr gyereke a…..
cigájajuh 2016.05.09 00:03:55
@jotunder: Jó, de itt kőkemény arányokról van szó. Ilyenek, hogy 10% kövezni akar. Ez nem social conservative, ez kőkemény sötét középkor! Meg mekkora % fogad még el hasonlókat, nézd már meg! Elképesztő nézetek, elképesztő számok. És Nagy-Britanniáról van szó,nem Magyarországról! Bennem sokáig élt az a kép, hogy a muszlimok túlnyomó többsége integrálódott, és akik ilyeneket vallanak, azok elszigetelve élnek a banlieuekban. Aztán egyre jöttek az ilyen és hasonló riasztó adatok. És egy szép napon meghozta a digitális postás az aznapi Timest, és ez a sokkoló felmérés volt benne, ami minden illúziómat eloszlatta. És persze, Magyarországon tök más a helyzet. Nemcsak arról van szó, hogy az itteni nézetek milyenek, vagy milyenek nem, de arról is, hogy itt elég kevés a muszlim. Viszont Nagy-Britanniában attól még ijesztőek ezek a számok. És ezen se kéne viccelődni, hogy itt nem botlasz muszlimba! Mert a nyakló nélküli bevándorlás nem egy vidám dolog. Pont a fentiek miatt, egy brithez hasonló, pontrendszeres cuccal beleférne X migráns, akár muszlim is, meg be is lehetne fogadni valamennyi menekültet. Már csak azért is, hogy rendezetten menjen végbe a dolog, ne röszkésen. Viszont az szerintem egy reális concern és jogos óhaj, hogy itt ne alakuljon ki párhuzamos társadalom, és ezért legyen korlátja a bevándorlásnak. És erre jöhet, hogy ide úgyse akar jönni senki, de épp arról van szó: azok közül aki tényleg akar, az jöjjön már, ha muszlim, ha zoroasztriánus, ha akármi, akik mondjuk itteni hiányszakmákban tudnak dolgozni, meg úgy általában, akiket mi szeretnénk! Mert ha csak egy valaki akar, akkor se mindegy, hogy ki az. Én igazából csak a brit muszlimok integrációjából indultam, de csak kilyukadtam ide. Igazából nagyon elegem van belőle, hogy nem lehet a magyarországi bevándorlás kérdéséről rendesen beszélni. Hogy mondjuk érvek meg számok. Nem az, hogy ide a kutya nem akar jönni, mert blabla, mert az én itt élő török, kínai, szír, indiai, üzbég, libanoni, francia, venezuelai, német, holland, angol ismerőseim, hát azok nagyon nem kutyák! Meg az se, hogy ha vannak félelmeid a kérdéssel kapcsolatban, és nem tartod a határvédelmet eicgmanni ármánynak akkor nácista vagy. De az se, hogy, ha szerinted nem félelmetes a valódi szír agykutató, és nem lőnél a migrik közé, ne adj isten valamennyit be is fogadnál, akkor te el akarod veszejteni Szűz Mária országát!
   "  Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik." (Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a huszonegyedik század elején)      A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és…..
cigájajuh 2016.05.05 19:54:44
@csársz: Nem is érdekel.
cigájajuh 2016.05.05 20:32:10
@csársz: Véleményem a kambodzsai belpolitikáról is van, sőt képzeld, még a madárpókok nemi életéről is. Mindkettőbe együtt és külön-külön annyira szólok bele,mint a melegek házasságába...
cigájajuh 2016.05.05 23:15:59
@csársz: De igen írtam. Hasonló témában. Pölö ma adtam elő Indonézia világpolitikai helyzetéről. Pedig ahhoz nem értek, nincs róla véleményem, és nem értek hozzá...
     "Régen a király osztogatta a nemesleveleket és a vagyont, most a kormányzó párt vezetői? Ha ez van, akkor ez nem is rossz. (Skrabski Fruzsina)"        Ha ez van, akkor ez nem is rossz.  Régen Ludovico Sforza támogatta Leonardo da Vinci-t, ma Matolcsy György támogatja Matolcsy Györgyöt. Ha…..
cigájajuh 2016.04.30 20:35:17
@csársz: A focis hasonlat pont engem támaszt alá. Hol jobb a foci: Angliában, vagy Ukrajnában? És mégis! Hol játszanál profiként szívesebben: egy angol falu hétvégi csapatában, vagy a Dinamo Kijevben?
cigájajuh 2016.05.01 14:49:55
@csársz: Viszont fizetést és eredményeket többet érsz el egy nagy ukrán csapatnál, mint egy szar és kicsi angolnál. Vagy akkor legyen svájci megye 3 vs Belgrádi Vörös Csillag:)
Tökmindegy. Mondhattam volna azt is, hogy lennék inkább egyetemi tanár Hararében, mint koldus Monte Carlóban. A lényeg a mondanivaló, nem a hasonlat,pláne nem az angol foci helyzete az ukránéhoz képest.
A mondanivalóm pedig egyszerű. Abból a szempontból, amit én hoztam igenis lehet, sőt kell mazsolázni! Az én szempontom ugyanis az, hogy nem kell mindig országokban gondolkodni. Miért legyen az identitásom legfőbb része az állampolgárságom? A mai világban már ebből a szempontból nem sokat számít, hogy melyik állam polgára vagy. Oda mész, akkor, és akkor jössz vissza, amikor akarsz. Ha élsz valahol, ott is azzal barátkozol, azzal töltesz időt, azzal működsz együtt, akivel akarsz. A mai világban az, hogy valami a hazád, az a személyes kis életkéd szempontjából semmi. Én ráadásul német nemzetiségű vagyok, maximum most épp egy Magyarország nevű helyen élek...
cigájajuh 2016.05.01 22:44:34
@csársz: Valóban elbeszélünk egymás mellett. Te a hazához való hűségről beszélsz. Tehát a hazáról, mint politikai egységről. Én meg a szűkebb közösségemről. Egy biztos: a szűkebb "hazám" (a régi magyarban a patria jelentette a vidéket is, ahol élsz) akár társas, akár földrajzi értelemben vett közösségem NEM lábszagú. A politikai hazám tőlem aztán lehet hígfosszagú is. Mármint ne legyen, de arról nem tudok nyiltatkozni...
   A 444.hu megtalálta Koncz Katalin ny.egyetemi tanár, intézetvezető Corvinus egy érdekes cikkét a Magyar Tudományban. Vicces. Koncz Katalin természetesen úgy lett egyetemi tanár a Corvinus-on, hogy semmiféle komolyan vehető tudományos munkássága nem volt, ez kezd valamiféle motívum lenni,  de…..