Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Christophe Szabo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
Christophe Szabo 2016.04.23 22:01:07
Bar kulfoldrol irok (2007ben jottem ki Isten vezetese alapjan) a Hit Gyulekezete tagja vagyok 1989 ota, vallalom halaval es orommel. Messzibol, az eddig irottak, lattottak es hallottak alapjan, felhivnam a figyelmet arra, hogy vilagi forrasbol meritve megitelni egy szellemi kezdemenyezest, nonszens. Mindig ott van a cinizmus, a rosszmajusag, a feltelezgetes...

Az Adam velemenyetol es elkepzelesetol eltero dolgokat mond a 3 "alapito" tag. A megszentelodes, az o ember maradektalan kiolese fontossagat emeltek ki. Tovabba beszeltek arrol hogy ugy hivtak meg embereket hogy tudtak szukseguk van, talalkozni Istennel illetve visszaterni Istenhez, azaz "teritesi" szandekkal. Orban Gaspar, 1 es fel eves keresztenynek vallja magat, holott 20 evig volt reformatus. Ezzel nyivanvalova teszik, tudjak mi a megteres, es hogy nem nyamnyila elvtelen osszeborulasrol van szo.

A hit gyulekezete kezdetben is nyitott volt mindenfelol erkezo emberekre. Perse ez nem jelentette azt hogy mindegy mit csinalnak az emberek.
Ismerek egy testvernot aki a kezdetekben tert meg, ott. Jehova tanubol, atcsapott valami gurus tarsasgba. Elment Budaorsre, akart vitatkozni a Bibiarol, azt mondtak neki "elobb dicserjuk az Urat". Na most, ez jelentett e okumenizmust ? Merthogy o is igyekezte a dalokat enkelni - de nyilvan tudjuk nem szellemben es igazsagban tortent akkor. Nem volt okumenizmus. Abbol derul ki hogy nem, hogy az illetonek nem is adodott lehetose vitatkozni a kovetkezo 3 napban mert a Szent Szellem ugy megerintette mint annak idejen Sault, hogy nem tudott felkellni a foldrol 3 napig. Mondott e neki valamit, felvilagositotta e barki is, mi helyes es mi nem az Isten keresenek modjaban ? Nem. De Isten bizony megtert, ujjaszuletett es maig erosen all az Urban. Nos, a mindenkori ebredesekkel egyutt jart ez a fajta dimenzioja a Szent Szellem meggyozo munkajanak. Most akkor mindenkeppen kontrollalni kell mindent vagy hadjuk Istent cselekedni ahogyan O akar ?
Vannak alapelvek, szellemi torvenyek, igen, de ideje van a szolasnak es a csendben maradasnak is. A Szent Szellem vezetesenek ebben oriasi szerepe van. Azt is tudni kell, hogy nem mindenkinek dolga a igehirdetes es a tanitas. Becsulom ezekben a fiatalokban hogy nem lepnek onkenyesen ezekbe a szolgalatba, csak Istent keresik es masokat erre batoritanak.
Az hogy nincs igehirdetes es nincs egyhazi kiprobalt felelos szemely tekintelye alatt az egesz, tobb mint valoszinu csak a kezdemenyezes friss voltabol ered. Igy volt ez a Hit Gyulekezete eseteben is. Jo visszaemlekezni (marmint akire vonatkozik) honnan jottunk ;-)

Az hogy nem konzultal 3 fiatal a gyulekezetek vezetoivel, nem gondolnam hogy rosz szandekbol vagy sismlissegbol szarmazna ; 20 eves fiatal nem feltetlenul gondol erre. A bolcsesseg idovel alakul ki az emberben...

Ami Gaspar hirnevet illeti, nem gondolom hogy gond lenne (azaz nem latok benne marketing elemet), Istentol van meg a hirnev is, es O bizony hasznalja is.