Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marianna Herbák

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
Marianna Herbák 2016.04.23 10:35:52
Kevés információm van a Felházról egyenlőre, de ehhez a cikkhez lenne hozzáfűznivalóm. Nincs értelme szavakon lovagolni. Nyilván a gyümölcsök fogják eldönteni, ezt a kezdeményezést. De addig is legyünk óvatosak. Itt most arról szól a vita, Istenfélelem, vagy Istenszeretet? Ezek megférnek egymás mellett. Itt a cikkben az Istenfélelem védelméről van szó, és arról vannak igék felsorolva. Engem az döbbentett meg, olvasáskor, hogy Istenszeretetről sokkal
több igét fel lehet sorolni. !!!!!! Úgy gondolom, ezeken nem kell vitázni, mivel a kettő szorosan együtt van. Aki szereti Istent, az nyilván féli is, és fordítva is. Az, hogy melyik egyház mikor mire teszi a hangsúlyt az időszakonként változott eddig is a történelemben. Minden azon múlik, hogy Istennek mi a terve ezekre az időkre. A bűnösökről az a véleményem, ha valaki megtapasztalja Isten szeretetét, az igyekszik elhagyni a bűneit, Isten pedig segít ebben neki. Hiszen ha valakit szeretünk, annak nem akarunk ártani. Úgy hallottam egy riportban amit a vezetőkkel készítettek, hogy mindenkit arra szólítanak fel, hogy épüljönek be gyülekezetekbe. Ott kapnak igei táplálékot, pásztorlást, hogy elinduljanak a megigazolás útján. Én úgy gondolom, hogy a hibák keresése helyett inkább imádkozzunk értük is!! Hiszen nincs tökéletes egyház se, csoport se még. Mindenütt van jó is rossz is. Itt az arányokon van a hangsúly. Sok tisztaszívű fiatalt látok én közöttük, és ha Isten ott van, akkor bízzuk rá, hogy helyre teszi ami neki nem tetszik.