Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Idet

0 bejegyzést írt és 4699 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma. Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta. Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet…..
Idet 2012.05.25 07:12:04
@Ralph Cifaretto: Igazad van. A dolog ott kezdődik, hogy felelősségtudat, tartás, elvek híján, divatból, puszta ösztöntől vezérelve szexelnek nagyon sokan. Így aztán a nők és az esetleges "következmény" tárgyiasulnak; a szex úgy szükséglet, mint mondjuk a lecsó.
Nincs követhető magatartási példa, nevelés (az otthonira gondolok), amit a tinik például alapul vehetnének. A szeretkezés nem cukorka, amit az ember azért kap be, mert épp az van kéznél jó közérzet keltése céljából.
Tabletta: beveszi, két napig él azzal a tudattal, hogy a magzata csendben fuldoklik odabent, megint tabletta, vár a görcsökre és a vérzésre. Míg a méh "kiürül". Gyönyörű ige. Rávilágít, hogyan vélekedünk a világról általában és az emberről különösen. Kiürül, mint a vizelet, a bélsár és egyéb szekrétumok. Ez miért humánusabb a műtétnél? Legalább ne hazudjunk már egymás szemébe,és főleg ne magunknak.
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
Idet 2012.04.27 10:24:56
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Alább írtam, hogy a bejegyzőnek igaza van.
A "különbség" nem azt jelenti, hogy a paradicsom- és tűzifalopás megbocsátható.
Idet 2012.04.27 10:27:21
@belekotty: Tényleg van 7 kutyád, nagytestű? Talán az etetési gondjaid megoldódnának, ha hagynád beszivárogni a lopókat...
Idet 2012.04.27 10:56:19
@belekotty: Na, ez igaz. Milyen fajták? Mindenféle kutyát kedvelek.
Fotó: Hampage. Nem túlzok, ha azt mondom a legszebb villamosmegállók egyike az 58-as egykori megállója a Zugligeti úton. Igaz egykor nem állomásnak, hanem végállomásnak épült, s nem is villamosoknak, hanem lóvonatoknak (igen, így hívták őket). Aztán 77-ben megszűnt a…..
A szerző közgazdász, az MTA kutatója  A magyar népesség jelentős hányada úgy érzi, rosszul él. A szegénység mérésével foglalkozó európai statisztikák alapján úgy tűnik, nem is nagyon téved ebben: az Eurostat idén februárban közzétett adatai szerint…..
Idet 2012.04.24 09:05:08
@hattyú: Gondolod, hogy egy német állampolgárságú, de török köztisztasági dolgozó gyereke ugyanazon eséllyel indul, mint, mondjuk egy Siemens nem csúcs, csak középmenedzser gyereke?
Idet 2012.04.24 09:11:27
@AlbaZen: Azért nem minden 50-es hülye, nosztalgiázó kádárista. Vannak még köztünk viszonylag normálisak is, ne tessék sommásan ítélkezni egy egész korosztály felett, pláne, hogy a kádárizmust nem magunk választottuk. Arról sem beszélve, hogy a rendszer lebontásában - amennyire sikerült - mi is jócskán részt vettünk. Nem futotta többre. Tudod, élni is kellett, meg túlélni, meg családról gondoskodni, az összes ilyen hátráltató dolog.
Elég jól el lehet úgy éldegélni e kies honban, hogy még csak nem is találkozik az ember fia/lánya ilyesmivel. Sőt, a nők úgynevezett hátrányos helyzetét sem kell feltétlen észrevenni. Eddigi egyik munkahelyemen sem kerestem kevesebbet, mint férfikollégáim (bár a rádióban épp a…..
Idet 2012.04.23 09:45:03
@whale: Ide figyelj, Ámbrás, a nőknek az a bajuk az "eltarott, élősködő léttel", hogy adott esetben kiszolgáltatottá válnak és elveszítik az önállóságukat, a szuverenitásukat. Az én anyám egész életében "élősdi" volt, vezetett egy nagy háztartást, amibe orvosi rendelő, két nagyapa, egy gyerek és egy kert is beletartozott. Meg a férje, ugye. Az apám pontosan tudta, hogy az egész verkli nem menne anyám nélkül, látta, mennyit dolgozik, de még ő is elmérte néha az orrát, és célozgatott az "eltartott" mivoltra.
Kedves Ámbrásom, ha a nőket nem az érzelmeik vezérelnék, régen rossz lenne. Már úgy értem, valódi érzelmek, nem érzelmi zsarolás vagy efféle vagy az önismeret-hiány.
Én is kiáb-rándultam!:))))
Idet 2012.04.23 14:06:54
@whale: Én nem háborgok, csak megállapítom.
Semmi 19. sz., de legyen ez az életmód VÁLASZTHATÓ.
Na most, ha egy nő a HTB munkát választja, mégpedig a férjével egyetértésben, mi a ménkűnek kellene saját külön egzisztenciát teremtenie? Akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Háztartás-gyereknevelés-férjsegítés nem munka, mi? Nem, mert nem fizetnek érte, nem jár nyugdíj és betegbiztosítás sem, mint az irodai körmölőknek.
Egy házassági szerződés persze kell, mert minden változik, és férjnek-feleségnek egyaránt biztosítania kell magát.
A fenti képet a mátyásföldi Erzsébetligetben lőttem.Elsőre furcsa, hogy mit keres vagy 3-4 méter magasan egy földről olvashatatlan szöveg a fán. Nos íme a megfejtés: Persze jogosnak tűnhet a kérdés, hogy egy ilyen tábla nem okoz e még nagyobb forgalmat a…..
Idet 2012.04.23 09:21:30
@neoteny: Inkább mérges volt, mint depis. Állandóan próbálkozott, hogy leszedje. Ez még gyerekkoromban történt, kertes házban laktunk.
Sok egeret fogott még, később pedig, a szenior macsekkal karöltve, patkányt is;terítéket csináltak a konyhaajtó előtt. Anyám jött ki reggel, akkorát visított, mint a gőzmozdony. Na, EZ viszont ártott az önbizalmunknak: A "derékcicajócica+simogatás+jutalomtej" helyett fülhasogatás?! Teljes egy napig duzzogtak...
Idet 2012.04.23 10:18:31
@barli: Nagyon ronda, és veszélyes is. Szögesdrótot inkább ne...
Idet 2012.04.23 10:23:30
@neoteny: Tanultam belőle, mert amikor a Balatonnál a cicám két pockot, egy cickányt és egy vakondot prezentált a nappaliba, el voltam ragadtatva... csak arról kellett lebeszélni őfelségét, hogy mindezt az ágyamban fogyassza el. Mit mondjak, felhúzta az orrát...:))
A múlt héten lezajlott a Coachella fesztivál első hétvégéje. A következőre sem kell sokat várni, két nap múlva újra indul a buli. Egyébként nem lehet rossz móka. Már csak azért sem, mert jópár világhírű arc is felbukkan a résztvevők között a prémiumnak nevezett…..
Idet 2012.04.19 12:48:06
@kerecsen2010: Sztem pont így jó, ahogy van. Nem gusztusos a kigyúrt vezérbika-alkat, kidagadó erekkel meg izomkötegekkel. Annyira izmos, amennyire kell. Nagyon helyes kölyök!
Idet 2012.04.19 12:49:37
@Anders Behring Breivik: Az eszed tokja meleg, te Utöya-manó!
  „Bemászok ablakon, kimászok kulcslyukon, Előttem tágul az akadály, Figaro remekül viszi az ügyeket, Figarót veheted, hívhatod, viheted, A munka szépen megy a kezében, Ő megcsinálja, te meg csak állj! Mert előtte tágul az akadály!” Gioacchino Rossini/Cesare…..
  Miért is nem bírjuk a vasúti járatritkításokat? Mert azt gondoljuk, hogy a vasút gyors, pontos és környezetbarát. A cél valóban ez lenne, de a magyar valóság ettől igen távol áll: a tegnapelőtt megszüntetett járatok döntő többsége dízelüzemű, a…..
Idet 2012.04.17 11:26:40
@Szaki Danee: És beljebb kellene vinni a Balaton partjától. Hely volna rá, de pénz nincs. Még egy sínpár is kellene, szerintem, mert így nem kellene pl. Csajágon várakozni az ellenvonatra. De hát, a pénz, ugye...

Más: a Veszprém-Győr vonal olyan csodaszép, hogy jobban kellene forszírozni a turisztikai kihasználhatóságát. A mókusok bekandikálnak az ablakon, magam láttam...
Idet 2012.04.17 11:36:03
@Mária: Sokuk besegít a családnak a gyerekek hozás-vivésével; elviszik a gyerekeket haza egy kicsit, aztán hozzák vissza Pestre. Sokat utazom a Bp.-B.csaba viszonylaton, ott látom ezt a jelenséget. A saját gyerekemmel is így volt anno... Jó, ez apróság, de ne verjünk le mindent a nyugdíjasokon, igazad van!
Idet 2012.04.17 11:40:55
@RowiwClub: Életedben nem vitt nagyanyád haza vidékre, mi? Se a gyerekedet iskolába? Csak ül a radiátor mellett, és élősködik rajtad, ugye?
A Fidesz elnökségének döntése értelmében szinte biztosan Áder János lesz Schmitt Pál utóda. Most nem akarunk azon lamentálni, hogy mennyire lesz pártok feletti, ha kb. öt évet dolgozott a politikán kívül és huszonkettőt Fidesz képviselőként. Legalábbis félő, hogy Schmitthez…..
Idet 2012.04.16 08:20:32
@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Nem egészen ugyanazt jelentik, sőt a "bugris" pejoratívabb.
Idet 2012.04.16 08:24:15
@pocaklakó minimanó: Na, ezt nem ismerem. Mi az a füstszűrős sapka?!
Úgy egyebekben meg egyetértek veled.
Idet 2012.04.16 11:36:17
@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: a Bulgáriából elterjedt eretnekségek (katarok, albigensek) képviselőinek neve az ófranciában: "bulgarus, boulgre, bougre", ekkor eretnek, hitszegőt jelentett, a németbe már kissé enyhébb jelentéstartalommal került: "Buger" paraszt, tökfilkó, bunkó. A magyar nyelvbe is innen származott át, ugyanilyen jelentéstartalommal. Arra, hogy bulgár, már a kutya sem emlékezett.
Kurtz Ezredesnek (is) szeretettel. /Nagyra értékeli a jószándékot, de ő már kangoo- és zumbaórákra jár, ráadásul lúgosító-elválasztós-90 napos diétán van - M.T./   Brother Love      Én mondom neked, hülyeség ez a gyúrás! Szevasz apám, mi van veled? Te még…..
A Jobbik úgy látszik mindenáron be akarja bizonyítani, hogy valóban egy náci párt: a múlt héten egy heveny tiszaeszlározással csaptak bele a lecsóba, most pedig nemes egyszerűséggel megbüntetnék a melegeket, ha élni kívánnának a szólás- és a gyülekezés jogával, mert az…..
Idet 2012.04.12 08:20:11
@Szabó Zoltán fél évet kapott: Gratula, nagyon jó fordítás!
Idet 2012.04.12 08:36:28
@Kusics Iván: "alapvető biológiai megfigyelés", és mi van az ógörög társadalommal? Nem mondhatni, hogy túl voltak népesedve.
Ésszerű viselkedésnek tartották, a nőkkel való kapcsolat a gyermeknemzést, a családot szolgálta, a fiúszerelem pedig egyfajta intellektuális kapcsolatot, a művészet és a tudomány hogy úgy mondjam nyugodt művelését.
Mindig nevetnem kell, amikor a "plátói szerelem"-ről mint testiség nélküli, romantikus kapcsolatról beszélnek - f férfi és nő között. Hát, ez éppen nem az...
Félreértés ne essék, nem pártolom a dolgot, különösen nem a fiatalkorúak elcsábítását, vagy a fiatal felnőttek meleggé való hajlítását. Tragédiák születnek ebből, és a melegek azon vágya, hogy a többségi társadalom mindenáron ismerje el őket, az is azt mutatja, ők is érzik, hogy nincs ezzel rendben minden.
Made in Serbia Szarajevó főutcáján 11 541 üres, piros műanyag székkel emlékeztek meg a húsz éve kitört, 1992-95 között dúló polgárháború 11 541 ártatlan civil helyi áldozatáról. Az ellentmondásos nyilatkozatairól híres, boszniai muzulmán származása ellenére a…..
Idet 2012.04.12 08:10:51
@gyF: ÁLDOZATOK voltak, ez a lényeg. Ez olyan, mint amikor arról vitatkoznak, hogy kik az "áldozatabbak": a KZ-ekben elpusztítottak, vagy akik a Gulagon haltak meg.
Hölgypilóták Nők a betonon 2012.04.11 07:04:00
Ha jó napjuk van, akkor a repülőgépek biztonsági ellenőrzése csak néhány csavar cseréjéből áll. Máskor viszont fizikailag is nagy erőfeszítésbe kerül a meghibásodott nehéz alkatrészek kicserélése azoknak a nőknek, akik a Malaysia Airlines Kuala Lumpur városából induló…..
Kapanyél Tavaszi tőzike 2012.04.11 08:30:00
A tőzikét (Leucojum vernum) sokan összetévesztik a hóvirággal, és valóban, sokban hasonlítanak egymásra.Hóvirág TőzikeA tőzike eredetileg Dél-Európában őshonos, hagymás évelő növény, de mára már a Pireneusoktól egészen Romániáig és Nyugat-Oroszországig elterjedt.…..
Idet 2012.04.11 15:01:05
@Pinka-Panka: Évelő, mert ahonnan hoztam az enyémeket, minden tavasszal találok másikat.
Köszi az infót!
Tisztelt Szerkesztő Úr, Valamelyik munkatársuk nagyon nincs tisztában az egyes és többes szám használatával, mert nem először találkozom ilyen mondatokkal, mint öt perce: "A civilek szerint a TV2 és a Hír TV nem tájékoztattak kiegyensúlyozottan a romák helyzetéről."…..
Idet 2012.04.11 11:44:48
@don B:... meg aztán egyes számban a vers ritmusa is sántít, ami nem mindegy!
Nívó Miért? 2012.04.10 21:38:00
Én csak azt az egy dolgot nem értem, hogy miért ölt a kulcsi mészáros? Tisztára, mint egy Zombie-filmben. Semmi előjel, semmi előélet, semmi indíték. Nyílpuska kipróbálás közben az öcséd a hátadba vágja a nagykést. Másnap a nagyszülők, harmadnap a nővér és a…..
Akadozva beszélt, furcsán hangsúlyozott, újrakezdte a szöveget, ráadásul amit egy rádióstúdióban tilos: kommentálta a hibáját, nyugtatgatta a technikusokat, megbicsaklott a hangja, nem tudott artikuláltan beszélni. Sokaknak úgy tűnhetett, részeg volt, ivott. El is terjedt gyorsan…..
Idet 2012.04.11 07:48:53
@bloggerman77:Pontosan ez volt a benyomásom nekem is. Szerintem gyenge agyérgörcs volt az ok. Tulajdon nagyapám kettőn esett át, és épp ilyen - vagy nagyon hasonló - tüneteket produkált.
Undorító, ahogyan itt egyesek egy bajba került ember szerencsétlenségén kiélik a saját frusztrációjukat és aljas hajlamaikat. Ha névvel-képpel kellene ezt tenniük, majd mindjárt visszább vennének, vagy a szájukat befognák.
Ebből a társadalomból tényleg hiányzik a szolidaritás minimuma is.
Idet 2012.04.11 07:53:45
@welow: Mi az, hogy tény? Ott voltál? láttad? Megfújattad vele az alkoholszondát? Orvos vagy? Pont annyit tudsz, mint mindenki más: semmit. Csak találgatsz.
Monopterosz, Szabin nők elrablása, díszlépcső: minden, ami egy tisztességes kastélykerthez kell-a csongrádi puszták közepén. Az Dél-Alföld (a nagyobb városokat leszámítva) nem éppen olyan tájként él a köztudatban, ahol tobzódni lehet a kertépítészeti és építészeti…..
Idet 2012.04.10 10:45:38
@Achilles: Csak nehogy aztán valami Alhambra lett légyen belőle... bár, az araboknak tetszik az európai építészet, amennyire én tudom.
Nagyutazás Első nap: Tokió 2012.04.09 02:53:00
Kelj fel, és írj! sugallja Lilla a Horidome villa miniatűr és vajsárga szobájában hajnali hatkor, és ez inkább egy késői, mint korai noszogatás, a biológiai óránk szerint ugyanis még mindig tegnap este van, és ez újra egy kivételes lehetőség arra, hogy egy olyan napról írjunk…..
Hé!Te, aki hobbiból zenélgetsz, goblejneket gyártasz, verseket fabrikálsz, blogot írsz, tánccsoportban ugrálsz, színdarabokban játszol - és nappal dolgozol és fáj a szemed, és művészeteddel minket traktálsz: hunyd be a szemed és csendben figyelj rám! Adj egy percet nekem az…..
Idet 2012.04.02 14:13:05
@házisárkány: Ismerős! Nálunk kuszkuszol. Vigyázat, nem azt jelenti, hogy kuszkusszal ken össze! A fonott kosár filpasz névre hallgat, ez némiképp kakukktojás, mert tót szó.
Idet 2012.04.02 15:54:10
@vészmadár (pica pica): Az én papám meg egy tőrülmetszett Körösfő(nök), és majd szakajtóstul belehány tikteket a vasszerba! :))
Idet 2012.04.06 06:29:51
@noirp: A "megkuszkuszol", "kuszkuszol", azaz csiklandoz (leginkább kisgyereket) békési változat, nem irodalmi. Általában az irodalom a népnyelvből veszi az ilyesmit, ha még van ilyen...
2012. június 8-án elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Új sorozatunkban szépen sorba vesszük a résztvevő országokat, és mindenfajta feltétel nélkül gyűlöljük őket. Mert mi ilyenek vagyunk, minden ország utálatunk tárgya, pláne, ha EB-n is szerepelnek a köcsögök!…..
Idet 2012.04.05 08:14:23
@Répa89: Igazad van, de a "postiron" nem ironikusan értette a dolgot? Tudja fene, de horvátokat utálni... annyi más van, amit utálhatunk!
Én még Joszip Broz alatt voltam ott, és igazán mondom, nagyon megkedveltem őket.
605 nap után lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök. Örülünk, hogy a 20 évvel ezelőtti csaló távozik. Örülünk, hogy az elmúlt hónapokat-heteket-napokat-órákat minden idők legnagyobb és legpofátlanabb hazugságcunamijával elárasztó köztársasági elnök távozik. Eme…..
Az Egészségügyi Tudományos Tanács súlyos fogalmi zavarral küzd. Két okból fontos ezt a zavart eloszlatni. Egyrészt a Tanács a magyar kormányzat része, egész pontosan a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának tudományos háttérintézménye, ami nem lebecsülendő dolog, ezért is finanszírozzuk a működését…..
Idet 2012.04.02 13:44:29
@Sarkvideken: Igen. A TBC gyógyítható. Te kitennéd az újszülött kicsinyedet egy TBC-s megbetegedéssel járó összes folyamatnak?
Más. Elviszem az óvodába a páréves gyermekemet, miközben ott nem beoltott gyerekek is vannak, és én történetesen pár hetes terhes vagyok. Mi történik, ha rámragasztják a bárányhimlőt, és a másik kicsim mindenféle cifra rendellenességekkel jön a világra?
Idet 2012.04.02 13:54:13
@Patreides: Egy nagybátyám halt meg kisfiú korában az úgynevezett torokgyíkban (diftéria), a családi legendák szerint borzasztó szenvedések között; ezek a kicsik egyszerűen megfulladtak.
Két osztálytársam is volt, aki talpig gépben élt, amíg élt, a gyermekbénulás következtében.
Amíg ilyen elvont dolgokról van szó, hogy jog, meg vita, meg demokrácia, addig jó. De ha újra támadni fognak ezek a már leküzdöttnek vélt betegségek, és ennek megvan az esélye...