Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elladan

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy érzem eljött az ideje, hogy összehasonlítsam a lakástakarékpénztárakat a 2016.04.19-es hivatalos adatok alapján. Nagyon sokan szeretnétek ilyen terméket kötni, de nem tudjátok átlátni a rendszert. Elvakítanak a reklámok? Ma 10-ből 9 ember a Fundamentához köti a lakástakarékpénztárat, miközben…..
Elladan 2016.04.21 08:37:57
@penumbra1984: Nos, igazából az éves 72000 Ft az havi 6000, nem 3600. Abban egyetértek, hogy a kamat az semmi, elviszi a számlavezetési díj, meg egyéb adminisztrációs költségek. Azonban az állami támogatás gyakorlatilag a befizetett összeg 30 %-a. Ilyen hozamot biztonságos befektetéssel nem tudok elérni. Természetesen csak akkor jöhet szóba, ha nem akarok hozzáférni a pénzemhez 4 évnél hamarabb, és lakáscélra akarom felhasználni. Az összeg "nagysága", vagy inkább kicsisége miatt lakásvásárlásra eléggé korlátozottan használható, de lakásfelújításra szerintem még mindig megéri. Négyévente biztosan akad egy házon felújítandó.

Esetleg meglévő lakáshitel előtörlesztésére is érdemes lehet fordítani, ha a hiteltörlesztés mellett marad pénze az embernek lakástakarékot fizetni.

Ma már nem elérhető sajnos, de régen a nyolc éves még szabad felhasználású volt, azaz nem kellett lakáscélt igazolni. Illetve a kis összegűeknél rugalmasabbak voltak, mert nem kellett számlákat sem bemutatni.