Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kondi airsoft blog

54 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A videóban az Airsoftronix termékét a GloWorm villogót helyeztem el egy AGM MG42 airsoft replika lángrejtőjében: https://www.facebook.com/airsoftronix Modelleztem egy adaptert amit 3D nyomtatóval legyártottam. Az adapter úgy készült, hogy beférjen a lángrejtőbe. Gombelemek adják az áramforrást,…..
Egyik játékostársam megkért, hogy készítsek a 2. vh-s dummy német nyeles gránátjából egy airsoft játékon is használhatót, mert hát mi értelme van cipelni valamit ha az csak dísznek jó? Fából készült holmi, amiről a fej levehető. Az ihletet az Aliexpress-ről rendelhető szirénázós-villogós gránát adta…..
Ez a galaxy MP5K azzal került hozzám, hogy a válltámasz kiszakadt a fegyvertestből. Továbbá a lángrejtő is törött volt, azon túl pedig a belső alkatrészeknek is kellett némi revízió. ..
Szerintem mindenki hallott már a 3D nyomtatásról. Különböző tárgyak, egyedi még tervezés alatt lévő prototípusok vagy már nem gyártott termékek állíthatók elő ezzel a technológiával. Amiről nem sok szó esik, az az, hogy a nyomtatandó modellt is elő kell állítani ami sokszor időigényes, precíz…..
Korábban már a Cyma M052 bejegyzésben szerepeltek, de kiemelem és kiegészítem pár aprósággal, mert ez egy külön bejegyzést is megérdemel. A 40mm-es gránátok típusai, amelyeket airsoft célra használhatunk:..
Kondi airsoft blog FAMAS-F1 2016.04.20 11:09:34
A történet ott kezdődik hogy egyszer vettem egy rugós FAMAS G2 replikát. Jó volt, tetszett, de amikor komolyabb kapcsolatba kerültem az airsoft világával már kevésnek bizonyult. Tetszett a francia karabély, mi legyen hát, újat vegyek? Drága. Így egy használt darab mellett döntöttem. Mondanom sem…..
Kondi airsoft blog 2021.12.20 20:53:18
@Waldmann Tivadar: Szia,
tomasso002@gmail.com az e-mail címem.
Üdv.: Kondi
Kondi airsoft blog JG MP5K RIS 2020.10.25 21:20:17
Az MP5 SD6 után szerettem volna egy még kisebb MP5-öst, így került képbe az MP5K. Mivel Cyma modellt nem találtam sehol sem, így lett a bejegyzésben szereplő JG. Eleinte tartottam tőle, de így hogy kész, most már megírhatom a sztorit. Okozott kellemes meglepetéseket is, ugyanakkor volt hátrányos…..
A sok sok műanyag után most következzen valami acélosabb. A bejegyzés alanya igencsak bővelkedik mágnesre reagáló anyagban, ugyanakkor árkategóriáját tekintve a Specna Core M4-el egy szinten van - 160€ környéke ha nincs akciózva. Cyma termékről beszélünk, így a szokásos minőség adott. Az alapvető…..
Kondi airsoft blog 2020.08.10 22:25:55
@Gara ÁDÁÁM: Szia!
tomasso002@gmail.com címre írj.
Üdv.: Tamás
Bizonyára már sokan hallottak erről az airsoft ritkaságról, de nem sokkal találkozhatunk a pályákon, ezért kb. egzotikum kategória. Nagyon egyszerű, gyárilag 540 fps, ami azonnal kizáró ok (létezik 300fps alatti verzió is, de azok felénk nem igazán kaphatóak). Ha megfelelő torkolati kezdősebességre…..
Kondi airsoft blog 2020.03.22 21:05:29
@Köles László József:
Kedves László!
Igen, a linkről rendelhető a készlet.
Kondi airsoft blog 2020.05.14 21:52:21
@Köles László József: Kedves László! Ez egy magyar webshop linkje, innen szoktam rugót keresni. Ha megvan az eredeti, akkor annak a méretei alapján lehet itt keresgélni: rugobolt.hu/nyomorugok
Kondi airsoft blog 2020.05.22 18:30:03
@Köles László József: Kedves László!
A gyári rugó adatai: (nem digitális eszközzel mérve)
nyugalmi hossz: 27mm
külső átmérő: 6mm
anyagvastagság: 0,6mm
menetszám: 1+10+1
A mostani amolyan rövid "szösszenet" lesz: Hozzám került egy műanyag testes ICS, ami dobozból kivéve működött, majd elkezdte enni a biztosítékokat.....
Ebben a bejegyzésben egy korábban már bemutatott időzítő továbbfejlesztett, bővített verzióját szeretném bemutatni. Az alapötlet ugyanaz, adott egy időzítő áramkör, amelyet kulcsokkal, kódzárral kapcsolhatunk, hogy működésbe lépjen. Itt további elemek kerültek be, mint például a piros/kék…..
Kondi airsoft blog Cyma M052 2019.11.26 21:59:44
   Ez az eszköz egy 40mm-es airsoft gránát elsütésére alkalmas "pisztoly". Kicsi, könnyű, egyszerű mint a bot, és egy combtokban könnyen vihető "bevetésre". Túl sokat nem is lehet írni róla, ezért ebben a bejegyzésben szeretnék még kitérni a 40mm-es BB szóró airsoft gránátok működési elvére,…..
Ebben a bejegyzésemben szeretném a saját, jelenleg használatban lévő Airsoft fegyveremet bemutatni. Ez az első újonnan vásárolt csúzlim, az eddigiek kivétel nélkül használtan, vagy épp használhatatlanul kerültek hozzám, és azután kaptak feljavított belsőségeket...
(kép forrása: twg.pl) Ebben a rövid bejegyzésben a Cyma "Blue Edition" névvel ellátott széria gearboxa kerül górcső alá. Miben különbözik a már megszokott felhozataltól?..
Kondi airsoft blog Cyma M4 - CM.605 2019.06.22 18:45:48
A Cyma 600-as szériájának egyik terméke kerül most a szerelőasztalra. Gyári állapotú fegyver, ami a szokásos finomhangoláson fog átesni, a gyári alkatrészek zömének megtartásával és néhány cseréjével a teljesítmény optimalizálása érdekében...
A helyszín a zajdai laktanya, ami Lenti városától mindössze 4 km-re található, nagyobb épületekkel és nyílt füves területekkel. Méretéből adódóan több száz játékost is kényelmesen kiszolgáló rendezvények szervezhetőek itt. A kép forrása: CCL FB oldala..
Ebben a bejegyzésben egy airsoft játékhoz felhasználható eszközt szeretnék bemutatni, amivel színesíteni lehet a feladatos rendezvények palettáját. A legnépszerűbb videómegosztón sok-sok hasonlót találni, így az alapötlet adott volt...
Airsoft diagnosztika címmel amolyan új rovatot szeretnék indítani, amelyben olyan esetekről írok, ahol valamilyen ritkaságszámba menő hiba okozott problémát airsoft fegyvernél -  tehát érdekes, mert van mit kutatni benne a probléma megoldásához...
Kondi airsoft blog ICS BLE Alpha 2019.02.25 19:24:18
A bejegyzés tárgyát képező airsoft fegyver 2016 óta van a piacon. Azóta már több típusú ICS GBB fegyver közül lehet szemezgetni a boltok kínálatából. A most sorra kerülő fegyver már használt, jelenlegi állapotában karbantartásra szorul, mivel adagolási gondjai vannak.....
Ebben a bejegyzésben a dugattyú és a felhúzó fogaskerék (sector gear) módosításával szeretnék foglalkozni. A rövid löket (short stroke) nagyon röviden annyit tesz, hogy a dugattyú fogaslécéről, és a felhúzó fogaskerék fogas ívéről ugyanannyi fogat távolítunk el azzal a céllal, hogy gyorsabbá tegyük…..
A bejegyzés tárgyát képező airsoft fegyver már vagy 4-5 éve használatban van, ami a külső elemeken is látszik, itt-ott kopott festés, és rozsdafoltok teszik autentikussá ezt a darabot. Belsőleg is megérett már a vizitre, hiszen a teljesítménye sem a régi már. Az AMD 65-ös AK variáns ismert magyar…..
Ebben a bejegyzésben egy Cyma M14-es fejlesztését fogom bemutatni. Az alany már nem gyári állapotú, ugyanakkor adagolási gonddal is küszködik. A fennálló probléma javításán túl a gyári cső is cserére kerül majd a hop-up gumival együtt a gyári hop-up kamra megtartásával, valamint AB-FET egységet is…..
Ebben a bejegyzésben egy sokat látott SRC testbe bújtatott tuning belsőség nyűgjeinek diagnosztizálásáról és a feltárt hibák kijavításáról lesz szó. A problémák a következők: Indokolatlanul változó szóráskép, és csak maximumra tekert hop-up lenyomóval tud 40-50 métert - Pro-Win kamra, kék madbull…..
Sokan találkozhattak már azzal a problémával, hogy airsoft replikájuknak a szórását mindenféle tuning holmik sem tudták orvosolni, és jön a konklúzió, hogy biztosan a termék rossz - nem feltétlenül. Egy jól összeállított gyári alkatrészeket felvonultató rendszer is tud szép eredményeket produkálni.…..
Megint egy M4-es következik, azon belül a Specna Arms CORE szériás terméke. Alumínium előagy, alu külső cső és lángrejtő, szálerősített Nylon tokozás, szintén ebből az anyagból készült a tuskonzol, tus, markolat, valamint az irányzékok is. (ez az anyag az ABS-nél drágább és strapabíróbb)A specnának…..