Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Furedkapitany

119 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az évente mintegy ötezer gyereket és szülőt megmozgató Füred Kapitány - projekt szervezője elmondta, kimondottan örülnek annak, hogy egyes települések turisztikai szakemberei átvették már a balatoni mesehős nevével fémjelzett kincsvadászat tematikáját. Ezek közül viszont csak azok sikeresek,…..
Csinálj kedvet a vitorlázáshoz másoknak is! Küldj egy fotót arról, amikor idén a fedélzetre léptél és hajóztál egy jót! Mutasd meg egy képben, amit a kutatók csak hosszú tanulmányokban képesek leírni: a hajózás és a boldogság együtt jár! Erről az összefüggésről már több  tudományos cikk is…..
Füred Kapitány jelenti 2022.06.30 00:09:09
Jön az újabb kincsvadászat! Most hajókon kereshetitek a kincse3ket. Részletek hamarosan..
Turisztikai szakemberek és játékgyűjtők összefogásával különleges eseményt szerveznek Siófokon a hétvégén, amelynek keretében több száz játékkatona érkezik a városba. A szervezők segítségével a gyerekek és a felnőttek is újrajátszhatják a terepasztalokon a viking és római történelem egyes nagy…..
A jó sporteredmények mindig is vonzották a támogatókat. Egy – egy csapat szponzorálása általában jó ajánlatot jelent azoknak a cégeknek, amelyek növelni szeretnék a márkaismertségüket a lelkes sportközönség körében.  A sör és a sport összefonódására jó példa a Heineken márka, amely a 2020-as…..
Egy nyári séta alatt akár fél liter vizet is veszíthetünk – olvasható az Amerikai Sportorvosi Főiskola szakembereinek korábbi kutatásában. A sportolók ennél jóval többet is kiizzadnak, nekik minden 30 percnyi testmozgásukhoz hozzá kell adniuk 3-4 dl vizet a napi fogyasztásunkhoz. Egy egészséges…..
A magyar férfi olimpiai hetesrögbi-válogatott bravúros teljesítménnyel a negyedik helyen végzett a kétfordulós Trophy Európa-bajnokság első, zágrábi fordulójában.     A magyar együttes vasárnap a negyeddöntőben 26–0-ra legyőzte Luxemburgot, és olyan sportági nagyhatalmak mellett jutott négy…..
A Magyar Rögbi Szövetség 2022. június 17-19 között a Budapest Rugby Centerben rendezi meg a kontinens legnagyobb versenyét.  A 24 csapatos Rugby Europe 7’s Trophy Európa bajnokságon a magyarok is jól szerepelhetnek. A női és férfi nemzeti csapatok versenye egyben az idei sevens rögbi…..
A magyar csapat néhány perce indult el a határ felé. Az idei EB első fordulóját június 12-13-án rendezik Zágrábban, majd öt nappal később Budapesten folytatódik a verseny.  A Magyar Rögbi Szövetség 2022. június 17-19 között, a Budapest Rugby Centerben rendezi meg a kontinens legnagyobb versenyének…..
Az osztrák játékgyártó idén dobta piacra gyűjtőknek készült  sorozatát. A 2022-es választékban két sporttörténeti játék jelent meg. Az egyikben az ökölvívás legendás alakjának életéből választott 54 fénykép segítségével  emlékeznek meg Muhammad Ali pályafutásának emlékezetes pillanatairól. A másik…..
A  rögbi számos gyönyörű  játékost adott ennek a sportnak. Ők nem csak szépek, hanem kivételes játékkészségekkel is rendelkeznek - írja az egyik angol szaklap. A női rögbijátékosokat rajongók milliói követik a közösségi médiában. Ezzel párhuzamosan gyakorta az újságok címlapjára is rákerülnek, ezzel…..
A The Money.co szaklap felmérése szerint: a futball a legnépszerűbb sport a világon. Becslések szerint a világ lakosságának több mint fele  futball-szurkolóknak tartja magát. A sportágat  3,5 milliárd ember követi a médiában. Ezzel párhuzamosan több mint 200 országban 250 millió játékos játssza, így…..
A nőknek és a gyerekeknek is érdemes kilátogatni a rögbi Európa-bajnokságra, nyilatkozta Hollósi-Szigeti Erika, aki korábban első osztályú kézilabdázó volt és tíz éve, hogy rögbire váltott. Ő jelenleg a Magyar Rögbi Szövetség női szakágának vezetője. Fotó: Püski Nikoletta főtitkár (balról) és…..
Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Magyarország: június 17-19. között Budapesten szervezik meg a rögbi Európa-bajnokságot. A kontinens viadalának hivatalos neve: Rugby Europe women and men 7’s Trophy, amely az egyik legerősebb sorozat Európában. Az Eb-n összesen 24 csapat lép pályára. A férfi…..
A  tragikus hirtelenséggel elhunyt Makai Gábor utódjaként kapott helyet az elnökségben  Sütő László, a kecskeméti ARC egyik frontembere.. “Süti személyeben egy igazi "megoldóember", gyakorlatias, az üzleti világban jártas sporttárssal gyarapodott a szövetség elnöksége - mondta Kiss Antal a MRGSZ…..
Kevesen tudják, hogy február óta Kate Middleton a védnöke az Egyesült Királyság  rögbi szövetségének. Cambridge hercegnője a Rugby Football Union és a Rugby Football League  királyi patrónusa, miután Erzsébet királynő őt bízta meg a sport népszerűsítésével.  A sportos, háromgyerekes hercegnő  egy…..
Az Esztergomi Vitézek csapata nyerte a hetesrögbi országos bajnokságot, a döntőben 19–7-re győzte le az előző idényben győztes Battai Bulldogok gárdáját. Az  olimpiai szakág országos döntőjében ezúttal hat csapat vett részt. A végső győzelemre leginkább esélyes két együttes s csoportkörben…..
DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban nyilatkozott a Magyar Rögbi Szövetség sportigazgatója.   A hamarosan kezdődő tornán 12 férfi és 12 női együttes szerepel, a kétkörös Eb első fordulójára június 10. és 12. között Zágrábban kerül sor. A férfiak mezőnyében ott lesz a tavalyi…..
Június 17. és 19. között Budapesten rendezik az olimpiai hetes szakág (Trophy) férfi és női rögbi Európa-bajnokság második, záró fordulóját, melyen a vendéglátó magyar válogatott a szakágban is meghatározó riválisokkal találkozik – írja az MTI. Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség  elnöke kiemelte:…..
A Balaton egyik legjobb rántott husiját kóstolhatják meg azok a gyerekek, akiket szülei  elvisznek a Zánkától öt perc autózásra található Köveskálra. Itt az egyik vendéglőben Playmobil figura is jár a rántott husi mellé! Sőt, a finomság elfogyasztása belépőt jelent Füred Kapitány ingyenes…..
A vírushelyzet idén megnehezíti az adományok gyűjtését. Ráadásul a finn Mikulás, Joulupukki sem jön  Magyarországra. Több adventi vásár is elmarad és a legnagyobb karitatív akció, a Mikulásgyár is csak korlátozott keretek között működik majd.  Mindeközben a cégek  zavartan figyelik, hogyan…..
Valószínűleg ennél jobb rendezvényhelyszín nem lesz az adventi időszakban. Budapesten, Covid 19 biztos helyen fogadják a gyerekeket és a kísérőiket. Egyszerre mindössze 50 fő tartózkodhat a helyszínen, a Mikulás pedig szigorúan betartatja a mindenkivel a másfél méteres távolságot. A Vidámság…..
Füred Kapitány, a balatoni mesehős akcióiról gyakran ír a sajtó. Most a Kultúra.hu oldalán olvashatnak a szülők arról,  milyen meghökkentő akcióval vehetik rá gyermekeiket arra, hogy többet olvassanak és rajzoljanak. Az akció egyik támogatója a Balatoni Kör és a Hotel Aura.   "A…..
A mesehőst, Füred Kapitányt is meghívta a Balatoni KÖR arra a rendezvényre, ahol most csokival is lehet fizetni.   A jótékonysági akció lényege, hogy a Balatonlellén megrendezendő Adventi GasztroPikniken  (2019. december 7-8.) egyes ételek árát csokoládékkal is ki lehet majd fizetni. Az…..
Füred Kapitány oldalán nem politizálunk. De ebből a filmből megtudható, miért is fontos, hogy minden fiatal  éljen állampolgári jogával. Szakemberek állítják, kisebb korban is lehet beszélni a politikáról. Hogy ez miért fontos? "Először is azért, mert egyébként is beszélnek róla. Lehet, hogy ez nem…..