Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakápolás

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közelednek az ünnepek, amelyek nem múlhatnak el alkoholfogyasztás nélkül. A magyar ember bort és pálinkát iszik, és mivel sajnos a kultúránk alapvető elemének számíthatjuk az alkoholt, a néphit szerint gyógyítunk is vele. Maradjunk most a pálinkánál...
Idén nyáron, Amerikában kezdődött el az őrület: bohócjelmezbe bújt, álarcos figurák rémisztgetik és fenyegetik a járókelőket. Rengeteg internetes álhír és viccelődés után jó néhány valóban megtörtént esetre derült fény, a rendőrség így már többször intézkedett. A legtöbb ember bizonyára szörnyen…..
  Sokunkat lenyűgöznek a krimik, akár olvasva, akár filmen nézve, hiszen a bűnjelek világossá válása, majd az azok alapján levont következtetések igazi szellemi teljesítménynek tűnnek. A krimirajongók többsége azonban nem sokat tud arról, hogy a valódi bűnügyek megoldását hogyan segíti az…..
A rövidlátás olyan örökletes látászavar, melyet szemüveggel teljes mértékben korrigálni lehet, megszűntetni azonban nem. Mi az a rövidlátás? Miért olyan fontosak a korai szűrővizsgálatok, és mikor van itt az idejük? A szemüveggel kapcsolatos tévhitekről is szólunk...
Mit vigyenek magukkal a gyerekek tízóraira, ha gluténérzékenység (cöliákia, lisztérzékenység) miatt egy életen át tartó szigorú diétát kell tartaniuk?..
Reneszánszukat élik a natúr kozmetikumok, melyeket általában illóolajokkal illatosítanak. Azonban jó tudni, hogy bizonyos illóolajok, - még ha természetesek és lekövethető forrásból, ökológiai gazdaságból származó növényekből állítanak is elő -, napfény hatására érzékenyítenek, fototoxikusak, és…..
A céklából, sárgarépából készült smoothie-k, vagy a salátafélékből, paprikákból, paradicsomból összeállított saláták nem csak gusztusosak, hanem egészségesek is. A színeknek jelentőségük van az étkezésben: a különböző színű zöldségfélék más-más számunkra hasznos anyagot tartalmaznak...
Nemrégiben írtunk arról hogyan kerülhető el leginkább a napégés, most abban szeretnénk segíteni mit tehetünk, ha minden óvintézkedés ellenére, mégis leégünk, ugyanis a magas UV sugárzás miatt, akár naptej használata mellett is előfordulhat...
Vannak olyan vélemények, hogy a várandósság alatti zenehallgatás serkenti a magzat agyfejlődését, így friss kutatások alapján a hallórendszer fejlődését segíti...
Az alvással kapcsolatos panaszok rendkívül gyakoriak, nem csak a felnőttek, de a gyerekek körében is. Az alvásmedicina viszonylag fiatal szakág, de mintegy 60 éve foglalkoznak komolyabban a témával. Az alvászavarok között külön figyelmet érdemel az alvajárás (Somnambulismus), amely ébredési zavar…..
  Lehet egy édes rózsaszín hercegnő a kislányunk kedvence, de egy új kutatás eredményeit látva érdemes figyelni rá, hogy változatosság is legyen a játékokban - írja a Medical Daily...
Tegyük egy kicsit félre, amit eddig a nikotinról tudtunk, vagy tudni véltünk. A legtöbben úgy gondolunk a nikotinra, mint egy veszélyes, erős hozzászokást okozó anyagra, amely szerte a világon milliók halálát okozza. Van azonban az éremnek egy másik oldala is. Bizonyos egészségügyi előnyei mellett…..
  Ha jól körülnézünk háztartásunkban, szép számmal találunk veszélyes, egészségkárosító, vagy akár rákkeltő anyagokat. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, melyek ezek, és igyekezzünk környezettudatosan kezelni őket. Erre szolgál többek között a szelektív hulladékgyűjtés, melynek lényege, hogy ne…..
Amikor Michelle Marineau megpillantotta betegét – nevezzük Jamesnek –, azonnal tudta, hogy nem sokat tud segíteni. James nagylábujját korábban amputálták egy rosszul kontrollált diabétesz szövődménye miatt, a műtéti seb azonban sehogy sem akart begyógyulni. Befertőződött, és a baktériumok szörnyű…..
Néhány kilóval több talán nem is akkora tragédia, mint eddig gondoltuk. Április elején a neves orvosi folyóirat, a Lancet hasábjain megjelent egy riasztó adat, amely megállapította, hogy a súlyfelesleggel küzdők aránya rohamosan növekszik. Míg 1975-ben 105 millió elhízott ember élt a világon, ez a…..
Ma már egy szimpla szupermarket italos polcán is minimum hat féle energiaital pompázik színes kis alumínium dobozkákban. A legtöbbet sajnos a fiatalok és a gyerekek fogyasztanak belőle napi szinten, de a kismamák sem maradnak ki a sorból, pedig az energiaitalok fogyasztása cseppet sem veszélytelen,…..
Sokan szenvednek kellemetlen tünetektől a tej és tejtermékek fogyasztása után. A panaszokat sok esetben a laktózérzékenység okozza, amely a leggyakoribb táplálék intolerancia, előfordulása 7-20 százalék a világon. ..
Ezrek és ezrek kutatnak az interneten az egészséges táplálkozással kapcsolatos információkat. Számos diétás tanácssal és trenddel találkozhatunk a médiában, és szinte lehetetlen eldönteni, melyik véleményre érdemes hallgatni, és mit kell figyelmen kívül hagyni. A közhelyek és népszerű módszerek…..
A serdülőkor senkinek nem egyszerű. A testi változások, a viharos gyorsasággal átalakuló kapcsolatok változó mértékben, de mindenkit megviselnek. Vannak azonban néhányan, akik számára különös kihívásokat hoz a pubertás: a vérivás iránti vágyat...
Hazánkban még elképzelhetetlen, Franciaországban, Angliában azonban működik. A hiteles forrásból származó hamisítatlan, hígítatlan illóolajok nem csupán felfrissítik a klinikák, kórházak tereinek levegőjét, de igazolt terápiás hatásuknak köszönhetően fertőtlenítik is azt, miközben mosolyt…..
Az alvás alapvető szükségletünk. Általa regenerálódik az agyműködésünk és a szomatikus (testi) funkciónk. Egy felnőtt embernek átlag napi 8 óra alvásra van szüksége, amelynek nagyobb része optimális esetben éjfél és reggel 6 óra közé esik. Mindezt „belső óránk”, az úgynevezett cirkadián óra…..
Sokan úgy gondolják, hogy a nemzetközi oltóközpontokba csak az látogat el, aki messzire utazik, és szüksége van védőoltásokra. A valóságban azonban az utazásorvostan nem csak a kötelező és az ajánlott vakcinákkal foglalkozik, hanem nagy hangsúlyt fektet a széleskörű megelőzésre. Az utazási medicina…..
Április 27-én gondoljunk azokra a segítőkre, „akik” látássérült embertársaink mindennapjait könnyítik meg. Amellett, hogy érzelmi támaszt nyújtanak gazdáiknak, pótolják a látó kísérőt. A gazda a számára ismerős útvonalon irányítja a kutyát, ő pedig jelzi azokat az akadályokat, amelyek – sokszor…..
A virtuális valóság (virtual reality, VR) a technológiai fejlesztések slágertémája: legismertebb példa rá a Facebook által piacra dobott Oculus Rift szemüveg, de már egy okostelefonhoz illeszthető headset segítségével is „teleportálhatjuk” magunkat egy másik helyre, akár létező, akár kitalált…..
A koffein a világon talán a legnépszerűbb élénkítő szer. A Föld lakosságának mintegy 80%-a él vele napi rendszerességgel. Élénkítő, fizikai állóképességet javító hatása az adenozin (az éberséget csökkentő, alvást elősegítő) hormon gátlásával valósul meg. Összegyűjtöttünk tíz fontos dolgot, amit jó…..