Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bervin

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába a legutáltabb sajtótermék a kormány szemében, a 444 ellenszélben volt képes megközelíteni a nullszaldós működést. Az állam folyamatos nyomás alá helyezi őket, de a portál tulajdonosi struktúrája miatt nem merül fel az olyan kormányzati tapogatózás, mint az Index körül. Úgy látják: nem férnek…..
Az RTL KLUB és a FIDESZ közös történelmében már volt minden: nagy szerelem, csalódás, ellenségeskedés, hideg közöny és még számos egyéb helyzet, amiket mi nézők nem feltétlenül érzékelhettünk. Tapasztalt médiásként azonban nem csak munkám, hanem szívügyem az ilyen és ehhez hasonló…..
bervin 2017.02.16 13:42:48
@Kivlov: minek volt ideje, te nyomorult barom?
"A legnagyobb kihívás a dologban gitárosként, hogy befejezett mondatokban próbáljunk játszani, nem pedig mondattöredékekben: ez az amivel a saját játékomban is folyamatosan küzdök, a belső vágóasztalom folyamatosan azt súgja hogy „játssz kevesebbet, fejezd be a frázist, várj még”. Ha levegőt kell…..
Nem dohányzom A békéről 2013.10.28 14:59:30
"Nincs most sem több természeti katasztrófa, mint régen, csak jobb a hírközlés." Kezdetben vala az Ige. Aztán eljöve a félreértés. "Az axióma olyan kiindulási feltételt jelent (például a filozófia ágaiban, vagy a matematikában), amit adottnak veszünk az érvelések során.…..
bervin 2016.09.13 17:59:21
@Hitetlen: "Ebben az esetben pont, hogy nem bármikor megváltozó véleményekről van szó, hanem az ember identitásának részét képező, legbelsőbb meggyőződéseiről" - ebben egyetértünk, de én valójában nem erről, hanem a kimondott "vélemény"-re gondoltam, ami nem minden esetben mindenben kompatibilis a legbelső meggyőződéseinkkel.
bervin 2016.09.14 21:34:22
"akkor ez kiterjed a természeti törvényekre, gondolom. Azok abszolútak."
Nem egészen. A természettudomány célja lényegében a kísérleti megfigyelések egyszerű és _LEHETŐLEG_ pontos elméleti rendszerbe illesztése, amely csak a tapasztalatok és jelenségek megértését szolgálja. Következésképpen és végeredményben a természeti törvények is csak olyan tudományos igazságok amelyeket a kutatók konszenzussal elfogadott tudását, véleményét, megindokolt meggyőződését fejezik ki. Vagyis szó sincs arról, hogy abszolútak volnának. A tudományban egyébként a relativitáselmélet és a kvantum mechanika tette kérdésessé az abszolút valóság létezését.

"Igaz, emberi viselkedés _minősítésére_ ezek nem alkalmasak."
Ha a logika határozna meg minket, úgy az embert folyamatábrán tudnánk ábrázolni, és akár viselkedési törvényszerűségeket leíró rendszert is létrehozhatnánk. Én egyébként korábban készítettem néhány mókás folyamatábrát.

"Hiszen valami közös kell, ha már társas lények vagyunk."
Igen, kell. De az is tudható, hogy egy közösség akkor igazán hatékony és fejlődőképes, ha különböző képességekkel és tapasztalatokkal rendelkező egyedek alkotják (lásd. evolúció). Az különböző képességek és tapasztalatok pedig törvényszerűen kizárják a teljes egyetértés lehetőségét, sőt versenyt idéznek elő, ami a fejlődést szolgálja.

"Azaz hazudunk, ha másért nem, azért, mert félünk attól, hogy akinek nem tetszik a belső meggyőződésünk, az bántani fog. Amire meg is van az alap."
Az emberi közösségek hazugságra és képmutatásra épülnek. Minthogy gyakorlatilag folyamatosan elvárják tőlünk, hogy hazudjunk, az ember ritkán őszinte, a legtöbben csak mondják, amit mások feltehetőleg hallani akarnak (gondolj például a családra, iskolára, vagy munkahelyre).
bervin 2016.09.16 11:26:50
@peetmaster: "A természetre önmagára. Az nem emberfüggő."
A földi természet ma már eléggé emberfüggő.

"a szerelem képlete is megvan, szóval..."
Na persze hogy. :)
Csak nem erre gondoltál?
L = 8 + .5Y - .2P + .9Hm + .3Mf + J - .3G - .5(Sm - Sf)2 + I + 1.5C
P: The number of previous partners of both people added together
Hm: The importance the male partner attaches to honesty in the relationship
Mf : The importance the female attaches to money in the relationship
J: The importance both attach to humour (added together)
G: The importance both attach to good looks (added together)
Sm and Sf = The importance male and female attach to sex
I = The importance attached to having good in-laws (added together)
C= The importance attached to children in the relationship (added together)

:D:D:D

"...akik egy cél irányába haladnak. Ekkor "társadalomnak" hívják, ennek hiányában háborúnak."
A társadalom a közös lakóterületen élő emberek és az általuk létrehozott közösségek összessége. Már két együttműködő ember közösségként fogható fel.

"Én erről leszoktam, éljen az igazság."
Akkor nem lehet könnyű dolgod. :)

Egyébként az akadékoskodásaimmal együtt a posztot érdekesnek tartom, mert korábban magam is hasonlókon törtem a fejem, de semmire nem jutottam. Most már tudhatod, hogy miért.
Dweezil: „hogy itt tartunk ahol, az annak köszönhető hogy nem veszel tudomást arról az ajánlatomról amivel rendezhettük volna egy 10 éve tartó háborút a nekem ki nem fizetett terjesztési pénzzel kapcsolatban. A ZFT vezetőjeként az anyánk a Zappa Plays Zappa merchandise-szerződését úgy alakította,…..
A projekt kérdés-válaszai, elég informatív: The Zappas The Vault..
bervin 2016.04.18 13:41:12
@mB: Ezzel összefüggésben érdemes elolvasni: www.zappamovie.com/faq/thezappas#involved