Regisztráció Blogot indítok
Adatok
twinky

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy…..
twinky 2016.04.17 12:31:34
Tisztelt Hozzászólók !
Azt hiszem, egy dolgot mindenki figyelmen kívül hagyott a vasárnapi boltnyitás megítélésénél, nevezetesen a költségeket.
Most szoci nyomásra a kormány törölte a vasárnapi nyitva tartás korlátozását szabályozó törvényt,amivel egy olyan eszközt adott a multik kezébe, ami a magyar kis és közepes méretű üzletek tönkretételéhez segít.
A kiskereskedelmi egységekben a működési költségek 5-50 százaléka a bér költség. Most a Tesco 200% bérpótlékot ajánl a vasárnapi munkáért,amit valószínű ki is tud gazdálkodni, mert náluk a bárköltség 10-20% között van, egy multi diszkontnál ez még kevesebb. A kis és közepes magyar üzleteknél ez a szám 50% feletti, aminek a hétvégi bérpótlékát ezek az üzletek már nem tudják kigazdálkodni, tehát áremelésre majd bolt bezárásra kényszerülnek.
A multik és a kis boltok közti árkülönbség növekedni fog, ami még jelentősebb forgalom csökkenést eredményez a kicsiknél.
Ezzel a multik elérik céljukat, csökkennek a versenytársak, még nagyobb szeletet kapnak a tortából,de a kis boltok bezárása miatti munkaerő elbocsájtást oldja meg az állam, illetve az onnan kieső adót is szedje össze máshonnan, mert azt tudjuk, hogy a multik adót optimalizálnak, a kicsik meg adót fizetnek, illetve fizettek. Az a statisztika ami mostanában elhangzott, hogy a vasárnapi boltzár hatására 2500 kis bolt zárt be az igaz, de jó lett volna, ha az aki ezzel rémisztgetett mindenkit, az azt is elmondta volna, hogy ez a szám két éve 4500 volt három éve meg 4800, azaz a bezárások üteme csökkent. Aki most azt mondja, hogy de jó mehetek vasárnap is plázázni, az gondoljon arra, hogy néhány hónap, vagy év múlva amikor a kicsik kivéreztek, akkor kifliért és tejfölért is lehet menni a város széli plázába, mert nem lesz a közelben kis kényelmi bolt és nem lesz hova beszaladni munka vagy iskola előtt reggeliért. A korábbi Indexen megjelent és többször hangoztatott kritika különösen nagyon tettszett, miszerint a kormány a boltzárat a multik ellen vezette be. Kérdezem én miért bűne egy kormánynak az, ha védi a hazait.
A külföldi nyitva tartás összehasonlításához meg csak annyit, hogy amikor a vasárnapi boltzárról megkérdezték a német diszkontok vezetőit, akkor azt nyilatkozták, hogy elfogadják a vasárnapi boltzárat, mert a magyar korlátozások még mindig kedvezőbbek mint a nyugat európai anya országoké.
Nincsenek nyitva vasárnap a boltok Olaszországban, Franciaországban,Németországban, Ausztriában,csak néhány üdülőhelyen, sőt Ausztriában az Arany vasárnap sem működik, mert azt mondják, hogy a kereskedőknek is van családjuk és készüljenek ők is a Karácsonyra.