Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vinyl Babe

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bornonheels nyolcvanhét 2007.11.02 13:20:00
térd fölé érő csizmák:   egyik nap pont a pretty woman ment a tévében, és akkor eszembe jutott, hogy egyre inkább trendnek számít a térd fölé érő csizmák viselete. a filmben egyértelmű, hogy miért épp egy hosszúszárú, hegyesorrú, lakk tűsarkú csizmát visel julia -…..
Vinyl Babe 2008.03.27 08:07:25
Szerintem a térd fölé érő csizmák (vagy akár az egészen hosszú szárú combcsizmák) "közönséges" volta valójában a "Pretty Woman" c. film és az utcalányok már-már szinte kötelezővé váló viselete miatt épült be ennyire negatív előjellel a köztudatba - ám valljuk be, méltatlanul. Sokan szeretnének ilyen csizmát hordani, különösen most, hogy a kifutók is tele voltak vele tavaly télen és persze azok számos előnyös tulajdonsága miatt, de tartva a negatív visszajelzéstől nem merik felvállalni az utcán esetlegesen őket érő atrocitásokat.
Adnék néhány tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan ne válj "utcalánnyá", ha mégis szeretnél végre egy hasonlóan szexi darabban a hálószobán kívül is mutatkozni. Ezek nem tuti tippek, de saját tapasztalatból állítom, hogy lehet valaki elképesztően elegáns is, ha legalább egyetlen szabályt betart az alábbiakból:

- Szarvasbőrből, velúrból vagy egészen matt bőrből készültet próbálj. A kevésbé fényes kevésbé hivalkodó, valamint a puha velúr anyag hajlása, esése lágyítja a vadnak tűnő külsőt.
- Alacsonyabb sarkú vagy egészen lapos talpú mnodellt válassz, mondjuk a 60-as évek stílusában (Chanel).
- Esetleg legyen egészen lezser, "viseltesnek" tűnő, ódivatú, kissé lehajtott szárral, kalózos stílusban (Christian Dior).
- Az extrém magas sarok és a túl magas platform is tönkreteheti egy amúgy tökéletes comb- vagy térdcsizma összhatását, úgyhogy érdemesebb más sarok- és talptípusokkal is próbálkozni, pl.: blokksarok, barokk sarok, telitalp wedge stílusban, de semmiképp sem túl magas talppal.
- A felsőtestnek kellően jól takarva kell lennie, hogy combcsizmát viselhess. Bizsu nélkül, kevés ékszerrel, ujjatlan, garbónyakú miniruhával a combcsizma egyáltalán nem "prostis" - szűk szabású vagy stretch miniruhával, nagy fülbevalókkal viszont már az lehet.
- Egyszerű vonalú, elegáns, márkás (persze aki megengedheti magának) csizmát vegyél bátran kihangsúlyozva annak lábhosszabbító hatását, ami valójában a combcsizmát annyira szexivé teszi. A hangsúlyos részletek, a túlzott díszítések hiánya megóv attól, hogy közönségessé válj.
- Kerüld a kifejezetten harsány színeket (ciklámen, neonzöld, korallpiros stb.).
- Fekete helyett is inkább mustárszínű, barna vagy szürke velúrból vagy más fénytelen bőrből - és semmiképpen se lakkból - készült combcsizmát válassz, mert a fekete elég erőteljes szín és meglehetősen kontrasztos hatást kelt a lábon. Ilyen szempontból sajnos a leopárd mintás sem mindenkinek kifejezetten előnyös, de ha megtanulod konszolidáltan viselni és viselkedni benne, akkor nem érhet nagy "baj". :o)
- Viseld őket térdig érő szoknyához, így a láb nem villan ki alóla vagy egy hosszú, bő tunikával Stella McCartney-módra. Ha a láb nem látszik ki egyáltalán, akkor a csizma szára egy feszes "egybe-nadrágcsizmának" tűnik, amelyet nem bont meg a csizma- és a nadrágszár találkozása.
- A térd fölé érő csizmákat viselhetjük sorttal is és lazán leomló - semmiképpen sem feszes felsővel vagy blúzzal vagy egészen hosszú pulcsival és övvel á la 70-es évek.
- Ne válassz túlságosan hegyes orrút. A lekerekített orrú, alacsonyabb sarkú csizmák kevésbé kihívóak, mint tűsarkú, hegyes orrú társaik és nem utolsó sorban divatosabbak is.
- Ha mégis a lakkra szavazol, csak abban az esetben viseld, ha az egy teljesen lapos talpú vagy kerekorrú modell.
- Tisztában kell lenni azzal, hogy ezek a csizmák igencsak csábítóak és szinte vonzzák a pillantásokat.
"80 cm hosszú, ellenállhatatlan, cső-formájú, erotikus tárgy" - ahogy régebben sokan állították róla.
A farmernadrág például egy biztonságos és egyszerű módja a combcsizma lehengerlő hatásának enyhítésére.
- A Chanel combcsizmák bámulatosak és lenyűgözően szépek és bármely alkalommal, amikor modelleken láttam, a szár felső pereme soha sem volt látható. A szoknya vagy a sort minden esetben leért a csizmaszár perméig vagy még azon is túl, pont annyira, hogy csupán egy teljes hosszában bőrrel borított formás lábat láttasson, ne pedig egy csizmát.
- Mindezek mellett egy kétség kívül nagyon szép és csinos téli divatkellék, ami nem mellesleg még meleg is, úgyhogy ne feledkezzünk meg a praktikumáról sem! ;o)