Regisztráció Blogot indítok
Adatok
major.os

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
major.os 2021.11.22 22:18:08
@slowmotion: "helyükben benzinnel és gyufával tisztogattam volna meg őket a rájuk rakódott portól."
A szemetes felirata viszont: forró hamu beöntése tilos!

"1900. I. Umberto olasz király halálos ágyán." - Tkp. ravatalán. A monzai királyi villában, vagy már Rómában. Az előbbire tippelek. A fotót a neves milánói cég, a Guigoni & Bossi készítette (nem tudom szerződéses viszonyban volt-e a királyi házzal, de nem kizárt). Több portrét készített a királyi család tagjairól. Ez akkor (is) bizalmi kapcsolatot feltételezett.
Harmadik kísérlet volt ellene. A merénylőket anarchistának mondják, írják, de nyugodtan nevezhetők szélsőbaloldaliaknak, amivel semmiféle célzást nem teszünk sem a korabeli szociáldemokratákra, sem baloldalra úgy általában.
My Lai az amerikai hadseregnek a vietnámi civilekkel szembeni kegyetlenkedésének a szimbóluma, de az egyetlen ahol legalább kísérlet történt az elkövetők felkutatására és megbüntetésére...
major.os 2021.11.12 17:50:11
Akármi volt az előzménye, aljas megoldás volt, az biztos. Ha a történetet folyamatában látjuk, érdekes dolgok derülhetnek ki, de jogi szempontból ezek legfeljebb enyhítő tényezők lehetnek. A Vietkong is használt jogi szempontból nem vállalható módszereket, de a nemzetközi közvélemény ezt elnézte. A győztes meg csupán önmagának kell számot adjon.
Lehet szentimentálisan is érvelni, lehet nemzetközi jogi szempontból is, és a kettő nem lesz soha tökéletesen fedésben. Pl. virágzott mifelénk is a partizán-romantika, ami egyben elő is készítette a hazafias széplelkeket a legendáris kiegészítések befogadására is. Magyarán, nem egészen úgy történt minden, mint a regék szólnak, de a puszta valóság elég színtelen lenne. De ez más téma. Lényeg, hogy a partizán-logika szerint a megszállók ellen bármilyen eszköz megengedett (ld. SZU, Vietnám, Franciao., Olaszo., Szlovákia, Jugoszlávia, stb., stb.). A nemzetközi jog viszont mást mond, függetlenül, hogy polgárháborúról vagy agresszióról van szó. Persze fontos tisztázni, hogy mit értünk „partizán” (katonaként nem azonosított személy/csoport) alatt. Hol ér véget a „hazafi”, az „antifasiszta”, és hol kezdődik a mészáros, terrorista, stb. Ebből a szempontból a jelenlegi USA- (és részben orosz-)-doktrína némiképp eltér a mainstream vonaltól. Nemzetközi konfliktus esetén azonban ez utóbbira nem tennék egy petákot sem.
Nem kell olyan messzire mennünk, hogy a fenti történet logikáját megértsük. Ha egy 20 mp-es feltartásért életveszélyes „büntetőfékezésbe” kezd az autópályán a fószer, mit várhatnánk tőle, ha háború van, és fegyvert adtak a kezébe?
A történelem bővelkedik olyan fegyveres konfliktusokban, amelyeknek első látásra (és másodikra, harmadikra) nem sok értelmük volt; emberek tíz- meg tízezrei áldozták életüket a hazájukért, hogy aztán az ellenséggel közös határ ne változzon, ellenben az ország a tönk szélére kerüljön (itt, a…..
A hírszerkesztés műfaja nem alapulhat sem megérzésen, sem hasraütésen és főleg nem hazugságokon.  – Ha a mostani tudásunk alapján találkoztunk volna ezzel a betegséggel, azt hiszem az intézkedések valahol azok között lennének, amit a világ meghozott és amit mi meghoztunk.– Valahol a kettő…..
major.os 2020.06.04 22:08:52
@A kiló nem százat jelent.: Olaszország népsűrűség nyolcszorosa a svédnek. (New Yorkról ugye nem kell statisztika). Az egészségügy igenis fejlett. Ágy/fő valóban nem magas, de nem ez a szám fejezi ki a fejlettséget. De ha egyszer eldöntötted, hogy igazad van, senki nem fog meggyőzni arról, hogy a te véleményed is csak egy a sok elfogult közül.
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
major.os 2020.04.05 12:01:22
Az újságíró úgy tesz, mintha a világos stratégia sátáni gonoszság volna. A helyzet azonban az, hogy több ország stratégiáját figyelem, nemcsak a médiából, és egyiknek sincs világosan megfogalmazott stratégiája. Hiába szeretnénk ezt a nyomorult országot és vezetőit különlegesnek látni (pozitív vagy negatív értelemben), Mo. is egy a többi között. Egyetlen országban sem hoztak sem bölcsebb, sem gyengébb döntéseket. Mert a jövő ismeretlen. Senki nem tudja pontosan mi lesz. Őszre lehet vakcina, vagy nem. Tavaszra lesz, vagy még akkor sem.
Nyájimmunitás működik. Vagy mégsem?
Az áldozatok száma ellaposított járványgörbe esetén, amikor elhúzódik a pandémia hónapokig, vajon nem ugyanannyi a haláleset, mintha szabadon engednénk a betegséget? (Hülyék a svédek?) Ugyanis a grafikonon jól mutat az "egészségügyi ellátórendszer kapacitása" határ, de a lapos görbénél is olyan tényezők jelentkeznek, mint a személyzet kimerültsége (lebetegedése), a készülékek karbantartása, a pénzügyi kapacitás, infrastruktúra, stb., stb.
Ha az a cél, hogy az újságíró kiöntse gyűlöletét a kormányzat iránt, más témát kellene válasszon. Ebbe a helyzetben mi, akik erről a felületről informálódunk, kiegyensúlyozott, korrekt tájékoztatást szeretnénk és nem uszítást. Válasszon más témát erre, amit nem olvasunk el. Ez azonban mindannyiunkat érint, de nem ilyen kioktató stílusban. Vagy az világ összes kormánya és szakembere a hülye és egy okos van?
A tesztelés drága művelet, és a járvány második felében lesz igazán értelme. Van ország, ahol többet, van, ahol kevesebbet tesztelnek. Eljön az ideje, amikor értelem lesz a tömeges tesztelésnek nálunk is, és remélhetőleg olcsóbb lesz a tesz is akkorra.

Én ősszel Lombardiában leszek, mert az lesz akkorra a világ legbiztonságosabb helye.
major.os 2020.04.05 12:33:20
@prakp: mafla vagy. Ennyi.
Sokan sokfélét írtak és mondtak már a kormány eddigi tevékenységéről a koronaválsággal kapcsolatban. Ideje összeszedni a meghozott intézkedéseket, és mérlegre tenni a döntéshozók eddigi teljesítményét. Szerintünk szabad kritizálni a kormányt koronaválság idején, de ugyanúgy fontos, hogy a pozitív és…..
major.os 2020.03.30 22:44:57
@illaim: Tudod: alacsonyan szálló labdába nem fejelünk bele. Frusztrált vagy. Nem bántanálak a világért sem. Sajnállak.
major.os 2020.03.30 22:51:31
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A jobbodali sajtóról megvan a véleményem. Lesújtó, egyébként, de most erről írtam. Index-fan vagyok egyébként, jobb híján. De ez mindegy. Folytatódjon a komment-színvonal!
major.os 2020.03.30 23:01:59
@Emmett Brown: "nagyon hülye vagy"-idézlek. Azért talán, mert az írás nagyrészével egyetértek? Hoppá, akkor mégsem igaz az értékelések fele sem? Az egész egy nagy zagyvaság? - lehet, hogy te jobban tudod! Vagyis te tudod jól.
Index-fan vagyok egyébként, jobb híján, nem kell kioktatni. Egyelőre ez a legkiegyensúlyozottabb az online orgánumok közül. Csak a kommenteket olvasva döbbenek rá, hogy mennyi frusztrált emberrel együtt lapozom a digitális felületet.
A bejegyzést vitaindítónak szánom, mert nagyon kíváncsi vagyok a különböző álláspontokra. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy ez egy váratlanul előállt helyzet, ezért nem lehet minden tökéletes. Péntek este a miniszterelnök úr bejelentette, hogy hétfőtől az iskolák átállnak "tantermen kívüli,…..
major.os 2020.03.16 21:32:44
@BrianZ: bazd meg te. Ott vagy közel.
Péntek délelőtt még az iskolában arról beszéltünk, hogy nincs még értelme bezárni. Talán egy hét múlva... Péntek esti bejelentés nem a legjobb, de lehetett volna rosszabb is. Sokkal. A környező országok is egymást lesik. Van, ahol egészen felelőtlen kivárások történtek, másutt túlpánikolták. Evvan.
major.os 2020.03.16 21:38:14
@Bolog: digitális osztályba jár gyerekünk. Egész délelőtt laptop. Utána itthon két-három órát megint. Nonszensz. Eddig semmi értelmét nem láttam. Ki a franc gondolta, hogy ez lesz. Mostmár csak ennek van értelme. A rendszer már működik, ki is fogják terjeszteni.
Lényeg: Óriási összefogás, előadóművészek, kiadók, felületek, tárhelyek, stb. nyitnak, ajánlanak, adakoznak. Tanárok veselkednek neki a feladatnak. És ez a lényeg. De tudom, hogy frusztrált embereknek ez nem gyógyír. Lelkük rajta!
major.os 2020.03.16 21:29:05
@illaim: ugattál, mi szükség még rá. Aki más véleményt lecsürhéz, az ... hát van a történelemből mit választani. Sajnos.
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
major.os 2019.11.24 21:44:10
@Kacija: A megadott méreten belül kézipoggyászt ingyen fel lehet vinni. Ez azért több a semminél. Priorityvel még egy táskát/bőröndöt a megadott méreten belül. Ez korrekt.
A Ryanair fedélzetei (a személyzetet, a biztonsági bemutató, a kiszolgálás, ülések, stb.) elmaradnak a Wizzairétől. Ezt sokévi tapasztalat alapján állítom.
Heringes érzés - ez tutti. Meg gyúródunk, lökdösődünk, hangoskodunk. Nemcsak Budapesten. Legbrutálisabb élményem egy portugál-svéd járaton volt.
Minap egy olasz társasággal utaztam. Őrjítő ricsajt csaptak.
Októberben franciák közé keveredtem, röhögtek, nyerítettek, visibáltak.
Ez a fapad. Harmadosztály. Én mégis velük fogok menni, amint kiléptem a csarnokból, már nem is számít mivel jöttem el eddig.
1980-as évek. Május 1-i felvonulás Nagykátán  ..
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..