Regisztráció Blogot indítok
Adatok
terjőke kígyószisz

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel úgy keltem, hogy egyik szemem sír, a másik meg ÚGYMOND nevet. Persze hogy nevet, hiszen többé nem kell korán felkelnem, hogy agyhalottak semmitmondó, üres kurvaanyázásairól írjak, és persze hogy sír, hiszen többé nem kell korán felkelnem, hogy agyhalottak semmitmondó, üres…..
terjőke kígyószisz 2016.12.08 17:11:04
@csakolvasok82:

Pont valami ilyesmit fogalmazgattam magamban.

A kérdés az, hogy ki a felelős azért, ha csak papíron felnőtt emberek életét tönkreteszi egy ilyen műsor. A csatorna, a szerkesztők, a nézők, a szavazók?

Miért nem lehet valóban cselekvőképes, döntésképes, tényleg felnőtt embereket kiválogatni ezekbe a műsorokba? Akkor a műsor nézhető lenne, nem csak a hogyvolt miatt tekerne bele az ember, lenne helye a földi csatornákon is.
Szerencsére, a fenti cím ellenére, egyelőre nem kell tartani attól, hogy Vivien újra rászabadult a világra, csak egy rövid látogatást tett hazánkban, majd további kezelésekre még visszazárták az ideiglenes lakhelyére. De ne ugorjunk ennyire előre, nézzük, hogy mi történt vasárnap a bolondokházában...
terjőke kígyószisz 2016.11.22 13:28:22
@SocialWorker:
Zsoltit "sajnálom egyébként, mert eleinte nagyon szimpi volt nekem, de sajnos kiderült, hogy az csak álca volt. kicsit ugyanúgy voltam vele, mint evelinnel. bíztam benne, hogy kicsit halványítja a sztereotípiákat, előítéleteket, de sajnos - épp úgy, mint evelin -, inkább erősítette azokat"

Egyetértek, egy kiegészítéssel: ezek már nem előítéletek, hanem pontosan a fentiek miatt "utóítéeltek", vagyis tapasztalatok.
terjőke kígyószisz 2016.11.22 13:52:23
@SocialWorker: Zsolti is bunkón élcelődött rajta, amikor Vivivel meglesték fürdés közben Dávidot. Az a szöveg arról, hogy neki milyen szép feje van, milyen okos, és még az isten is megáldotta a méreteivel gyomorforgató volt.
Tiv Tiví naplója 2.0!Nedves naplóm, ezt nem hiszem el!!! Hát mi ez kutyák?!? Ezt a börtöntöltelék bűnöző kárszeget szavaztátok vissza helyettem? Egy sittes gecit? Magyarország esze-szíve helyett? Ti mocskos kis senkik, akik, alattomban, sunyin nyomkodjátok a apellációtok gombját, mert ingyen van?…..
terjőke kígyószisz 2016.11.15 21:27:09
@Plüsscukor:

Hm.. mit ér vele, ha a hibákat aláhúzza neki? Nem tudja kijavítani. Ahhoz, hogy látszódjon a javítási javaslat, plusz kettőt kéne kattintani. Ha még véletlenül sikerülne is megjeleníteni azt az ablakot, hogyan dönti el, hogy a felajánlottak közül melyik a jó? ;)
Visszatekintünk a kihívás előtti időkre, amikor éppen az a legfontosabb kérdés hogy Zsolti vajon megvalósítja-e végre a Vivi óta hiába várt csokoládédiktatúrát, vagy valami ennél is szörnyűbbet tervez. Ati egyelőre nem fél, pakolás közben lazán belekóstol a górék eledelébe, Mici pedig az ágyon fekve…..
terjőke kígyószisz 2016.09.23 17:06:12
A műsor számomra nézhetetlen. Ha holnap kihirdetnék, hogy mostantól számolják a bentlakók káromkodásait, és minden szóért tízezret levonnának a nyertestől, akkor egyrészt azonnal feladnák azok, aki e téren elviselhetetlenek (Tivy, Evelin és Dina), a többiek pedig talán visszafognák magukat. Ez szerintem jó hatással lenne a nézettségre is.

A nézőktől ötleteket kérhetnének, hogy milyen feladatokat kelljen elvégezni a lakóknak, szerintem messze jobb, nézhetőbb, érdekesebb feladatok, ötletek lennének, mint ami a szerkesztőknek - akik valamilyen megmagyarázhatatlan okból azt hiszik, hogy egy műsort csak káromkodással, rémisztő butasággal és szex-szel lehet eladni - eszébe jut. Nincs egyetlen érdekes feladat sem, a játékosokat nem lehet megismerni, a szerkesztés láthatóan egyoldalú és részrehajló. Az élő közvetítések hiánya miatt a nézőnek semmilyen esélye nincs arra, hogy bármilyen képet kapjon a bent lévőkről, valós képről már ne is beszéljünk.

A műsorvezetők üres fejűek, alkalmatlanok. Egyértelmű, hogy a játék egyre kevésbé valódi játék, ehhez épelméjű műsorvezető már nem adja a nevét.

Számomra érthetetlen, hogy a csatorna vezetése miért nem veszi észre a valós igényt egy jó, nézőt lekötő, érdekes, valóban interaktív valóságshowra, és miért gondolják, hogy bármilyen szemetet hajlandók a nézők megnézni.

Nekem marad a hogyvolt elolvasása, esetleg egy-egy részlet megnézése, ha valami nem tiszta az írás alapján, és persze a vágy, hogy egyszer majd lesz olyan valóságshow is, amit lehet nézni.
terjőke kígyószisz 2016.09.23 17:33:39
@windsor:

Amilyen adón (nekünk nincs is ilyen) és idősávban (sokan alszanak már olyanok) megy, simán lenne ugyanilyen nézettséget egy általad leírt változatnak is. Bár én ennél a változatnál sem lennék hajlandó fizetős szavazásra.
terjőke kígyószisz 2016.09.23 17:34:17
@terjőke kígyószisz: olyanok helyett olyankor
hogyvolt A Farm 2x60 - Gone boy 2016.05.29 10:01:38
Az utolsó előtti adásban két dolog történt, amiről lehet írni. Na jó, három, de abból egy a mai adásra lett időzítve, nekünk csak egy kis ízelítőt mutattak egyelőre. Oké lehet volt négy is, de akkor már nagyon megengedőek vagyunk. Megint Zé van a vártán, remélem nincs semmi baj Anikóéknál a…..
hogyvolt A Farm 2x59 - Unalom 2016.05.28 07:12:57
Elmondjam egy szóban, mi történt a tegnapi adásban? Semmi. Két szóban? Lófasz se'. Mivek az utolsó napokra az RTL láthatóan nyújtja az epizódokat, és mert ezeket már mind én fogom tolni, tömörebb leszek a megszokottnál. Zé nyit, választunk. Nem elnököt, szopót...
terjőke kígyószisz 2016.05.28 22:35:36
@Atanos:

Briginél kimaradtak a balanszok... ;)
terjőke kígyószisz 2016.05.29 06:15:22
@Sanda.Ipse:
Nem hiszem, hogy az itteni olvasók véleménye egybeesik azokéval, akik szavazni is hajlandóak.
terjőke kígyószisz 2016.05.29 11:55:03
@Sanda.Ipse: Egyetértünk. :)

Az is érdekes, hogy valaki miért hajlandó feladni a külső szemlélő státuszt... (Én még soha nem voltam rá hajlandó, ingyenes szavazásnál sem.)
Különb elfoglaltságot képzeltem magamnak, annál, minthogy a hulladék másnaposságból reggel 7-kor felriadva Farmot nézzek, de ez van. A hülyeség hatalmának nagy diadala ez. Hálistennek van az előző napi szuperkontentből egy kis maradék, ami felmelegítve is legalább annyira fasza, mint frissibe, mert…..
terjőke kígyószisz 2016.05.27 14:50:18
@Mara100:

Az ilyen írások mutatják, hogy ez már semennyire nem játék... Én pedig azt keresném benne, meg az embert. (Az, hogy ez utóbbi Dórival egyidőben csaknem teljesen kiesett más kérdés. Most marad jobb híján Gergő, akinek lehet egy kicsit drukkolni, bár nála sem érzem, hogy képes lenne élni a 20 millió adta lehetőségekkel.)
terjőke kígyószisz 2016.05.27 17:33:46
@Spitzbauer:

Ahogy elnézem a csúsztatásokat, hazugságokat az Attila-rajongók nem veszik észre. Ha mégis nagyon látszik, akkor "az a taktika része".
Zé szerint érdekesen alakul a Farm összetétele - egyre kevesebb az ember és egyre több az állat, ez olyan magas labda, amit igazán nincs is kedvem lecsapni, de ha lecsapnám, mindenképp szerepelne benne vadember félszerzet Attila, Dani és Heni. ..
Szerintem a szerkesztők is belátták, hogy mese nincs, valamit ki kell találni a hajrára, mert unalomba fullad az egész műsor. Ezért egy halom állat érkezett a farmra, ami az unaloműzés mellett, kicsit megdobja cukiság faktort is...
terjőke kígyószisz 2016.05.18 21:21:52
@ewita: VV-kben ezt a kivételezést többnyire a második helyezetteknek engedték meg...
  1. A böllér Hajnal van, Attila tollászkodik a fürdőben, amit persze fentről a kamerák kedvéért faszán bevilágítanak, nm is értem, miért bohóckodnak azzal a viharlámpával ilyenkor, biztos saját megnyugtatásukra, vagy mittudomén. A szokásos ügymenetre készülhetünk ezen a napon is, Attila hajnalban…..
terjőke kígyószisz 2016.05.17 13:15:39
@tipptipptuti: "De a kommentek arról árulkodnak h nem bunkóságra van igény"

Itt. De a szavazók többsége nem innen kerül ki.
A kihívás Anikó streccsfarmerbe bújtatott virgácsai köszöntenek minket a pszeudopajtában, vajon kit hív ki ma Attila? Sanyát? Persze, hogy Sanyát bazdmeg, ezt mindenki tudja. Attila reggel elmagyarázza Sanyának, hogy kihívja, mert Gabent semmiképpen, és, izé, szóval téged, na, mindketten elértük,…..
terjőke kígyószisz 2016.05.16 21:40:56
@Cimili:

Én úgy gondolom hogy foglalt emberrel nem kezdünk, vagyis el sem lehet jutni vele addig, hogy beleszeressen. .
Aki nyolc évig fenntartja a kapcsolatot, az megérdemli, hogy vele is megcsinálja valaki. Meg is fogja. Akit az egyiktől el lehet csábítani, azt a másiktól is.
Mivel a tanyasiaknak minden este mesét kell mondaniuk - ez nekem új, kimaradtam egy hétből, menten elgurult a gyógyszer? - előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy Gábor is nekiessen a betűknek, és ez az este mostan van. Drága angyalbögyörőim, mondja, és belevág A Farm és a hét farmer című szürreális…..
terjőke kígyószisz 2016.05.14 15:21:56
@csincsilla72:

Szerintem az, hogy a kutya és Gergő nem válnak el egymástól, inkább szerkesztői szándék. Szerintük Gergő és a kutya együtt szerepel. Ezt a képet nem akarják megtörni.

Monduk érdekes lett volna, ha valaki bevisz egy kotlóst, alatt 15 tojással...
terjőke kígyószisz 2016.05.15 06:29:53
dfdf@alsophila.grahami: Volt már rá példa. Vagy inkább: alig fordult elő, hogy olyan nyerte volna a valóságshow-kat, aki tudott élni a nyereménnyel és lehetőségekkel, visszaélés helyett.
terjőke kígyószisz 2016.05.15 06:41:57
@Lilith.Inanna.1:

Volt pár alkalom, amikor felmerült bennem, hogy ez szerep. Pl. ha ő írta a mesét, akkor biztos, hogy csak álarc ez a butaság...
Aki Cintiék adriai hajózására vágyott, az most a mennybe mehet, mert az adás egy indokolatlanul nagy szelete csak erről szól. A másik meg arról, hogy Attila totál begőzölve, zsebparancsnokként adja az ívet a többieknek. Cintiék már hajnalban lekoccoltak. Attila kapta a hagyatékot, így egy napig ő…..
terjőke kígyószisz 2016.05.13 13:34:14
@Sanda.Ipse:

Igen, tudjuk, hogy a célcsoport nem az, aki az emberi viszonyokra kiváncsi, meg az együttműködésre, a jellemekre.
Ezért győzhetnek rendre érzelmileg, lelkileg sérültek ezekben a műsorokban.
A farm lehetőséget adna egy másfajta műsorra. Ezt a csatorna nem használta ki, visszatérek a jól beváltnak hitt forgatókönyvekhez. Emiatt az eredmény is hasonlítani fog a vv eredményeire. :(
terjőke kígyószisz 2016.05.13 13:38:16
@SocialWorker:
Szerinted Gergő Birigi miatt esett ki a pikszisből? Nálam nem. A kutyapuszilgatással, illetve a múltkori bulival kapcsoaltos reakciója miatt. Nekem olyan érzésem volt, amikor Brigit próbálta meggyőzni a bulival kapcsolatban, hogy női eszközöket használ a konfliktusban (jóvan', akkó' mennyé' le"). Ez nőkkel szemben nem nagyon szokott bejönni, közben a női nézőket joggal taszítja.
terjőke kígyószisz 2016.05.13 13:43:01
@Sanda.Ipse: Mondom én, hogy nem mi vagyunk a célcsoport... ;)

A helyzet az, hogy akik számára Dóri a vállalható, szimpatikus, azok többsége még életében nem szavazott ilyen műsorban. Itt is csak másodregisztárcióval ír, és nem árulja el a családnak sem, ha fülhallgatóval a fülében számítógépről megnézi a műsort az archívumból. :)
Na, kérem, volt itt minden: intrika, kombinálás, gombócevés, védettség, kiválasztás, szarkavarás, és még ezzel sem bírták megállítani azt a lejtmenetet, amit a műsor produkál már lassan egy hete. Csak én unom, vagy ti is látjátok, hogy a szerkesztők vért izzadnak, mire…..
terjőke kígyószisz 2016.05.12 19:04:52
@Alajka Bal: Mert Dórinak feltehetően határozott elképzelése van az életről. A korabeli férfiak meg vagy házasok húsz éve, vagy a negyvenes férfiak betegségét élik: friss húsra vágynak. (És még nem tudják, hogy a fiatal csaj is egzisztenciát akar, gyereket, meg örök szerelmet.) ;)
Ha van olyan karakter, akit semmiféleképpen nem szabad elengedni egy realityben, mármint szerkesztői szemmel, az az olyan arc, mint Heni volt, vagy amilyen Attila. Konfliktusgeneráló mindkettő, nem fogja be a száját egyik sem, folyamatosan képernyőn vannak, és bármennyire is idegesítők és vernénk…..
Zé konferál, a farmerek játszottak, a játék neve pedig hogyan nem változott meg az életem 20 millától 20 év alatt. Zé azon nem lepődik meg, hogy Sanya a fitnesz világában látja magát 2036-ban is, de azon nagyon (!!!), hogy Brigi jövőképében nem szerepel Gergő (sem Szinti, sem Norbi, sem pedig…..
terjőke kígyószisz 2016.05.07 21:03:18
Május elseje ugyan elmúlt két nappal, de ez a Oláh Gino és kiccsaládja örök szavai most nagyon passzolnak a Farmra. A heti feladat ugyanis az önálló köcsöggyártás, asztalos munka és a diótörés. Persze az intrika sem hagy alább, csak most nincs annyi idejük egymást marni...
terjőke kígyószisz 2016.05.04 21:04:04
@Sanda.Ipse:
Gondolod, hogy ezért szavaztak rá? Nem azért, amiért mondjuk Alekoszra is? A célközönségnek bejön valamiért ez az indokolatlan, fura magabiztosság, ami mögött én inkább mentális gondokat vélek felfedezni.
terjőke kígyószisz 2016.05.04 21:07:46
@terjőke kígyószisz:

Azt szerintem nem tudjuk megítélni, hogy egy büntetés megérdemelt volt-e. Nekem úgy tűnt, hogy igen, bár jobbára csak olvasni szoktam, és célzottan egy-egy részletet megnézni a neten, de legalább három esetre emlékszem még régebbről, amikor Attilára azért panaszkodtak a többiek, mert az állatokkal kapcsolatban önfejűen döntött, mások munkájába belekontárkodott, aztán a gondot másokra hagyta...
terjőke kígyószisz 2016.05.04 21:08:33
@Perspektíva: ez kétségtelen.
Ez az epizód megint azok közé tartozott, melyekben csak pár karaktert követünk közelről, a többieknek végszó jut jó esetben, már ha az jó eset, ha Szinti beszél, ugye, ezt el kell dönteni majd egyszer, ha lesz rá érkezésem megszavaztatom, ahogy azt is, hogy Zé vehessen-e magára a jövőben a…..
terjőke kígyószisz 2016.04.14 19:33:06
@Szabadnapos Vákuumbányász:

Az a kérdés, hogy a mentálisan sérült embereket mennyire etikus ki-, vagy felhasználnia bármilyen tévéműsornak.
Bár az ebből következik az a kérdés,, hogy elmegy-e mentálisan ép ember egy ilyen játékba... :)

Az is felmerülhet, hogy a műsor által súlyosbodó tünetekért felelős-e valaki (ld.. Alekosz, BB Évi), illetve takarózhat-e azzal a műsor felelőse, hogy nagykorú, cselekvőképes emberek önként és dalolva döntöttek a műsorban való szereplés mellett.

Belegondoltam, hogy volt-e olyan valóságshow szereplő, aki hosszú távon is pozitívan jött ki ebből az egészből, és talán kettőre emlékszem: a második BB-t egy később kezdő játékos lány nyerte meg, akivel jópár év múlva készítettek riportot, a pénzt a bátyja kezelte, lakást, földet vettek, tanulást finanszírozott belőle; illetve Milo, aki médiaközelben maradt ugyan, de a vele készült riport alapján ép lélekkel úszta meg a szereplést.

Én többször éreztem már úgy, hogy Attila viselkedése menekülésre késztet, még a monitor elől is. Erős motiváció kellhet ahhoz, hogy a lakótársai ne meneküljenek el előle.
Érdekes, hogy Norbi bárdolatlansága nem váltja ki belőlem ezt az érzést. Talán pont azért, mert ott felfedezni vélem a józan paraszti észt a rettenetes stílus mögött.
Ennek ellenére nem érzem azt, hogy Norbi tudna jól élni egy győzelem lehetőségével. Ezt - a rendelkezésemre álló csekély mennyiségű információ birtokában - csak Dóriról és Diáról feltételezem, illetve talán Sándorról, de őt meg esélytelennek érzem.
terjőke kígyószisz 2016.04.14 20:01:50
@paranyuszi:

Szerintem ő inkább ügyes. Egy ideig - egyelőre úgy tűnik, hogy elég hosszú ideje - él a lehetőségeivel. Egészen jól, ez igaz. De nem érzékelem nála a ... nem is tudom mit, talán a stabilitást.
Ha ilyen intenzitással folytatják a műsor készítői a háziállatok behozatalát, akkor lassan rohadt nagy gondban lesznek, mert néhány baromfit kivéve, gyakorlatilag már minden van itt, ami egy tanyán létezik. Tűkön ülve várom, mikor kapnak a lakók egy zsiráfot, vagy egy koala…..
terjőke kígyószisz 2016.04.13 14:18:20
Bruti, nem bírtam tovább a csendes olvasást, le kell írnom, hogy miattad még a műsort is megnéztem utólag, már több napit is. :)

A farmról: ettől a műsortól sokkal többet vártam. A szereplők kiválogatása alapján még volt remény arra, hogy nem a szokásos forgatókönyv vár ránk. A helyszín és az ellátandó feladatok mind végtelen lehetőséget nyújtanának arra, hogy megismerhessük a játékosokat, ki tud együttműködni, előre gondolkodni, másokat irányítani.. stb. A műsor mégis unalmas, vagy ha nem, akkor műbalhé van, és éppen olyan esetelenül, szánalmasan próbálja meg a nézőket befolyásolni, mint az eddigi összes valóságshow. Tudom, szinte minden ismérv szerint kívül esek a műsor célcsoportján, ennek ellenére érdekelne egy valódi valóságshow, ahol lehetne látni akár online, akár felvételről a kamerák képét (mondjuk a fürdőét és a vécéét csak akkor, ha valaki nem egyedül van bent), és a néző saját maga, a tapasztalatai alapján döntené el, hogy kinek drukkol, nem akarnák a szerkesztők mindenáron a fejébe tölteni a végeredményt... A tévéműsor meg afféle ráadás lenne, összefoglalója a napnak. Ott megkaphatná a balhéra és szexre éhes célközönség a napi betevőjét, akit más (is) érdekel, az figyelemmel kisérhetné a munkát, a taktikát, az emberek viselkedését, kapcsolatait, konfliktuskezelését, ne adj isten humorát. (Csak nekem hiányzik ez a műsorból? A rajtuk nevetni nekem nem helyettesíti a velük nevetni.

A szereplőkről néha úgy érzem, hogy tévedésből rossz ajtón mentek be. Talán Dóri, a Favágó és Dia tudták, hogy hová mennek, úgy tűnik a többieknek halvány fogalmuk sem volt arról, hogy mi az farm, ott mit kell csinálni, milyen feladatok várhatják.

A szerveződő összefogásokról nem kapunk képet, pedig egy-egy utalásból kiderült már, hogy alakulnak a szövetségek, van, aki gondolkodik (ezt elsőre Kutyás Gergőről feltételeztem, aztán vele kapcsolatban erősen elbizonytalanodtam a Brigis szál miatt, most a vers alapján megint úgy tűnik, hogy figyel és képes lenne gondolkodni, ha nem a vágyai vezérelnék). Nyilván a viselkedésüket meghatározzák a magyarországi valóságshow-előzmények, és próbálnak jól beváltnak hitt klisék mentén játszani (nekem Heni tűnik ilyennek), élni, de a többségük viselkedése következetlen, átgondolatlan.
A Tűzoltó unatkozott otthon, neki ez jó időtöltésnek tűnt. Ha nincs az első hét, talán még szimnpatikus is lenne, ha két héttel később lesz ő a gazda, akkor bebiztosíthatta volna a helyét a döntőben.
Sanya számomra az a kategória, akire hitetlenkedve nézek: ez az ember hogy élte túl az elmúlt ötven évet... csak saját magával foglalkozik, a testével, a kinézetével, csak magára figyel. Hogy mit keres a farmon, nem tudom, a fitness népszerűsítése nevetséges álindok.
Brigiben egy ideig többet láttam, mint mutatott, aztán kiderült, hogy valóban többre lenne képes. A magánéleti problémáinak kimondása szerintem sokat rontott az esélyein, az eheti döntése lehet, hogy végleg eldönti a sorsát.
Vadember mindig kell egy ilyen műsorba, aztán csak reménykedünk, hogy nem ő nyer, mert ha pénzzel szabadul ki a világba, akkor abból semmi jó nem sül ki...
Kimaradt még? Egy szőke lány, akiről semmit sem tudok. Gondolom ő esélytelen.
terjőke kígyószisz 2016.04.13 14:27:27
@terjőke kígyószisz:

Kifelejtettem a gyúrós fiút. Talán nem véletlenül. :)