Regisztráció Blogot indítok
Adatok
4corners (törölt)

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerűen beleragaszt a székbe és meg KELL nézned az összeset! A humor, a bemuatás és az objektivítás tökéletes ötvözete! Sajnos a Videó és a hang minősége nem 5* de attól máég nagyonjó!+ az értékelés( köszi bence ray)TÖRÖLT VIDEÓ..
4corners (törölt) 2008.06.25 15:07:52
Na.Szóval sztem helyre kéne rakni a dolgokat.
Most vagy a srác korát vagy az álltala készített videó színvonalát értékeljük.Ezt el kéne dönteni.Mert ugye vannak szubijektív dolgok pl, a sok ööö-zés eléggé levon az élvezeti faktorból.Tehát a videók értékeléséhez is kéne sztem egy minimum elvárás,a többi meg az izlés dolga.Én valami ilyesmire gondoltam:

Hang minősége: csörög zörög-e ,esetleg a sötét oldal fő jedi mesterének baritonja sejlik ki a kommentárból, vagy tiszta érthető, minden mondat szépen hallható.
Sztem ez a vidó pl 4-es,mert érteni lehetett mindent, jó volt a mikrofon és még zene is volt alatta,pont olyan hangerővel mint a szöveg.Erre sztem a legutóbbi ellen példa a :PC Játék Tesztelő Sorozat:Glory Of The Roman Empire-videó volt, arra 1-est adtam volna,(nem!nem az egész videóra csak a hangra).

Szöveg tartalma: az adott játékról mennyit mondott el a delikvens, pl ha az egész videó kb ennyi volt, hogy "ööö, és most ....várjál...lelövőőőőm...na és itt van a szörny...izé...várjál anya, mindjárt megyek csak befejezem a videót", akkor ne adjunk már 4,5 vagy 5-mert az nem bemutató hanem háttérzajos gameplay, azzal tele van a youtube, de ha értelmesen elmondja, miről szól a játék, mi a célja, mi a story, ki a gyártó, mik a hibák, esetleg még polyén is van benne, na arra lehet sztem 4,5-5 adni.

Sztem ezen a konkrét videón, ez félig sikerült félig meg nem, mert sok ööö-zés volt benne, valamit megtudtunk,de valamikor csak bámúltuk, hogy játszik valaki.Erre én 3-ast adnék.

Képi minőség:Elég világos-e, lehet e látni valamit, vagy csak minden féle elmosódás látható, a vágások rendben vannak-e, vagy epilepsziás rohamot kap mindenki mire véget ér a videó.

Ez jelen esetben sztem 3,5-4-es,mert nem sok mindent lehetett észre venni a harcok során(ebbe bele kalkuláltam, hogy ahogy elmesélted elég sötét a játék ..Mortyr.. :P)

Videó tartalma: Szóval azt hiszem mindenki elismeri, hogy a FreddyD videóit tekinthetjük tulnyomó részt 5-ös minőségűnek.FreddyD egy játékról hány perces
videókat készít? Többnyire 9 perceseket.
Miért van ez?
Sztem azért, mert egy játék bemutató nem egy egész estét betöltő családi Disney mozi, hanem egy bemutató és sztem nem is gameplay-nek kellene lennie.Persze vannak kivételek,de valjuk be őszintén ki tud végignézni egy másfél órás játékbemutató videót tekergetés nélkűl?Még ha jó is.
Erre amúgy sztem volt példa az a bizonyos 1,5 órás videó, 9 részes ha jól emléxem:Reactor - Return to castle Wolfeinstein(9).De azért sztem egy idő után borzasztóan unalmas és elül a hangulat.Erre sztem jó példa az imént említett videó, ami sztem is nagyon jóra sikerült, de nézzük csak meg youtube-on az első videót több mint 3000-en látták.De hányan nézték meg a többit?Segítek:
1.video 3,423 Kíváncsi vagy!
2.video 1,827 Elgondolkodol minek 9 rész!
3.video 1,444 Ha már ezeket láttad tovább nézed
4.video 1,281 Lankad a figyelmed
5.video 1,203
6.video 1,166
7.video 1,028
8.video 991 Fanatikus játékos vagy
9.video 1689! Mi is lett a vége?

Tehát a már bennem régóta érlelődő vélemyényemet és észre vételemet elmondanám tömören.

A videó legyen, tömör, lényegre törő, mutassa be és ne csak mutassa!!!, a többi már csak tehetség és egyéniség dolga (viccek, hangok, szines dolgok), de ha nem jut eszedbe vicc ne erőltesd, mert egy két "viccen" inkább sírni lehetne!

Összegezném akkor a fent említetteket:

Hang minősége
Szöveg tartalma
Képi minőség
Videó tartalma
Tehát nekem erre a videóra (Z Games - Terrorist Takedown 2 (City Interactive))
így kijött összegezve: 4+3+4+3/4= 3,5

És ez sztem megállja a helyét.
Ne haragudjatok hogy ilyen sokat írtam, de régóta figyelem az oldal alakulását és ez már kikivánkozott belőlem.Ja és a "szar ez a videó te gyökér állat, megölöm a hülye anyádat" típusú véleményezőket esetleg lehetne 2. figyelmeztetés után egy jó nagy bannal honorálni.Van sok tisztességes és normális látogatója a blognak, nem hiszem hogy szükség lenne ősemberekre itt.
Sokat fejlődött a blog, ideje sztem tovább lépni ezekben a dolgokban.Személy szerint örülnék neki ha ez a komment a rosszpcjatekok.blog.hu-n is látható lenne, persze ha mindennel egyet értenek a kedves moderátorok (FreddyD, Athemil).

De hogy senki ne mondja hogy okoskodok és semmit nem csináltam eddig belinkelem a videóm.Az értékelésen azt hiszem látszik, hogy lehet hogy értem is miről írtam eddig.Utólag átgondolva a saját videómon is lenne mit csiszolnom még, de már ugy hagyom, majd a következőt(ami hamarosan jön remélem)

www.youtube.com/watch?v=p_UXFmu-YJU
Rossz PC Juniorok PCG - Crysis 2008.05.21 14:00:00
Túlságosan sok benne a "szerinted ____? - Szerintem ___" megpróbáltátok fix.tv-sre venni de sajna egy idő múlva nagyon monotonná válik.Ha felváltva adnátok róla információkat máris kicsit jobb lenne ,de így tovább ;)pcghun.blog.huTÖRÖLT VIDEÓ..