Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cargineering

21 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt sem tudod mi ez? Egy fura Laguna? Hogy szép-e? Inkább maradjunk annyiban, hogy nagy. Az a biztos. Az átcímkézés egyik legszebb példája a Latitude. A 2000-es évek végén ott állt a Renault, hogy nem volt nagy kocsija az európai piacon. Miután a Vel Satis csúfosan megbukott – elsősorban ez…..
Tudom, az első és legfontosabb most, hogy mindenki maradjon otthon! Nem is elsősorban magunk miatt, hanem a szüleink, nagyszüleink miatt. De ezt már úgy is mindenki kívülről fújja, és tudom, hogy ilyen szép időben egyre nehezebb ezt betartani. Pláne, ha az ember szeret motorozni, aminek azért -…..
Az egész egy furcsa telefonhivással kezdődött, még tavaly március végén. Haverommal vacsoráztam, mikor megcsörrent a telóm: barátnőm hívott a munkaideje alatt, és csak annyit mondott, hogy az egyik betege beszélni akar velem. Értetlenkedve vártam, hogy ki az, és mit akarhat. Bele is kezdett: „boldog…..
Ez lehetne egy egymondatos post is: ne úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Kicsit bővebben: ne aludj indulás előtt 3 óránál többet, a kipihentség nem tesz jót az előtt, hogy majd 5 órát vezetnél Genfig és utána minimum 6 órát téblábolnál a kiállított autók közt (az 5 óra út Dél-Németországból…..
Bakancslistás álmom volt eljutni Souchax-ba, a Peugeot múzeumba. Már több helyen olvastam róla, és nagyon meg akartam nézni. Tudom, tudom, szar francia, meg franciát sosem veszünk, franciázni csak átvitt értelembe kellemes, ismerem az összes ilyen együgyű, szűklátókörű, előítéletet. Sosem hittem…..
Cargineering 2019.04.09 08:08:38
@Ződ2000: Igen tudtam, voltam is ott, mert az még a német A5-ös pályán is ki van táblázva. Tényleg nagyon jó kis múzeum, annyi Bugattit egymás mellett még nem láttam, meg a sok monoposto versenyautó...van is róla képem az instámon: www.instagram.com/cargineering/
Egész véletlenül vettem észre az eventet a találkozóról, ami végül is önmagában nem lenne mentség, mert ugye minden évben megrendezik már egy jó ideje. Szóval én voltam a feledékeny, de amilyen év van mögöttem, ez engem már meg sem lepetett. Erről csak annyit, hogy az ősszel teljesen kétségbe estem,…..
 Az előző részből kiderült mit tudtak az előzőkorábbi generációk, most engedjétek meg, hogy a szinte a legújabbal szerzett élményeimről is írjak. Szóval a korábban említett fabiás emlékekkel a hátam mögött túlzottan nem voltam felvillanyozva, mikor megtudtam, hogy egy Skoda Fabiát fogok kapni.…..
Cargineering Visszatértem! 2018.12.25 14:05:27
Gondoltam egy pár sort megér, hogy miért nem volt új posztom nyár óta. Nem akartam úgy folytatni, mintha mi sem történt volna. Sajnos tragikus hirtelenséggel meghalt édesapám június 6-án, két nappal a 30. születésnapom előtt.Így ezek után az autós eseményeket sem nagyon látogattam, volt rengeteg…..
Múltkor megkérdezte egyik kollégám, hogy  melyik volt a legjobb autó amit kaptam használatra Németországban. Egy pillanatra elgondolkoztam, hogy a legdrágább melyik volt, aztán beugrott, hogy az akkor zsír új K-Astrát összekonfigurálva 31.000 Euro jött ki, szóval elvileg annak kéne a legjobbnak…..
Az egész úgy kezdődött, hogy el akartam menni Tullnba, az osztrák veteránbörzére. Nem, valójában nem is itt kezdődik…az igazság az, hogy néha (mások szerint a gyakran jobban illene a néha helyére), szóval van, hogy egymásra szervezek bizonyos programokat. Nem a nemtörődömség az oka, egyszerűen sok…..
Pár éve újra megrendezésre kerül a balatonfüredi Concours D'Elegance veterán kiállítás és szépségverseny. Ezzel egy majd 80 évnyi hagyományt próbálnak újra meghonosítani. Csakis sok sikert tudok hozzá kívánni, mert a rendezvény nagyon élvezhető. Semmi sallang: semmi kordon, semmi agycsipkedő…..
  Lassan már hagyomány, hogy ha május elseje, akkor Nagy futam. Még vagy 5-6 évvel ezelőtt voltam először, ahhoz képest azért sokat változott a rendezvény, de a lényeg maradt: hadd lásson a nép a "legbelebb" belvárosban versenyautókat, hadd remegjenek az üvegek a tiltáson forgatott, nyitott…..
  Frankfurti reptér, Europcar pult, sorban állás a lefoglalt bérautóért. Hozzák a nekem szánt kulcsot, látom szabvány VW, nézem a címkét: Polo. Na király, hárman leszünk rá egy hétig, volt már ilyenem több is, lelkesedni nem tudok érte, és egyszer kifogtam belőle valami beteg darabot, aminek a…..
Cargineering Oldtimer Premier 2018 2018.04.22 21:31:15
Idén is megérte kiállni a sort, hogy bejuss a biatorbágyi Premier Outlet területére, feltéve ha kocsival érkeztél, mert motorral ezt ügyesen ki lehetett kerülni. Bent a parkolóban, aztán olyan autókon legeltethetted a szemed, amik mellett eltörpült az, hogy a Glamour-napok miatt az üzleteket is…..
Már korábban regisztráltam, mikor még érvényes volt a bevezető kedvezmény, és kvázi ingyen lehetett megcsinálni, de a kipróbálásig csak most jutottam el. Ebben az is közrejátszott, hogy a bankkártyám is új lett közben, és mikor először akartam megadni az új adatait, egyszerűen nem találtam, hogy hol…..
Cargineering Köcsög BMW-s lettem 2018.04.01 01:22:29
Egyesek szemében varázsszó, mások szemében egyenesen szitokszó: E36. Pedig sokak szerint ez az egyik utolsó igazi 3-as BMW. Nem tagadás, a legszebb, legidőállóbb forma az E46-é. Az utolsó két kör lámpás, az E30 egy ikon. Tehát az E36 egy kicsit mostohagyerek. Akkor mire fel ez a nagy imádat és…..
Élményautó kell, meguntam az 1.5D Saxot! –mondta egyik haverom, mire jött a tőlem elvárható válasz: - vegyél BMW-t, régi M50-es 6 hengeres blokkal! -jó, de annál túl nagy a tempó, a ladás korszakom meg rég volt, valami kisebb kéne. -mit szólnál egy MX-5-ös Mazdához? -na igen, gondoltam rá, de,…..
Gondolom a motoros társaim átérzik azt a várakozást, ami az első szép tavaszi napot megelőzi. Mikor már van ereje a napnak, délutánra a reggeli pára is felszárad az aszfaltról, mikor napszemcsi is kell az utcára, na ilyenkor már bizsereg a motoros tenyere. Ezek azok a napok, amikor sunyiban már…..
2017-ben Magyarországon semmi sincs lejjebb, mint a BMW-sség. A 45-ös bicepsz mellé hordott X6-ok. A matt fóliás, rokiparkolós Gran Coupék. A Soltvadkerten szilikonmellel mosatott, kínai xenonos, angel eye-os E36-ok. A facebookos alkatrészcsoportokban analfabétaként feladott hirdetések a kertvégi…..
Cargineering 2017.02.03 00:00:18
cargineering.blog.hu/2016/07/24/kocsog_bmw-s

@Nínó Karotta: sorra valósítod meg az álmaimat, ez így nem igazságos, de azért hajrá! :)
Cargineering Köcsög BMW-s lettem 2016.07.24 22:12:08
Mindig is tudtam, hogy hátsó kerekes autó kell! Hogy honnan? Jó kérdés, talán a sok gokartos élmény miatt, vagy a gyakran hajtott RC autók miatt, és a szomszédban lakó barátom Lada mániája is ezt erősítette bennem. Így történt, hogy a heteken át tartó E30 nézegetés (szigorúan neten, egyet sem…..
Állítólag világvásár. Meg Európa egyik legnagyobb old-timer találkozója. Bíztam a németekben, hisz ők nem szoktak az ilyesmivel viccelni. Jól tettem, igazam lett!                 Röviden, hogy milyen? Leesik az állad és megcsömörlesz. Nem, ez nem olyan, hogy elmész a barátnőddel és lazán…..