Regisztráció Blogot indítok
Adatok
w.bárd.nn

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30/40 Szakadékban - jegyzet 2017.06.10 01:51:41
El lehet gondolkozni azon, hogy miért nem kenjük be arannyal ezeknek a drága focistáinknak a lábát. Volt egyszer egy EB siker csaknem egy éve. Mit csináltak akkor a szurkolóink? Megállították a forgalmat és a villamosokat, dáridóztak az utcán és végre átélhették azt, hogy a magyar válogatott…..
w.bárd.nn 2017.06.10 12:15:41
Tisztelt Sportbarátok! Hibáztatni lehet (és kell) foci közegünket, focistáinkat. De! -gondoljuk meg: Lehet-e más bármely terület, mint az a KÖZEG, amelyben van? > Amilyen a társadalmi, gazdasági közeg, olyanok az egyes részei, alanyai is általában. Nézzünk szembe a valósággal, a tényekkel: sajnos, napjainkban ez a természetes, a normálisan elvárható. A sportot űzők miért lennének kivételes Grál-lovagok? A nép, az Istenadta nép nem elvan így is? > Oly boldog rajta Sire, mint akarom, s mint a barom, melyet igába hajt. (Walesi bárdokból-szabadon.)
Nem először, és sajnos várhatóan nem utoljára hívom fel (és nemcsak manapság) az anomáliákra a figyelmet. Minden jót mindenkinek. Egyébként pedig: bárcsak focistáink, focink állapota lenne az egyedüli probléma. Azt is már többször leírtam: a foci-készségekben, játék intelligenciában a magyar focisták nem érik el a nemzetközi szint közepét sem, egy készséget könnyen fejleszthetnének: gyorsasági állóképességükkel fussák tönkre az ellenfelüket. Igen gyakran ez eredményt fog hozni. Egy átlagos ember mérsékelten intenzív gyaloglással 10 perc alatt tesz meg 1.000 métert = 1 km. 90 perc alatt ez 9 km. A külföldi bajnokságokban a szint kb. 11-11,4 km/mérkőzés. Tehát ott is majdnem csak gyalogolnak, sétálnak. Ezt nem lenne olyan nehéz felülmúlni, és ezt az erőnlétet 6-8 hónap alatt simán el lehetne érni. DE HÁT UGYE A KÖZEG... Ahol a gazdasági szféra területein valódi teljesítmény nélkül lehet gyarapítani napi százezrekkel gyarapítani a vagyont, miért pont a futball közegtől várunk el valódi teljesítményt. Persze ettől focistáink még lehetnének önmagukkal szemben igényesek - de hát ha ennyi is elég. És valódi teljesítmény nélkül még nem is ŐK viszik haza havonta a nagy pénzt...
A 444.hu találta meg azt a részletet a Sport1 Heti Helyzet című műsorában, amikor Csapó Gábor vízilabdázó úgy próbálja meg demonstrálni, hogy egy poharat huzigál Gyenesei Leila öttusázó előtt, és arra kéri, hogy dugja bele az ujját. Amikor beledugná, mindig elhúzza. Gyenesei azt mondja, hogy ez nem…..
w.bárd.nn 2016.04.10 11:53:46
Elgondolkodom azon: Kiss L. úr az eltelt évtizedek alatt miért nem állt elő a koholt vádak, koncepciós per elleni fellépéssel? Őt jogilag hamar rehabilitálták, (a cselekmény ~elévült~??) vannak, akik erkölcsi, morális okokból mindvégig harcolnak az őket (néha még a másokat ért) igazságtalanságok ellen. Szabadulása után mindvégig miért nem küzdött az igazságtalan vád okozta súlyos erkölcsi bélyeg ellen? Koholt vád? > ugyan akkor elég hamar mentesítették a börtönbüntetés alól? Ez nem ellentmondás? Nem történhetett úgy, hogy Kiss és Társai csekély büntetéssel (pld. dorgálás?) megúszták volna, ha az áldozat édesapja nem 'fejes'? A koholt vádra hivatkozás még azt is jelentheti: az akkori hatalom ilyen eljárással akarta valamire Kiss Lászlót kényszeríteni, zsarolni Nos, 1990 óta állítólag más rendszer van, tehát ki lehetett volna állni a teljes és meztelen igazsággal.
Kiss L. Jogilag mentesítve lett, közkegyelem vagy más okok miatt > de a legfontosabb felmentés a vélelmezett áldozat általi részbeni megbocsájtás (vagy legalább a bocsánat kérés?) megtörtént-e? Ha nem, már nem is fog, mert elhunyt, Kiss L. mostani állítását megcáfolni már nincs módja, azonban feltehetően a nyomozatban és a bíróság előtt másképp tett tanúvallomást. Egy nőnek (családjának) egyébként nagy megpróbáltatás erőszakért eljárást kezdeményezni, ezért felteszem az erőszak vádja az ilyen ügyek több mint 90 százalékában tényleges sérelmeket fed; és nem más okból eredő bosszút, a másik fél besározását. (Egyébként a vétkesek nagyobb része, -pláne utólag- ártatlannak mondja magát, legalább is mentőtényeket állít > 'nem ő, a kés ölt'; az áldozat beleugrott a védekezésül kezében tartott késbe, stb.) Elgondolkodtató itt sok minden. Kiss L., ha elkövette az erőszakot, élete utolsó pillanatáig szégyellje magát. Ha nem követte el, Őt az élet kárpótolta, sikeresnek mondott életpályával, igen szép havi jövedelmekkel, kitüntetésekkel, stb. Az emberi sorsok azt mutatják: az életben a ~jók~ általában ráfáznak, a ~rosszak~ meg általában jól elboldogulnak" -történés valósul meg. (ahogy halálos baleseteknél leggyakrabban a vétlen hal meg.) Ha megtette, Kiss L. és társai, (avagy az élet) az okozott életre szóló traumát, a tettet mivel próbálta, -bár nem lehet, de mégis- jóvá tenni? Végül: Nem volt megfelelő a védekezés -írják most többen. (Ott voltak?) Könyörgöm, fegyveres (bank)rablásnál nem az a rendőrségi javaslat: ellenállás nélkül adjuk át az értéket? A II. világháború holokausztjában nem látták ezek az eredeti filmfelvételeket, amik láttatták, az áldozatok megkötözés nélkül is odatérdeltek a tömegsír szélére, beletörődve, hogy aljasul legyilkolják őket?, -mert tudták, elkerülhetetlen. Nem csak a zsebtolvaj, a rabló a bűnös, hanem a meglopott is: miért nem vigyázott jobban az értékeire? Nem eszement hozzáállás ez? Három átlag feletti fizikumú férfival szemben egy magatehetetlenné váló Tett?) nő hogyan védekezzen hatásosan? Hiszen mint hírlik, befogták a száját, nemhogy kiáltani, talán lélegezni sem hagyták elégségesen...