Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franko Mondó

15 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Liverpool Fc a jelenlegi bizonytalansága és instabilitása ellenére az Angol klub futball "aranyévtizedének" legnagyobb szimbólumának számít a mai napig. Létrehozva azt a feloldhatatlan paradoxont, hogy a dicsőségekkel teli múlt, hosszúra nyúlt árnyéka, mázsás teherként vetül rá a jelenre. Mert…..
Alig pár napja hogy elkezdődött a holtszezon, és máris egy igen érdekes hír fül- és szemtanúi lehettünk, ugyanis a 2017-es Draft 1/1-es várományos defensive endje azt kérte Jerry Jonestól, a Dallas Cowboys tulajdonosától, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy Amerika csapatánál játszhasson jövőre...
Az Expanse volt a 2016-os év legjobb sci-fi-je, nem véletlenül írták róla, hogy a Battlestar Galactica és a Trónok harca szerelemgyermeke. Aki eddig kihagyta, és van neki Netflix-előfizetése, álljon neki, este meg jöjjön ide vissza kommentelni, nagyon kíváncsi vagyok, darálva milyen élmény az első…..
A tavalyi "Leicester" nyerte őrült futam után idén a mindenkori èlbolyba tartozó csapatok közül 4-hez a Man.United, a Man.City, a Chelsea ès a Liverpool is egy új menedzserrel vágott neki a szezonnak. Bár a Liverpoolnál mèg a tavalyi idèny közben váltottak edzőt, de ez az első teljes idénye aminek…..
Már a Man.City szombati botlása után szinte mindenki biztos volt benne, hogy mivel az Arsenal a Tottenhamel játszik rangadót, ahol ha győznek is az ágyúsok, aligha több góllal teszik azt, igy a Pool egy nagyobb gólarányú 3-4 győzelemmel az élre ugorhat. De mivel a a fent említett rangadó döntetlenre…..
"A Liverpoolban annyira elégedettek Jürgen Kloppal, hogy már klónozták is a mestert?" Tette fel viccesnek szánt kèrdèst, mèg az augusztusi felkészülési időszakban az egyik legnagyobb Angol internetes portàl bloggere. Nem is sejtve, hogy az igazság majdnem olyan elkèpesztő mint ha valóban klónozták…..
A minap èppen olvastam az OLSCH oldalán Steven Gerrard - Autobiography című könyvèt virtuális formában, amit az OLSCH oldalára folytatásokban tesznek fel, Szabó Zsolt kivàló forditásában. Szóval ott ütötte meg a szememet, Gerrardnak pár mondata a szurkolók kapcsán: "A Liverpool szurkolói, teljesen…..
A Tottenham lesz a szerdai ellenfelünk a liga kupában és ennek kapcsán jutott eszembe, hogy olvastam az egyik legjelentősebb LFC fan blogon anno egy nagyon jó írást, arról, hogy milyen véleménnyel vannak a Pool drukkerek, a hazai (FA & Liga) kupák megitélését illetően. Én ahhoz a nem…..
"A futball nem egy könnyed "One man" show soha nem is volt és soha nem is lesz az. A sikerhez egyetlen ember kevès. Persze jó èrzès amikor engem èltetnek a szurkolók, mert az azt jelenti, hogy jól vègzem a munkámat, sikeres a csapatom és a közönsèg elégedett. De hát vègűl is nem ez a lényege az…..
Azok után, hogy Leofricet és Uthredet halálig tartó párbajra ítélte Alfréd, egész kellemesen töltik az estéjüket, tekintve, hogy szabadon járkálhatnak, és még a kocsmába is elmehetnek zülleni. Leofric azért jött, hogy megmondja, hogy jobb Uthrednél, ezért meg fogja ölni őt,…..
Bevezetés egy Klopp poszt elé: Jürgen Kloppról szakmai portrét felvázolni viszonylag egyszerű, de csak ha az elmult 9-10 sikeres évéről akarsz írni. Mert elég ha beütöd a nevét az internetes keresőbe és szinte dőlnek ràd az infók a vilàg összes nyelvén. Viszont ha Jürgen Kloppról az emberről akarsz…..
Ez egy igen rövid poszt lesz! Jürgen Klopp az első évében, amikor szezon közben vette át a csapatot, egyből az EL döntőig vezette a Liverpoolt, úgy hogy egyetlen egyet sem igazolt még! Azokkal a játékosokkal érte el ezt a hihetetlen sikert, akik eddig is itt voltak, de Jürgen Klopp kellett ahhoz,…..
Azt, hogy hogyan is indult ez a kupa sorozatunk és hogyan jutottunk el ilyen "széditő magásságba" az Europa ligában, azt már kitárgyaltuk a Dortmund elleni visszavágó elötti "hogyan jutottunk mi idáig ( lásd: http://offside01.blog.hu/ ) posztban. Igy ezt most hanyagoljuk és térjünk rá a Villareal…..
"Nincs a szavaknak, az érzelmeknek vagy a zenének olyan keveréke, amely megközelítené az érzést, hogy ott vagy és élsz, a világnak abban a térbeli és időbeli sarkában." Körülbelül ezt az idézetet tudom papirra vetni, ha eszembe jut e tegnap esti meccs, megközelitőleg sem tudom leírni azt az…..
"Az meg van, hogy pontosan 15 éve, nyertük meg mindenidők legjobb döntőjén az UEFA kupát?"                                      (Liverpool - Alaves 5-4  / Uefa kupa döntő)Kezdjük azzal hogy ez az EL menetelés nekünk egyáltalán nem volt fontos, sőt nyugodtan mondhatjuk tök érdeketelen volt eleinte.…..
Az hogy egy Magyar ember mi szerint lesz egy adott Magyar csapat szurkolója az nagyjában-egészében könnyen behatárolható szinte adja magát. Az esetek 70%-ban a születésihely vagy lakhely szerint, ami teljesen érthető, hisz egy vidéki nagy városban vagy annak vonzàs körzetében született és ott…..
Gyakran látjuk az Anfield roadi meccseken, hogy a KOP elé ki van feszítve egy molinó amin az áll, "We are not english, we are scousers" az az "Mi nem vagyunk angolok, mi Scousersek vagyunk" (Scouser elnevezés a jellegzetes liverpooli ételből adódik eredetileg, de a scouse kifejezés ma már inkább a…..
A Bandwagon szót eredetileg a felvonulásokon elöl haladó, úgynevezett "felvezető" zenekari kocsira használták.Az angolszász szlengben már régóta két féle másodlagos jelentéssel is bír:1. "Get on the bandwagon" = Sikeres ügyet támogat. (De csak amig sikeres.)2. Jump on the bandwagon = Jól…..