Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivan Gyenyiszovics két napja

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hogy neveld a gyermekedet, tanfilm, meggyőzés eszközei: szülő kamasz szobájába be, lélekromboló metálplakátok falról le, helyettük Chopin, Liszt, Brahms koncertek plakátjai. Telefonban, spotify-on lejátszási listákat átállít.   *** Kitalált film, de elég szájbarágós is lenne, utána…..
Ivan Gyenyiszovics két napja 2020.01.09 07:46:11
@Benderik: Miért kellene vigyázni a Benderikkel, a Fegyőrrel, a Viktorral, ... ?
Hadd mondhassa mindegyik a maáét.

Szerintem 2010-ben tényleg 'rendszerváltás' volt, a derék választópolgárok megtapasztalhatták: a demokráciában végül mégis ők döntenek, a demagógia legfeljebb egy rövid ideig képes eltéríteni a valóságérzéküket és a valóságmagyarázatukat.

Benderik itt például pompásan felismerte a liberális Fegyőr-féle liberális demagógiát (helyes valőságérzékelés:) ), majd magyar 'liberálisként' természetesen ezt az 'illiberalizmus' magvetése (lásd: azOrbánahibás ...) szárbaszökkenéseként valóságértelmezi abszolút tévesen.
Talán nem véletlenül.
Kellemetlen szembesülni a valósággal, magyar liberálisként értelmezzük át inkább.

PS: a 'liberális' itt természetesen nem keverendő össze a liberalizmus valós értelmével.
Ahhoz nem sok köze van, ahogy Benderiknek sem.
Fegyőrnek semmiképp.
Szerintem.
üdv!
Az ukrán áruló-listához hasonló névsorok összeállítását fontolgatják magyar kormánypárti megmondó emberek. Az ukrán újságíróknak és médiumoknak képesnek kell lenniük nyíltan és szabadon kifejteniük a véleményüket – figyelmeztetett Bécsből Harlem Désir, az Európai Biztonsági és Együttműködési…..
Ivan Gyenyiszovics két napja 2018.06.08 12:25:12
@Kabai Domokos Lajos:
nem mondtam hogy nem igaz, azt írtam hogy megbélyegez, ahogy a jobbos újságírók Romsicsot, nincs ezzel semmi probléma

1. ne a kommentelőhöz, a kommenthez viszonyuljon.
Ha már nem tudja egy nick mögött elképzelni: ő is egy emberféle lehet.

2. megpróbáltam értelmezni mondanivalójának lehetséges mozgatórugóját.
Nem győzött meg hogy nagyot tévedtem volna.
A kommunikációban állítólag fontos momentum, hogy visszajelezzünk: jól értettelek, ezt gondoltad, ezért gondoltad ?

Mondhatja okoskodásnak is, ami azt jelzi számomra hogy nem is akarja megpróbálni értelmezni az üzenetet, a kommentet.

Vidéken, ismert 'csárdában'. Hogy buta lenne? nem hinném. Megkérdezem tőle este, tud-e angolul, szerintem nem. De ennek mi köze a trianoni, még sok évtizedig el nem múlni tudó személyeket érintő fájdalmas és egzisztenciális problémához?

"Netán azt a ki nem mondott magyar politikai szándékot élteti - egyébként szíve joga hozzá -, hogy a magyarok rakta területekről csak magyarul beszélő, ezért Nyugatra nehezebben mozdulókkal pótoljuk a tőlünk emigrálókat?"

Eszembe sem jutott, a következtetését különben is Önre bíztam.
Én erről mást gondolok.

Nyugatra leginkább dolgozni mennek Magyarországról, az 'emigráció' definitíve mást jelent. Nézzen utána.

" az újburzsoázia olcsó munkaerőhöz, hálás, nem lázadó szolgákhoz akar jutni, ha csak ideig-óráig is."

A hely tulajdonosa itt is született, itt volt gyerek, még teheneket is legeltetett, évtizedek alatt építette fel a kis pincefogadójától a mai ismert és keresett vendéglátóhelyig magát, a tulaj, a felesége, a fia, a menye mind ott dolgozik, az asszony szó nélkül beáll mosogatni ha kell.
Nem szolgákat, hanem dolgozni szerető, hajlandó munkatársakat keresnek, akiket igyekeznek megfizetni.
De valóban, kommunikációs médiaszakembereket, nem lázadó újságírókat nem nagyon keresnek, ki tudja miért nem.

Hogy kinek milyen előítéletei lehetnek, azt most hagyjuk.

Szerintem a többség inkább mensevik, semmint bolsevik lett.
A választási eredmények legalábbis ezt mutatják a bolsevikek legnagyobb bánatára.
Még ha a mindent jobban tudó bloggerek többsége ezt másként is látja.

Ha jó a szándéka, miért kell ezt képmutatásba bugyolálnia?
Kérdezhetném Fülig Jimmi után szabadon.
Ivan Gyenyiszovics két napja 2018.06.11 16:13:43
@Kabai Domokos Lajos: a listázásrúl:

"Tompa Andrea, a 2015-ben az Orbán-kormány által az igen rangos (és majd 65 éves kortól életjáradékot biztosító) Márai Sándor-díjjal elnyomott írónő, aki egyben a Színház folyóirat és portál felelős kiadója és főszerkesztője, mely fórumok működését a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága finanszírozza, nemrégiben imigyen nyilatkozott a Népszavának: „a Színház szerkesztőségében vita volt arról, mit csináljunk azokkal a fiatal szerzőkkel, akik olyan szervezeteknél ösztöndíjasok, amelyek működésével nem értünk egyet. Azt a döntést hoztuk, hogy amíg az ösztöndíjuk tart, nálunk ne publikáljanak.” Egy közpénzen működő kulturális fórum vezetősége 2018-ban Magyarországon nem szakmai alapon dönt egy írásmű megjelenéséről, hanem listázza a szerzőket, és akik bizonyos állami intézményeknél ösztöndíjasok, azokat politikai alapon visszautasítja! És kortárs irodalmunk és színházunk egyik meghatározó személyisége, Tompa Andrea szerint ez helyes, morális és demokratikus is. Akkor kinek a kulturális listájáról is beszélünk?"
Ivan Gyenyiszovics két napja 2018.06.12 23:47:19
@Kabai Domokos Lajos: "Listázást! Listázást!" - ez volt a blogja címe,
és konkrétan ezt írta
bekialtas.blog.hu/2018/06/05/listazast_listazast#comments

""Heller Ágnes, Vajda Mihály, Krausz Tamás, aztán kiemelten Szász János rendező. Utóbbiak abból a meggondolásból, hogy úgymond készíteni kellene már egy olyan listát, amelyben kimutatják: nevezettek milyen közpénzekhez jutnak."

Andrea meg prezentálta a valódi listázást

" De a cselekedetek essenek azonos elbírálás alá! "
Essenek.

Önnek valóban nem kettős mércéje van, csak egyféle :)
Nem állítom, hogy egyszerű elfogadni azt, hogy a Jobbik szalonképes és főleg releváns politikai erő Magyarországon (két értelemben is: támogatóinak számát és a politikai napirendre gyakorolt hatását illetően), de könnyíthet ezen a felismerésen, hogy a Jobbik szavazóbázisa döntően nem…..
Az ellenzéki pártok Jobbikat is ideértő összefogásának két akadálya van: az ellenfél (Orbán) racionalitásába vetett bizalom és saját maguk felértékelése. Nem akarom hosszan boncolni az előbbit: aki az utóbbi hónapok és évek történései után nem látja világosan, hogy Orbán bármilyen irracionális…..
Ivan Gyenyiszovics két napja 2016.10.23 17:37:52
@unionista᠋: "az érdekelt, hogy a jelenkori vallásháborúban van-e értelme a konstruktív párbeszédnek."

Értelme mindig van, legfeljebb nincsenek rá vevők.
Trollok innen-onnan, Kanadából, azok igen.

Csizmadia Ervint többször emlegettem poszterünknek, segíthetne nekik valamennyit a valóság megismerésében, értelmezésébe.

De a totális tanácstalanságban már oda jutottak, hogy a 2014-ben vizionált, a konzervatív fordulat utolsó reménységének felkonferált Bajnai-Bokros-Mesterházy trió- ötlete után a jobbik_mszp_lmp_együtt_dk_moma_bokros_gyurcsány_vona_karácsony_függetlencivilek_szolidaritás_székelytamás_ésmindendemokrata 500 napos interregnumot hirdessenek ki egymás intenzív gyalázásának ez időre történő felfüggesztésével megtámogatva.

Hogy mi legyen utána, mit is jelentene az mostani ellenzék kormányzása arról semmit nem tudunk meg, azon kívül hogy az írmagját is kiirtják a közéletből a mai hatalomhoz kötődőknek és az azt támogatóknak.
De arról sem, mi lesz akkor ha a tisztelt választók nagy ívben tojnak az egész bohócforradalom 2.0-ra.
Mint ahogy eddig is.
Kivel váltják le a népet?
Mi lesz itt??
Ivan Gyenyiszovics két napja 2016.10.23 20:01:57
@unionista᠋: "így nyilván nincs túl sok értelme közéleti vitákat folytatni, mert ez egy vallásháború valójában....egy emberöltő alatt szinte semmiben sem sikerült szót érteni."

Némi önkényes rövidítéssel élve, de ebben abszolút egyet lehet veled érteni.

De amint látható, ugyanezt gondolja a ... ellenzék.
A helyzetük annyiban érthető, hogy a bukás óta semmi értelmes alternatíva, semmi értelmes koncepció nem volt, mit és hogyan kellene átalakítani ebben a de facto államcsődbe juttatott országban.
Ahogyan előtte sem, az akkori min.elnök maguk közt nagyon őszinte volt: "
És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl,hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit".

Derék poszterünk több írásában is porig alázta, az ország nagy tönkretevőinek nevezte azokat, akikkel most nagykoalában döntené meg a diktatúrát.

Ha komolyan lehetne venni ezt a buzgalmat, végtelenül szánalmas lenne, így csak vicc az egész.
(Annak mondjuk ölég pocsék.)

Poszterünket többször is noszogattam olvassa már el 'értő figyelemmel', amikor 2009-ben a várható 'centrális erőtér' indokaként a kötcseiben mindez világosan megfogalmazódott:

"Nincs egyetlen olyan közös érték, közös cél ebben a duális erőtérben, amit mind a két fél elfogadna, hanem folyamatos harcok zajlanak a legalapvetőbb kérdésekben is. Ha mi azt mondjuk, hogy családtámogatási rendszer, akkor ők megszüntetik; ha mi azt mondjuk, hogy kettős állampolgárság, akkor ők azt mondják: beözönlik 23 millió román. Állandó értékvitáink vannak. Nemcsak politikai küzdelmek, hanem értékviták is."

"Annyi azonban bizonyos: megvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő tizenöt-húsz évét ne a duális erőtér határozza meg, amely állandó értékvitákkal, megosztó, kicsinyes és fölösleges társadalmi következményeket generál. Ehelyett huzamosan létrejön egy nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza - és ezt nem állandó vitában teszi, hanem a maga természetességével képviseli."

Hogy ez mennyire sikerült természetesen, mennyire sikerült jól, azt majd a jövő, a történelem eldönti.

Én abszolút az együttműködés hatékonyságában hiszek, a konfliktusok élezése helyett a megegyezésre törekvés értelmében.
De ahhoz legalább két fél kell.
De ha nem, hát nem.
Marad a 'politikai elit' ketté-hárommá-akárhánnyá osztódása, marad a centrális erőtér -mindaddig, amig a kormányzáshoz szükséges többséget megkapja a parlamentben.
Ha ennek vége, jöhet a következő garnitúra.

Vagy netán a konzpolgforr.

"Akkor vágjunk bele!

Mivel ez az egész a jelenlegi formájában úgy reménytelen, ahogy van, a politika kínálati gazdasága megfertőzi és tönkreteszi a magyar társadalom immunrendszerének maradékát, nő az apátia és a "kisebbik rossz" választására való pszichés ráhangolódás, kezdeményezek egy politikai mozgalmat Ez a Mi Hazánk elnevezéssel az etatista, közjó-ellenes, egyik oldalon főképp pimasz és gyorsan ölő, a másik oldalon főképp impotens és lassan ölő pártokkal szemben, de főkép valami mellett. ...
Népgyűlést hirdetek 2013. szeptember 7-re Budapesten (helyszín még nincs). "
Hajrá!
Az egyetlen feladata, amiért az ellenzéket tartjuk: Orbán leváltása. Demokráciában is, de ma különösen. Ezzel szemben nagyon nem érdekel a középszerű vezetőinek agymenése a magyar társadalom előtt álló teendőkről, nem érdekelnek az ostoba programjaik, a másik illetése olyan nevekkel, amelyek…..
Ivan Gyenyiszovics két napja 2016.10.21 20:24:04
@NYJetsTD:

"Szomorú, lehangoló gondolataim vannak,
Egyszer neki kéne menni igazán a falnak,
Elvágyódom messze, egy másik világba,
Egy ugyanilyenbe, csak egészen másba.
Lehettem volna forradalmár!
Halhattam volna mártírhalált!
Lehettem volna képviselő!
Lehettem volna gonosztevő!
Azért szar ez az egész világ,
Mert ti emberek szarok vagytok!
És én, én is egy kicsit!
Sajnálom, én is egy kicsit!
Jó lenne elhinni, hogy van még itt remény,
Jó lenne tudni, hogy otthon vagyok én,
Jó lenne mondani, hogy sikerül talán,
Hogy vár még ránk, egy szép és új világ.

Ha fiatal vagy, nincs esélyed;
Minek éljed meg az öregséget
Ha öreg vagy kaphatsz alamizsnát!
várnak téged a népkonyhák
Üvöltve hülyülsz egy primitív gitárral,
hülyíted az embereket , a nagy igazsággal!
És én, én is egy kicsit
Sajnálom én is egy kicsit

EPILOGUS
Nagy árat fizettünk érted SZABADSÁG.
Drágább lett a lánc.
A forradalom rajtunk nem segít, vége már.
ELMARADT A NAGY ÜNNEP.
Hé mama! Azt igérted, hogy jobb lesz majd,
ha jól és sokat dolgozunk.
De az idő nem dolgozik nekünk,
csak megöregít. "
Ivan Gyenyiszovics két napja 2016.10.22 07:01:51
@HaFr: jó, de hányadik 12. ?
feher.b barátunk elüldözött a közösségről, gondoltam megnézem Nálad hogyan áll most épp a B.lista :)
Azért az egy kicsit mégis a magányosságodról árul el valamit, hogy a meghirdetett ( helyszín még mindig nincs) Konzervatív Forradalmadtól odáig jutottál hogy ma már csak az együgyű mindenféle ellenzék tartása maradt egyetlen, mondhatni monomániádnak.
Akiket amúgy számos alkalommal porig aláztál, még a Patásgyűlöletednél is vehemensebb indulatokkal.
Oszt most már nekik rimánkodsz, csinájjjjanak má valamit ... azért ez egy picit lehangoló, lássuk be.
Cs. Ervint hivatkoztam már Neked néhányszor, egyszer - ha lesz időd - olvasgass már tőle.
PS: a röpke 'ellenzéki' értékelőd amúgy nagyjából a helyén van :)
barátsággal üdv! l.
Ivan Gyenyiszovics két napja 2016.10.22 08:23:05
@HaFr: :) ezt neked dobhatta a gép ...
www.youtube.com/watch?v=Oy2UtfoWMEE

"Nézz fel, álmok az égen, fénylő csillagok
Ott él ki elment innen, de el nem hagyott

Nézz fel, szárnyak a szélben, védő angyalok
volt már szegény az Isten, de el nem hagyott

Érzem, szívedben minden emlék megmaradt
És látod, álmodban várod az eltűnt arcokat

Fényben pillangó táncol az égi színpadon
A földön még embert játszott és néha álmodott

Nézz fel, szárnyak a szélben, Ők boldog angyalok
Volt már, ki elment innen de el nem hagyott

Érzem szívedben minden emlék megmaradt
és látod, álmodban várod az eltűnt arcokat

Ott fenn, álmok a fényben boldog angyalok
Volt már ki elment régen, de el nem hagyott "