Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csera91

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván jóval kevesebb szép üzenetet kapok a témában, mint azok, akik valamilyen népszerű/ismert fajtájú kutyának keresnek gazdit - pláne ha ingyen örökbefogadható a jószág - de még így is néha soknak érzem. Ahogy írtam azt tegnap este, egy népszerű fajtás csoportban tagnak lenni (konkrétan bull…..
Csera91 2018.01.26 09:42:43
@hullajelölt88: én sem tudnám visszaadni semmi pénzért, sőt van olyan hibája amiért a tenyész szemlén nem felelne meg szerintem, de ez nem zavar. Viszont nem is azért vettem. De aki például versenyeztetni tenyészteni szeretne annak az ilyenek nem fognak beleférni. Mivel (itt most a vizsla) valóban munkakutyának szeretné használni, mondjuk vadászaton de a kutyának gyengébb az idegrendszere és lövésfélő lesz annál az esetnél is visszaadás lesz. El kell fogadni, hogy van akinek azért kell, hogy csak szimplán egy társ legyen mellette, de van akinek emellett a fajta egyéb sajátosságai is fontosak.
Csera91 2018.01.26 09:55:59
@banshee: Én sajnos úgy vettem észre, mert én inkább a hobbi kutyás körökben mozgok, hogy sokan nehezen tudják/nem tudják/nem is akarják megérteni, hogy vannak fajták amik alapvetően munkakutyák voltak mindig is, és aki tényleg arra használja azt hajlamosak lenézni ezért. Mert hogy nekik egy eszköz és nem egy társ. Holott ez nem igaz, csak nincs megfelelő rálátásuk a másik oldalra, vagy ahogy említettem csak szimplán nem hajlandóak ezt meglátni.

Visszatérve, ami tenyésztő szemmel hibás kutyának számít, egy olyan embernek akinek nem ez a célja lehet észre sem veszi.
Csera91 2018.01.26 10:03:24
@Lecsó75: Igen, ezt nagyon jól leírtad. Többnyire ezt látom én is. Kiegészíteném azzal, hogy ezek az emberek szokták megkérdőjelezni a tenyésztők munkáját és hozzáértését, lefikázni azért mert annyiért adja a kutyát amennyiért, mert az kva drága, aztán mennek a szaporítóhoz és elhozzák a 6 hetesen egy 20-asért oltások chip meg minden nélkül. Meg lehetne sorolni még hosszasan.